Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lisan, Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır

BDM Dil Merkezi, yabancı dil eğitiminde farklı bir yere sahip.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 01:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 03:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lisan, Acil Değil  Sürekli İhtiyaçtır

 

BDM Dil Merkezi Yetkilisi Hakan Alp, erken yaşlarda anadille eş zamanlı öğrenilen dilin, anadil kadar kusursuz ve aksansız olabileceğine dikkat çekerek, “BDM olarak çocukluk döneminde dilin öğrenilmesi konusuna büyük önem veriyoruz ve çağın sunduğu yeni metotları kullandığımız zengin içerikli programlarımızı çocuklarımıza veriyoruz” dedi.

 

 

HABER VE FOTOĞRAF:ERDEM BERK

 

Bdm Dil Merkezi yaptığı çalışmalarla göz doldururken firma yetkilisi Hakan Alp, çalışmalarını Bursa Haber’e anlattı.

İş yaşamınızı ve bugünlere gelişinizi bizimle paylaşır mısınız?

Elbette öncelikle Hoşgeldiniz. 1996-2003 tarihleri arasında Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları'nda Fransızca öğretmeni ve yönetici olarak görev yaptım. Sonra da Bursa Özel Tevfik Fikret İlköğretim Okulunda Müdürlük yaptım. 2006-2007 öğretim yılında Bahçeşehir Kolejinde Fransızca Bölüm Başkanlığı görevinde bulundum. Bölüm başkanlığı yaptığım yıl Fransız Mission Laique ile birlikte Bahçeşehir Koleji bünyesinde Fransız Okulu açılmasını sağladım. Uzun yıllar özel eğitim kurumlarında edindiğimiz tecrübeyi yansıtıp "ideal" eğitim koşulları sağlayarak yabancı dil eğitimi sorunlarına çözüm bulduğumuz bir eğitim yuvası kurmayı hedefleyerek Fransızca eğitimi adına, BDM DİL MERKEZİ olarak İhsaniye'de bulunan yerimizde 5 derslik ile Fransızca ve İngilizce eğitimi vermek üzere güçlü bir eğitim yuvası oluşturduk.

Yapılan tüm deneyler ve bilimsel araştırmaların dilin en etkin olarak çocuk yaşlarında öğrenildiği ortaya koyduğuna dikkat çeken Bursa Dil Merkezi kurucusu Hakan Alp şunları söyledi:


“DİL BİLMEK AYRICALIK DEĞİL GEREKLİLİK”

"Erken yaşlarda anadil ile birlikte eş zamanlı öğrenilen dil, anadil kadar kusursuz ve aksansız olabilir. Bu nedenle BDM olarak kurulduğumuz günden itibaren çocukluk dönemin de dilin öğrenilmesi konusuna büyük önem veriyoruz ve her yıl çağın sunduğu yeni metotları kullandığımız zengin içerikli programlarımızı alanlarında uzman öğretmenlerimiz tarafından çocuklarımıza veriyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz eğitim programlarından yüzde yüz verim almak, dünya dillerini severek öğrenen çocukları, gençleri görmek geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor."

Değişen dünyayı takip etmenin sorumluluklarımız arasında olduğunun altını çizen Hakan Alp, "Yaşadığımız iletişim çağında bilimde, sanatta, eğitimde daha ileri gitmek, ortak dil kullanımıyla mümkün. Biliyoruz ki dil hâkimiyeti, becerisi ötekileşmeyi önlediği gibi girmek istediğimiz dünyaların kapısını da kolayca açan bir anahtar. İletişim çağı yabancı dil bilgisi olana tüm imkânlarını sunuyor. Bu anlamda yabancı dil bilmek artık bir ayrıcalık değil, gerekliliktir" diye konuştu.

Bursa Dil Merkezi'nin çocukların ve gençlerin dünya dillerini öğrenerek zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği yaz okulları için kayıtlar başladı.

Bursa Dil Merkezi'nde (BDM) bu yıl Fransızca, İngilizce, Almanca ve İspanyolca olmak üzere toplam 4 dilde 120 saat olarak planlanan zengin içerikli programlar alanlarında uzman öğretmenler tarafından verilecek.

Her yıl çok sayıda başvurunun olduğu, yüzlerce çocuk ve gencin yabancı dil öğrenmek için tercih ettiği BDM yaz okulları bu yıl Temmuz-Ağustos ayları boyunca devam edecek.


Bursa Dil Merkezi'nin kurucusu ve Fransızca öğretmeni Hakan Alp, yaz okullarının amacının dünya dillerini severek öğrenen çocuklar ve gençler yetiştirmek olduğunu belirterek, "80'li yılların sonunda sessizce hayatımıza giren, 2000'li yıllarda ise dünyadaki sınırları kaldırmaya başlayan sanal ortam(internet), bize farkında olmadan dil bilmenin önemini ve vazgeçilmezliğini gösterdi. Yeni Dünyanın çocuklarının çok dilli olduklarını gördük. Bu açıdan baktığımızda da dil eğitiminin hangi aşamada, yaşta verilmesi gerektiği konusu büyük önem taşıyor" dedi.

Verdiğiniz hizmetleri bizimle paylaşır mısınız?

Verdiğimiz hizmetler arasında: Genel, Kurumsal Fransızca ve İngilizce dersleri, Yurt Dışı Eğitim Organizasyonları, Yeminli Fransızca Tercüme Hizmeti, Sözlü - Yazılı Fransızca Tercüme ve DELF Sınavlarını yapabilme ve Sınav okuma hakkı da bulunmaktadır. Kısa zamanda kurumsal olarak eğitimlerini üstlendiğimiz firmalar arasında Tredin Oto Donanım San. , Eker Süt Ürünleri, Martur, Fompak ve Oyak Renault gibi değerli firmalar bulunmaktadır. Kadromuzdaki öğretmenler arasında natif öğretmenler de olmakla birlikte diğer Eğitimlerimiz de Fransız & İngiliz aksanıyla konuşmaktadırlar. Güçlü eğitmen kadromuzla eğitimde sağladığımız yenilikçi ve problemin çözümüne yönelik eğitim anlayışımızla, Fransızca Eğitim Hizmetlerini en iyi şekilde sunmayı hedefliyoruz.


YABANCI DİL ÖĞRENMENİN ÖNEMİ VE FAYDALARI

Her dilin kendine ait ritim ve ruha sahip farklı elementleri ve aynı zamanda kendi içinde tanıdığı kültürel öğeleri vardır. Kısacası, her dil bir zenginliktir.

Bundan 10 sene öncesine kadar İngilizce veya herhangi bir dili akıcı bir şekilde konuşabilmek bir zenginlik sayılırken günümüzde görüyoruz ki özellikle İngilizce bilmek Türkçe bilmek gibi doğal bir şey olarak algılanmaktadır ve ikinci hatta 3. diller tercih sebebi olarak gösterilmektedir. Bu diğer diller de şirketlerin iş yaptığı ülkelere veya bulunduğu sektöre göre belirlenmektedir. Bu da demek oluyor ki iş hayatında başarılı olabilmek ve yüksek kariyer hedeflerine ulaşabilmek için mutlaka erken yaşlarda İngilizce eğitimine başlamak, kendimizi bu konuda belli bir seviyeye getirdikten sonra da ikinci bir dilde de uzmanlaşmak gerekmektedir.

İletişim:

İhsaniye Mah. İncesu Sok. İhsaniye, 16350 Nilüfer/Bursa                                                   Tel: 0224 2463657 - 240 07 00
www.bdmdilmerkezi.com.tr



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.