Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkeme Fırını Balat Şubesinde İlkler Yaşanıyor

Bursalı lezzet tutkunlarının bir numaralı adresi Mahkeme Fırını yeni şubesi Turkuaz Plus Balat’ta ilklere imza atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 01:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 01:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mahkeme Fırını Balat Şubesinde İlkler Yaşanıyor

                                                                                                                                                                               

 Genç  girişimciler İbrahim Olçar ve Gizem Olçar 'ın konuğuyuz. Söyleşimize genç girişimcileri tanıyarak başlıyoruz.

İbrahim Olçar 1982 doğumlu Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkeler mezunu. Gizem Hanım ise Bilgi Üniversitesi Ekonomi mezunu. Değişik meslek gruplarından mezun olmuş olmalarına rağmen hatta İbrahim Bey uzun yıllar şarküteri sektöründe hizmetler vermiş olmasına rağmen, Gizem Hanımda ev tekstili ile ilgilenmiş ise de her ikisinin de en sonunda Mahkeme Fırınının Balat şubesinde yolları kesişti ve birlikte Mahkeme Fırınını açtılar.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

HAKKINDA

İbrahim Olçar ; 1892 yılında kurulmuş olan bir marka, bir değer olan, Mahkeme Fırınının sahipleri ile yakın ahbap olduğumuzdan fırını ilk Francais sistemine giriş yaptık değişik bir hizmet anlayışımız bulunmaktadır. Ayrıca Mahkeme Fırınlarında ilk olarak kahvaltı servislerimizde başlamıştır.

1-Mini Kahvaltı

2-Serpme Kahvaltı

3-Gurme Kahvaltı

4-Açık Büfe Kahvaltı

Fiyatlarımız 8.50 tl den 45 tl ye kadardır. Ürünlerimiz doğal ürünlerdir. 1. kalitede malzemelerle yapılmış ürünlerdir.


İLK OLARAK YAKIN ÇEVREYE SERVİSLERİMİZ BAŞLADI

Ayrıca Mahkeme Fırını Balat şubesinde bir başka ilk daha yaşanmaktadır. Balat ve yakın çevresinde evlere servis başlamıştır. Fırınımız son model teknolojik makinalarla çalışmaktadır. Kalite temizlik ve hijyen vazgeçemediğimiz unsurlardır. Fırınımız sabah 07.00 açılmakta olup gece 23.00 da kapanmaktadır. Haftanın yedi günü değerli müşterilerimize hizmet vermekten gurur ve onur duymaktayız.


NEDEN MAHKEME FIRINI DENMİŞ

Cumhuriyetin ilanından önce mahkemeler kadılık müesseselerince görülürdü. Bu günkü kız lisesinin bahçesinde kalan demir parmaklıklı pencereleri olan binada kadı oturur ve mahkemeler burada görülürmüş. Buranın karşısında kalan hamam Mahkeme Hamamı, yanı başında bize ait olan fırın Mahkeme Fırını, yine karşısındaki cami Mahkeme Camii ismini almıştır.

Cami, Hamam ve Fırınımız halen bir sembol olarak bu isimlerle anılmaya devam etmektedirler. İşletme olarak bizim amacımız bu ismi gelecek kuşaklara ulaştırmaktır.

İşletme olarak bizim amacımız bu ismi gelecek kuşaklara ulaştırmaktır.

CUMHURİYET ÖNCESİNDEN BAŞLAYAN DAMAK TADI

Bursa'nın meşhur Mahkeme Fırını; formülü gizli ve lezzeti çok farklı kurabiyelerin, kuru pastaların üretildiği, her müşterisinin müdavimi olduğu tarihi bir yer. Kurabiye deyip geçmeyin, o ürünleri İstanbul'dan, Ankara'dan özel olarak almaya gelenler var. Hatta, kalkıp yurtdışına hediye olarak götürenler bile oluyor. Çünkü bu fırında üretilen ürünler kolay kolay bayatlamıyor. Kurabiyelere ve kuru pastalara döneceğiz ama önce Tarihi Mahkeme Fırını'nın, 1882'de başlayan ve dayıdan yeğene süregiden hikâyesini anlatalım. Fırının duvarına asılı olan levhada da yazdığı gibi, 'Bu hikâye Ali ve Mehmet dayıların, 93 muhaciri olarak Yugoslavya'dan gelişleri ve Altıparmak Selimiye Mahallesi Sili Sokak'ta ilk fırını açmalarıyla başlar. Daha sonra 1894-95 yıllarında, şimdiki Öğreten Caddesi'nde açtıkları fırınla devam eder. Bu arada Balkan Harbi başlar ve iki kardeş askere gider. İkisi birden şehit düşer ve birinci kuşak burada sona erer...'


1892′ den günümüze uzanan lezzet geleneğimizi uzun yıllar devam ettirip gelecek nesillere ulaştıracağız.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Ahmet Yesevi Mah. Sapanca Sok.

Turkuaz Plus Çarşı no:8

TEL: 0224 244 64 66

GSM: 0530 518 92 75



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.