Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Bursa İl Teşkilatının Ankara ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl başkanı, ilçe başkanları, yöneticileri, meclis üyeleri olarak yaklaşık 350 kişilik bir grupla Ankara’ya Devlet Bahçeli’yi ziyarete gitti.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Bursa İl Teşkilatının Ankara ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Kongrelerini 2017 Ocak-Şubat aylarında yapmayı planlıyoruz diten Tevfik Topçu, ‘İl kongremizi de 2017 Haziran ayında yapmayı planlıyoruz’ dedi. 

Sayın Tevfik Topçu, Ankara ziyaretinizin sebebi neydi diye sormak istiyorum?

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir geleneği var. Seçildikten veya atandıktan sonra genel merkez ve genel başkanımız ziyaret edilir. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı, ilçe başkanları, yöneticileri, meclis üyeleri olarak yaklaşık 350 kişilik bir grupla Ankara’ya gittik. Sayın Genel Sekreterimiz İsmet Büyükataman Bey hepimizi karşıladı, toplu halde öğlen yemeğimizi yedikten sonra Sayın Genel Başkanımız Doktor Devlet Bahçeli Bey’in heyetimizi kabul ederek 2 saate yakın bir toplantı yaptık. Genel Başkanımız ülkemizin gündemini ve önümüzdeki süreçteki görüşünü bizimle paylaştı. Çok güzel ve verimli bir ziyaret oldu.

 

‘İLÇE KONGRELERİNİ 2017 OCAK-ŞUBAT AYLARINDA YAPACAĞIZ’

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Kongrelerini 2017 Ocak-Şubat aylarında yapmayı planlıyoruz. İl kongremizi de 2017 Haziran ayında yapmayı planlıyoruz.

 

Sayın Başkan Milliyetçi Hareket Partisi’ne son zamanlarda halkımızın çok büyük bir teveccühü var. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Ülkemizde yaşanan olumsuz gelişmelerden (15 Temmuz kalkışması) sonra Sayın Genel Başkanımız ilk açıklamayı yaparak darbelere karşı olduğunu, sonu nereye varırsa varsın siyasi iktidarın darbe ile devrilemeyeceğini açıklamıştır. “Bizim yerimiz demokrasinin ve hukuk devletinin yanıdır.” diye ilk açıklamayı yapmıştır. Tavrını da net olarak ortaya koymuştur. Bu net ve kararlı duruş halkımız ve teşkilatlarımız tarafından da çok olumlu karşılanmıştır.

15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra gerçek suçluların yanında, suçsuz olan insanlar da var.

 

Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda nasıl bir çalışma yürütüyor?

Bu konuyu ilk Milliyetçi Hareket Partisi gündeme getirdi. 15 Temmuz’un şiddetle karşısında olduğumuzu belirttik. Bu kalkışma Türk Milletine, Türk Devleti’ne büyük bir saldırıdır. Gözaltına alınan insanların içerisinde mağdur olan insanlar ile ilgili de yine Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli gündeme getirdi. Sayın Başbakan ile de ilk görüşmeyi yaparak gözaltına alınan insanlar ile ilgili de kriterin ne olduğunu sormuştur. Mağdur insanların olduğunu söylemiştir. Bunun üzerine bu konuları araştırmak üzere partimizin genel sekreteri Sayın İsmet Büyükataman Bey, AK Parti genel sekreteri ile görüşerek bütün partilerin temsil edildiği, bu konuları araştırmak üzere bir komisyon kurulmasını sağlamıştır. Bu komisyonu kurduran Milliyetçi Hareket Partisi’dir.

 

Suriye, Irak ve bölgemizdeki gelişmeler ile ilgili ne söylemek istersiniz?

Bu geldiğimiz noktada hükümetin alacağı kararları destekliyoruz. Geçmişte Kerkük’te yaşananların tekrar diğer bölgelerde de yaşanmasını istemiyoruz. Biliyorsunuz, Kerkük’te tapu dairelerinden tutun, nüfus kayıtlarının yapıldığı nüfus dairelerine, bütün evrak ve kayıtların tümü yok edildi. Aynı gerçeğin Musul’da da, Telafer’de de yapılmasından büyük endişemiz var. Diplomatik yolları kullanarak ve Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin de o bölgelerde olmasını arzu ediyor ve destekliyoruz.

