Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mars Endüstriyel Gıda Şirketi, Clerici Sacco Group işbirliğiyle fark yaratıyor

Mars Endüstriyel Gıda Ürünleri İş Geliştirme Müdürü Feyza Sarıyar, endüstriyel gıda hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2016 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mars Endüstriyel Gıda Şirketi, Clerici Sacco Group işbirliğiyle fark yaratıyor

 

 

Sarıyar, “Biz firma olarak kültür ve mayayı piyasaya sunmayla sınırlı kalmıyoruz.  Firmalara uygulamaların her aşaması için bilgi ve tecrübelerimizi de aktarıyoruz. Yoğurt, ayran, beyaz peynir, kaşar peynirinin istenilen tekstür, asitlik, aromada olması ve en leziz noktaya ulaşması için uygulanacak kültürler ile ürünler üzerine itinayla çalışıyoruz” dedi.

Dünyanın üçüncü en büyük süt ürünleri ve fermente ürünler için kültür ve enzim üreticisi İtalyan menşeli Clenici Sacco firmasıyla eş güdümlü çalışan Mars Endüstriyel Gıda Ürünleri İş Geliştirme Müdürü Feyza Sarıyar ile endüstriyel gıda hakkında bilinmesi gerekenleri değerlendirdik.


Eşi Murat Sarıyar ile beraber yıllardır gıda sektörünün içerisinde en ünlü markaların bünyesinde iş hayatlarını sürdüren Feyza Hanım, kurucusu olduğu Mars Endüstriyel Gıda Ürünleri Ltd Şti şirketiyle Bursa ve havalisi için süt sektörüne ve sağlıklı beslenmeye artı değer katmayı amaçladıklarının altını çizdi. Süt firmaları ile yapılan yeni ürün çalışmalarında daima daha kaliteli ürünler elde etmek için çalıştıklarını vurgulayan Feyza Sarıyar, bu yüzden dünyanın en saygın gıda biyoteknoloji  firmalarından biri olan Helal Belgeli Clerici Sacco Group ile çalıştıklarını söyledi.

 İNOVATİF KÜLTÜR VE MAYA
ORTAĞI: CLERICI SACCO GROUP

Sacco firması , geniş ürün yelpazesi ile süt ürünlerine yüksek standartlarda üretilmiş kültür (peynir ve yoğurt bakterileri), sağlıklı yaşam ve sindirim desteği sağlayan probiyotik ürünler ve peynir mayası üreten İtalyan bir aile şirketidir. Bütün üretim hatları için Helal Belgelendirmesini tamamlayan Sacco ayrıca lezzetli gurme ekmek ve unlu ürünler için kültürler ve çözümler sunmaktadır. Bu sene itibari ile de piliç sağlığı ve randımanını arttırmada da yenilikçi probiyotik çözümler sunmaktadır. 

Dünyanın 3. büyük peynir-yoğurt kültürü ve enzimi üreticisi olan firma, gıda fermantasyonu için kültür ve beslenme takviyeleri (probiyotik kültürler) portföyü ile piyasada önemli bir açığı kapatmaktadır. 1872 yılında kurulan yaklaşık 150 yıllık bir çınar olan Sacco, ayrıca peynir mayası üretiminde dünya lideri konumdadır.     


     Clerici Sacco'da ürünler yüksek kalitede, sürekli yenilik arayan, profesyonelleri bünyesinde barındıran ve müşterilerle daima iş birliği içerisinde hareket edilir. Yoğur Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan firma yepyeni tesisleriyle ürettiği besinleri koruyucu kültürlerle de dünyaca tescilli bir 'öncü' olmuştur.  ISO 9001 akreditasyon ve GMP sertifikalı tesisleriyle yüzden fazla ülkede kendi ürünlerini dağıtan ve kalitesini ispatlamış bir firmadır. Biz de bu yüzden onlarla beraber çalışmaktan fazlasıyla memnunuz.

PROJE BAZLI ÇALIŞIYORUZ

Biz firma olarak kültür ve mayayı piyasaya sunmayla sınırlı kalmıyoruz.  Firmalara uygulamaların her aşaması için bilgi ve tecrübelerimizi de aktarıyoruz. Mühendislik bakışıyla çalışıyoruz. Yoğurt, ayran, beyaz peynir, kaşar peynirinin istenilen tekstür, asitlik, aromada olması,  ekmeğin istenilen düzeyde kabarması, çıtırlığı, esnekliği ve en leziz noktaya ulaşması için uygulanacak kültürler ile ürünler üzerine itinayla çalışıyoruz. Yapılan peynir ve yoğurt deneme ürünlerin tadımını müşterimiz ile birlikte yaparak üretim süreci ile ilgili değiştirilecek parametreler var ise beraber belirliyoruz.  Unutulmuş peynir lezzetlerimizde seçimler yaptıktan sonra  yeniden standart üretimlerini sağlamak için de yakın bir zamanda İtalya’da kültür çalışmaları yapmayı düşünüyoruz.

