Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Makasa ilham katan salon 'Maksat Makas'

Bademli ‘de açılan Maksat Makas’ın sahibi Serkan Fişek uzun yıllardır sektörde olmanın tecrübesiyle müşterilerine güven vermeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Makasa ilham katan salon 'Maksat Makas'

Maksat Makas farklı tarz anlayışı ve sanatsal dokunuşlarıyla adeta Balat’ta makasa hayat veriyor ve müşterilerinin salondan mutlu ayrılmalarını sağlıyor.


Özel oda

Müşterileri kendilerini özel hissederek kahvelerini yudumlarken saç kesimi ve bakımını yaptırdıkları özel oda kişiye özel hizmet anlayışı ile Bursa’da ezber bozacak gibi görünüyor.

İlkelerimiz;

Sürekli müşteri memnuniyeti,
Çalışan sadakati ile birlikte müşteri sadakati,
Kaliteli hizmet anlayışı,
Eğitimli çalışma arkadaşları,
Dürüst iletişim,
Yeniliklerde öncü olmak,
Sektör ile ilgili tüm dallarda yeni ürünlere sahip olmak,
Dünya modasını koleksiyonlar ile müşteri ve ekiplerimize taşımak ve tanıtmak.

 

Kalite Politikamız:

Maksat Makas; Müşterilerine sektörün tüm olanaklarını sunma çabasında olup, uzman kadrosuyla müşteri memnuniyetini en iyi şekilde sunma çabasındadır. Geleceğe mutlu ve huzurlu müşterilerle bakarak kaliteyi artırmak önceliğindedir.

Profesyonel, güler yüzlü ve müşteri memnuniyetine önceliklidir. ‘Salonumuzda kullanılan her şey kişiye özel ve tek kullanımlıktır. Olmazsa olmaz dediğimiz, en önem verdiğimiz konu her zaman temizlik, hijyen ve sağlıktır. Cilt bakımı, leke tedavisi, saç kesimi, saç renklendirme, saç bakımı, el ve ayak bakımı, kaş hizmetlerinin yanı sıra kişinin yüz şeklini ve tarzını dikkate alarak özel uygulamalar yapmaktayız. Yapılan uygulama sonucunda, kendi tarzınız doğrultusunda ilave işlemler de yapılarak stiliniz oluşturulmaktadır. Öncelikle cildinizin özelliklerini dikkate alarak  hangi ürün ve cihazları kullanılacağınızı belirliyoruz.

 

Misyon & Vizyon

MİSYONUMUZ: Kuaförlük yeteneği, mutlu müşteriler, üretkenlik ve harika bir salon ortamının yanı sıra hepimiz, teknik becerilerin, yaratıcılığın, takım çalışmasının ve müşteri hizmetinin sürekli gelişmesi ilkesine gönülden bağlıyız.

VİZYONUMUZ: Kalitenin yaşamımızın her anına dokunduğu bir dünyada, tüm paydaşlarımız tarafından hayranlıkla izlenen, yenilikçi saç tasarımları ve saç bakımı alanlarında lider bir çözüm sağlayıcı olmak. 

 

BERBERLİĞİN TARİHÇESİ

Berberlik ilk olarak Hz. Muhammed peygamberimiz zamanında Selmani Pak tarafından ortaya çıkmıştır. Hz. Muhammed’in yanında birçok hizmetlerde bulunmuştur. Hz. Muhammed’in saçlarını tıraş ettiği için Selmani Pak adını almıştır. Hz. Muhammed Selman bizdendir, ev halkımızdandır diyerek kendisine yakınlığını vurgulamıştır. Peygamberimizin zamanla değiştirdiği üç saç şekli vardır. 

 1-Çok kısa 
 2-Ortadan ayırarak
 3-Omuzlarında uzun 

IV. Murat zamanında içki ile birlikte kahve içme yasağı da konunca tüm kahvehaneler kapatıldı. Bu arada berberler de mekânlarını yitirerek çoğu seyyar olarak çalışmaya başladılar. Padişahın ölümüyle yasak kalkınca berberler yine eskiden olduğu gibi kahvehanelerin kendilerine ayrılan bir köşesinde çalışmalarını sürdürdüler. Berberlerin mekânsız, dükkânsız kalması olayı, Yeniçeri Ocağının kaldırılması sırasında da yaşandı. Özellikle yeniçerilerini işlettiği kahvehaneler kapatılınca, berberler bir kez daha işsiz ve mekânsız kaldı. Ama berberlere duyulan gereksinim yetkililer tarafında dikkate alınarak kimi kahvehanelerin yalnızca berber işlevi görme koşuluyla açılması gündeme geldi.

Berberlerin kendilerine özgü tek tip giysileri yoktu ama giysilerinin kullanılış şekli birbirlerine benzerdi. Usta, kalfa ve çırak benzer şekilde giyinirdi. Bellerinde ibrişimden dokunmuş peştamal, ayaklarında ise takunyalar müşteriye temiz görünmesi için çorapsız giymek şarttı. Mintanlarının kollarının yine el ve kol temizliğini göstermesi açısından dirseklerine kadar sıyrılmış olması gerekirdi.

Berberlerin çalıştıkları yerlerdeki zeminin taş ve tuğla döşenmiş olmasına da özen gösterilirdi. Böylesine bir tedbir, yere düşen kılların süpürülüp temizlenmesinden kaynaklanıyordu.

Tıraş etme yöntemleri ise günümüzdekinden biraz farklı idi. Tıraş dizde yapılırdı. Müşteri peyke oturtulur, berber iki tarafındaki sakal kılını ustura ile kazıyıp aldıktan sonra evvela sol ayağını müşterinin oturduğu peykeye dayar, dizine temiz bir peşkir koyar, müşterinin başını dizine yatırır, sağ tarafını perdah eder, sonra sağ ayağına dayar, başı öbür dizine alır, sol yanağı perdah ederdi.

 Sabun hususi yapılmış berber leğeninde el ile köpürtülür ve yüz kılları bu sabunla ve yine el ile iyice yıkanıp ovularak yumuşatıldıktan sonra ustura verilirdi. Tıraştan sonra da mutlaka baş yıkanırdı.

Baş yıkamada stil adı verilen özel bir kap kullanılırdı. Bu kaplar berberin ekonomik gücüne ve müşterisine göre değişiklik göstererek topraktan, bakırdan, hatta gümüşten olurdu.

Her berber günümüzün sağlık memuru ya da sağlık ocakları gibi çalışır, berberlik kadar dişçilik ve sünnetçilik de yapardı.
II. Abdülhamit döneminde her alanda olduğu gibi bazı değişiklikler göze çarptı. Berberler perükar adını aldılar. Yeni mekânlarla bu mekânlara uyum sağlayan yeni mesleklere doğru yöneldiler. Giyim kuşamlarını, uğraş aletlerini ve yöntemlerini daha pratik ve sağlıklı bir şekle soktular. Müşterilerini peykeye oturtup tıraş etme yerine, baş yastıklı, arkalıklı, döner ve şilteli koltuklar kullanmaya başladılar. II. Meşrutiyet sonrasında altın devrini yaşayan perükarlar, günün modasını da yakından izleyerek müşterilerinin arzularına göre davranırlardı.

 

İLETİŞİM

ADRES: BALAT BAKGÖRCİTY 1 MAKSAT MAKAS 16000 BALAT/ BURSA

TELEFON: 0531 268 01 14



HABER VE FOTOĞRAFLAR: ERDEM BERK

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.