 

Geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi’nin söylediklerini acımasızca eleştirenler şimdi hata yaptıklarını söyleyerek “Milliyetçi Hareket Partisi haklıymış!” diyorlar. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Milliyetçi Hareket Partisi, kendi iç siyasetinden ziyade Türk Milleti’nin bekası, mutluluğu, geleceği, varoluşunu önceleyen bir harekettir. Önce milletim, devletim, sonra partim, sonra ben anlayışını öne çıkaran bir harekettir. Çözüm süreci, FETÖ Terör Örgütü, hendeklerin kazılması sırasında da devletin seyirci kalması gibi örnekleri çoğaltmak mümkün. Bunların tamamında Milliyetçi Hareket Partisi yaptığı itirazlarla haklı çıkmıştır. Bilge liderimiz Doktor Devlet Bahçeli’nin uyarılarını dikkate almayan devleti yönetenlerin hatasının bedelini şimdi milletçe ödüyoruz.

 

Sayın Tevfik Topçu, son olarak ne söylemek istersiniz?

Milliyetçi Hareket Partisi, zor günlerden geçmiştir. Özellikle FETÖ Terör Örgütü, Milliyetçi Hareket Partisi’ne de el atmıştır ve karıştırmaya çalışmıştır. Ama o günler geride kalmıştır. Benim hükümetten beklentim, Allah korusun 15 Temmuz kalkışması başarılı olsaydı Türkiye’de Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar kimler olacaktı? Yani hükümet kimler tarafından kurulacaktı. Bunun açıklanmasını istiyorum. Bu vesileyle bütün camiamıza şunu söylemek istiyorum. Dün dünde kalmıştır. Birliğimizi, dirliğimizi süratle tesis edip Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’yi hedeflerine ulaşması için herkesi Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında bütün kırgınlıkları geride bırakarak kucaklaşmaya çağırıyorum ve bekliyorum. Bu vesileyle herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bursa Haber’e ve size de çok teşekkür ederim.

 

 

ESKİ TÜFEKLERDEN HAMZA ULUTAŞ

İl yöneticilerinden Hamza Ulutaş’a “Ülkücülük nedir?” diye sordum. Söze üstat Necmettin Hacıeminoğlu’nu anarak başladı.

Ülkü, insanın ya kendi milleti veya bütün insanlık için ulaşılmasını şiddetle arzu ettiği son hedeftir. Arzu ve hayal edilen son hedefe varmak gayesiyle yorulup, yılmadan, bıkıp usanmadan, fazilet ve cesaretle, fedakârca çalışanlara da Ülkücü denir. Hayatlarını insanlığa hizmet uğrunda harcayan, kendilerini milletlerine adayan büyük liderler, milliyetçi ilim, fikir ve sanat adamları da tam manasıyla birer Ülkücüdürler. Ülkücülük çok çetin bir yoldur. O yolda herkes dayanamaz. Hevesle başlasa da herkes bu dikenli yolda sonuna kadar gidemez.

Her insanın sanatkâr, kahraman olması nasıl mümkün değilse, Ülkücü olması da öyle mümkün değildir. Sanatkâr, yaratılışının icabına uygun olarak istemese bile eser vermeye mecburdur. Kahraman ise, belki bir ömür boyu bekledikten sonra gerektiğinde kendini feda edecektir. Son örnek 15 Temmuz’da rahmetli ÖMER HALİSDEMİR şehidimiz bir kahramandır. Ülkücülük bunları da kapsar. Yani hayatının her anını yalnız ülküsü uğruna harcar.

Ülkücü vasıf ve meziyetleri ise, azim ve idare, sabır ve tahammül, disiplin, fedakârlık, fazilet ve dürüstlük, bilgi ve çalışkanlık olmalıdır diyorum.

Sayın Hamza Ulutaş size çok teşekkür ediyorum.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: İRFAN BİLEK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.