Müşterilerimiz ile yapacağımız yeni süt ürünleri çalışmaları için gerekirse İtalyadaki Arge laboratuarımıza ürün göndererek inovasyonun hızlandırılmasına katkıda bulunuyoruz.

NİTELİKLİ BİR ÜRÜN YELPAZESİNE SAHİBİZ

     Kaliteden taviz verilmeyen ürün yelpazemizin %70'lik kısmını süt sektörü ürünleri ve kültürler oluşturmaktadır. Beyaz peynir, kaşar peyniri, cheddar(çedar) peyniri, küflü peynirler için peynir kültürleri ve peynir mayaları, lokum kıvamında özel beyaz peynir tatları için buzağı şirdeninden elde edilen peynir mayası üretilen yüzde yetmişlik ürün portföyümüzü oluşturuyor. Diğer ürünlerimiz ise ekşi mayalı köy ekmeği için özel bakteri karışımı, kefir ve sindirim problemini çözen probiyotik bakterilerdir.

SÜT BAKTERİLERİ YARARLI BAKTERİLERDİR

Satışını yaptığımız süt ürünleri kültürleri yararlı bakterilerdir. Doğada, yapraklarda ve sütte yaşayan bu bakteriler yoğun Arge çalışmaları sonucu izole edilip, steril koşullarda saflaştırılıp besi ortamında çoğaltılarak ticari olarak satışı yapılmaktadır.

 ASIL HEDEFİMİZ: SAĞLIKLI ÜRÜNLER SAĞLIKLI YAŞAM

     Ticari kazancı birinci planda tutarak kalitesi yüksek, damaklarda lezzeti kalıcı bir tat oluşturmak mümkün değildir. Biz sağlıklı ürünlerin piyasaya sunulmasına katkıda bulunmanın tatminini tüm maddi unsurların önünde tutarak hareket ettiğimiz için ayırt edici özellik taşıyor ve tercih ediliyoruz. Gıda piyasasında ürün kalitesi maliyetle paralel olduğu için biz kar marjını tabana çekerek ürünlerimizi sunmaya gayret ediyoruz. Az yiyelim ama kalitelisini yiyelim bincinde olan kitlenin talep ettiği süt ürünleri için çözüm sunmaktan fazlasıyla memnun oluyoruz.
     Türk Gıda Kodeksi ne diyorsa o normlara uygun hareket ediyoruz. Kuralları sınırlama değil kaliteyi yükselten bir gereklilik olarak görüyoruz. Kültür üreticisinin temsilcisi olarak, her kuralın nedeni olduğunu bilen sağlığın şakaya alınamayacak kadar ciddi olduğunun farkında bir üretim biçimini benimsiyoruz. Bu minvalde nitelikli ve sağlıklı ürünlerle vatandaşlarımıza sağlıklı gıda sunulmasına katkıda bulunuyoruz.


DENETİMLER VE CAYDIRICI YAPTIRIMLAR ARTMALI

    Süt sektöründe mevcut binlerce üretici var. Ham madde uygunluğu, denetleme ve kodekse uygunluk bu yüzden zayıf bir halde. Bilinçli olunmasına dair farkındalığı arttıracak eğitim ve seminerler verilmeli, denetimler sıklaştırılmalı . O zaman kaliteli ürün sunma peşinde olan firmaların da önü açılır ve rekabet istenilen noktaya gelir.

AZ OLSUN AMA LEZZETLİ SAĞLIKLI KALİTELİ OLSUN

     Merak eden, araştıran ve kalite isteyen yeni nesil sayesinde Türkiye'de gıda sektörünün önünü açık görüyorum. Otoritenin bilinçli tezahürünü sektörde daha net hissedince kalite mecburi olacak. İyi firmalar ödüllendirilecek ve kaliteli ürün kendini sattıracak. Dürüst ve nitelikli firmaların rekabetiyle üst noktalara taşıyacağımız gıda sektöründe müşteri de bilinçlenerek 'Az olsun ama kaliteli olsun.' mantığını benimseyerek hareket edecek.

 

     HABER VE FOTOĞRAF:SERCAN SELÇUK

 

 

 

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.