Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mermerin Aşkla Dansi

Mermer ile alakalı çok büyük bir projelere imza atan Dekorota firma sahibi İbrahim Doğu ve Kemal Türkmen sanatla aşkı buluşturup Orhun âbidelerinin mermer anitini yapmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 00:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 00:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mermerin Aşkla Dansi

Dekorota firma sahibi İbrahim Doğu ve Kemal Türkmen yaptıkları çalışmaları gazetemize şöyle anlattılar. ‘Özellikle Anıt konusuna çok fazla önem veriyoruz. Bunun nedeni ise ileriye bırakacak anıtımız yok. Malesef bununla alakalı yaptığımız çalışmalarda Büyükşehir için bir Çeşme ve Emir Sultan için bir müze. Yaptığımız çalışmalar içerisinde bizim en çok üzerinde durduğumuz ve önemsediğimiz projelerin başında Orhun Abideleri geliyor. Bu projeyi 5 6 ayda tamamlamayı düşünüyoruz’ dediler.

 

Bursa Büyükşehir Belediye başkanımızla görüşme yapıp bu projeyi kendilerini değerlendirmelerini sunacağını söyleyen Doğu ‘Projede birebir âbidelerin aynısını mermelerini işlemeyi planlıyoruz ve bu yaptığımız çalışmayla bizimle bırakacak abidelerimizin olmasını istiyoruz . İbrahim Doğu isteğe bağlı olarak da özel çalışmaları yapıp Villa Otel ve evlere dekoratif çalışmalarda yapmaktayız’ ifadesini kullandı.

 

HABER VE FOTOĞRAF: ERDEM BERK

 

ORHUN ABİDELERİ HAKKINDA

Göktürk Devleti’nden kalma, 7 ve 8. arsa ait en eski taş kitabeler. Üzerinde, Türk Edebiyatının ilk örnekleri bulunan “bengü taşları”dır. Moğalistan’ın kuzey-doğusunda, eski Orhun Nehri yatağına dikilmiş oldukları için bu kitabelere Orhun Âbideleri, Göktürk Devletine ait oldukları için de Göktürk Kitabeleri denmiştir. Âbidelerde adı geçen Ötüken Ormanı, Türklerin Birinci İstiklal Savaşını kazanan Kutluk Kağan tarafından, yeni Türk devletine idare merkezi olarak seçilen yerdir.

 

NEDEN MERMER TERCİH EDİLMELİ?

İç mekânlarda kaliteye önem veriyorsanız kullanmanız gereken yapı malzemesi mermerdir. Çeşitli türleri ile geniş kullanım alanları sunan mermer, insanların uzun yıllardır kullandığı bir malzemedir. Mermer kullanarak hem renk, hem dayanıklılık hem kalite açısından değerlendirilmesini önerdiğimiz mermer, işyeri ve evler için harika bir seçenek. Dış cephe kaplama ve iç mekân zemin kaplama için kullanılan mermerler oniks mermerleri olmalıdır.

 

Kaliteli mermerler her zaman daha çok talep görür. Mermer üretimi ülkemizde çokça yapıldığı için, mermer ocakları yılda binlerce ton mermer üretimi yaptığı için mermer seçimi açısından geniş ürün alternatifine sahibiz. Ürünler arasından bize hitap eden türü bulmak için tek yapmamız gereken mermer çeşitlerini incelemek.

 

MERMERİN TARİHÇESİ

Oluşumu milyonlarca yıl önce başlayan mermer, zarafeti ve potansiyel zenginliği ile asırlardan beri insanoğlunun vazgeçilmez sanat kollarından birini ve yapı elemanlarını oluşturmuştur. Hititler, eski mısırlılar, frigyalılar, Mezopotamya Medeniyeti, Persler, Lidyalılar, Eski Yunanlılar, Romalılar, Selçuklular, Osmanlılar ve diğer bir çok medeniyet günümüze kadar gelen ve çağlarına ışık tutan heykellerinde ve yapılarında mermer kullanmışlardır.

 

Medeniyetin beşiği kabul edilen Anadolu'da mermerciliğin ilk örnekleri ortaya çıkmış, özellikle Helenistik ve Roma İmparatorluğu dönemlerinde mermercilik altın çağını yaşamıştır. MÖ. 1600 yıllarında Hititlerle Yasemek'de (Gaziantep) başlayan sanatsal anlamla ilk mermercilik Arkaik Dönem'de (MÖ 1050-470) Efes'te Helenistik Dönem'de (MÖ 300-30 ) Bergama'da ve Roma Dönemi'nde ( MÖ 30- MS 395 ) Aphrodisias'da kurulan mermercilik okulları ile Anadolu'da büyük gelişim göstermiştir

 

Adres İhsaniye Mahallesi İzmir Yolu Caddesi Atalay 7 Sitesi No 114 Kat 7/23

Nilüfer Bursa

Telefon: 0224 2402006

Fax 0224 240 2007

GSM; 0535 650 58 88

Www.dekorota.com.tr

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.