Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mobilyanın Yükselen Değeri ‘İdeal Home’

Mobilya denince akla gelen İnegöl'ün yükselen değerlerinden olan "İdeal Home"un, Fabrika Sorumlusu Halil Kasım, Mobiliyum AVM Mağaza Sorumlusu Hasan Keskin ve Dış Ticaret Müdürü Haitsam El-Nagar ile sektörü konuştuk.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 03:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 03:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mobilyanın Yükselen Değeri ‘İdeal Home’

Çağdaş çalışma hayatının en önemli unsurları arasında yer alan verimliliğe, motivasyonla ulaşılabileceğine inanan İdeal Home; fonksiyonel, pratik, ergonomik ve kişiselleştirilebilen tasarımlarla ofis ortamındaki mutluluğu artırmayı hedefliyor.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

Hakkımızda

Mobilya Sektöründe lider firmalardan biri olmak hedefiyle yola çıkan İDEAL HOME 2014 yılında İnegöl 'de kurulmuştur. Her biri alanında uzman deneyimli bir kadro ve son teknoloji makine parkuru ile İnegöl'de 10.000 metrekare alanda üretiminin % 90'nını ,16 ülkeye ihracat yaparak gerçekleştirmiştir. Müşterilerimize kaliteyi iyi fiyatlarla ,teknoloji ile emeğini birleştiren kaliteli özgün ergonomik tasarımlar ve yeniliklerle buluşturmayı amaçlamaktadır. Öncelikli prensibimiz müşterilerimize eksiksiz ,hatasız ve kaliteli ürünler sevk etmektir.


Ürünlerini, doğal malzemeler, aydınlatma üniteleri, teknoloji ürünlerini entegre eden parçalar gibi kullanıcılara kendini iyi hissettiren küçük ayrıntılarla destekliyor. Renkli, kimi zaman neşeli tasarımlarıyla çalışma ortamının enerjisini yükseltiyor.

Halil Bey ,Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?            

1975 yılında İstanbul, Bakırköy doğumluyum. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İktisat Fakültesinden 2001 yılında mezun oldum.26 yıllık iş deneğim imi 3 yılını Mobilya sektöründe devam ettirmekteyim. İDEAL HOME da 1 yıldır çalışmaktayım, son üç ayda da şirketin sorumluluğunu üstlenmekteyim.

ATİAF TAİBA'nın Türkiye ayağısınız bildiğim kadarı ile nasıl bir ilişkiniz var ATİAF TAİBA ile ?

Evet ,Biz ATİAF TAİBA'nın Türkiye ayağıyız. İnegöl'de üretim yapıyoruz. Atiaf Taiba S.Arabistan içerisinde büyük şehirde mağaza oluşumları yapıyor, bizde oralardaki mağazalara mal tedarik ediyoruz.Biz kendimizi bu yapının dışında da satışlarımızı arttırma çalışmaları yapmaktayız.

2018 yılı sonu itibarı ile hedeflerimiz arasında, aylık 1000 Takım stoksuz bir şekilde satılabilecek konuma gelme hedefindeyiz. Tabi bunu yapabilmek için öncelikle üretim hattındaki makinalarımızı arttırmak ve çift vardiyalı sisteme geçmek hedefindeyiz. 2018 sonuna kadar, 50 yeni modelle piyasada çeşitliliğimizi ve üretimimizi artırma çalışmalarına şimdiden başladık.

Hasan Bey, Mobiliyum AVM 'deki mağazanızı ne zaman açtınız?

225.000 metrekare kapalı alanda kurulmuş olan İnegöl Mobiliyum AVM' ye bizde şirket olarak 2015 yılının Eylül ayında geldik. 800 Metrekarelik kapalı alanımızda satışlarımıza devam etmekteyiz.


Satış profiliniz hakkında bizleri ve okurlarımızı bilgilendirir misiniz?

Satışlarımızı dört grup altında toplaya biliriz.

Ağırlıklı olarak yurtdışı, toptan ihracat satışlarımız.

Yurtiçi toptan satışlarımız.

Perakende Satışlarımız

Özel Projelerimiz.

Şirketin Dış Ticaret Müdürü Mısır' lı Dostumuz Haitham El-Nagar'a birkaç soru soralım dedik. Sn.El-Nagar öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1988 yılında Mısır'da doğdum.2011 yılında Arap Open Üniversitesinden mezun oldum.2 yıldır burada çalışıyorum son 8 ayda şirketin Dış Ticaret Müdürlüğünü yapmaktayım.

El-Nagar Bey, öncelikli olarak hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?

Ağırlıklı olarak S.Arabistan ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapmaktayız ve bu çeşitliliğimiz her geçen gün artmaktadır.

El-Nagar Bey, Yurt dışına göndermiş olduğunuz mobilyalar ülkelere göre ölçüleri çeşitlilik gösteriyor mu acaba?

Evet ,Ortadoğu ülkelerine göndermiş olduğumuz mobilyaların boyutları büyürken ,,Çin, Hindistan gibi uzak doğu ülkelerine gönderdiğimiz mobilyaların boyutları küçülmektedir.

Yakın gelecekte yurtdışı fuarlara katılarak ihracatınızda çeşitliliğe gitme çalışmalarınız var mı acaba?

Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde 18-22 Haziran günleri arası yapılacak fuara ziyaret edeceğiz ve Afrika'da ki dostlarımızla ticaret ilişkilerimizi geliştirmeye çalışacağız aynı zamanda Yine yıl içinde Hindistan'da ki fuara da ziyaretçi olarak katılarak, Hindistan ve çevre ülkelerle de ilişkilerimizi geliştirme çalışmaları yapmayı planlamaktayız. Sonuçta Fuarlarda tanışarak, ürünlerimizi tanıtarak ancak 6 ay kadar sonralara ticaret yapabilmekteyiz.

Halil Bey, röportajımızın da sonuna yaklaşmaktayız. Neler eklemek istersiniz acaba?

Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, Piyasada SSH(Satış Sonrası Hizmet ) adlandırılan, ve genelde piyasa koşullarında %3 ila %5 arasında kabul edilebilirken,  bizde bu rakam % 0'a çok yakındır. Bütün testlerimizi yaptıktan sonra testler geçildikten sonra seri üretime başlıyoruz. Bu da SSH in en aza indirme anlamında önemli katkı sağlamakta. Kalitemizi arttırmaktadır.


İhracaatlarınız genelde gemiyle olduğundan paketlemede önemli bir unsur olsa gerek Halil Bey?

Çok doğru; Özel bir paketleme sistemi ile bu konuyu çok önemsiyoruz. Çift karton Koruma sistemiyle gemilerde ürünlerin zarar görmemesi için bu duruma aşırı önem gösteriyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

* Bu profesyonel kişilerin görev aldığı ve işlerini büyük titizlikle yaptığını gördüğümüz başta Halil Beye, Hasan Beye ve El-Nagar Beye "Bursa Haber Gazetesi "ailesi olarak bundan sonraki iş hayatlarında da başarılarla dolu bir ömür geçirmelerini diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ÜRETİM-FABRİKA:

MOBİLYA AĞAÇ İŞLERİ İHTİSAS OSB

1.CADDE NO:14

TEL:0 224 727 71 33

       0 224 727 71 44

İNEGÖL/BURSA

MAĞAZA:

BURSA -İNEGÖL KARAYOLU ÜZERİ

MOBİLİYUM AVM KAT:2 NO:6-7

0 224 727 71 88

0 224 727 72 73

İNEGÖL/BURSA

 


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.