Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezzetin adresi: 'Uludağ Kebapçısı'

Bursa’da lezzetin adresi olan Uludağ Kebapçısı işletmecisi Cengiz Çalışır sektöre dair merak edilenleri Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lezzetin adresi: 'Uludağ Kebapçısı'

Bursa Kebabının üç dev isminden biri Uludağ Kebapçısı 1964 yılında bugün ki yeri olan Kent Meydanında Cemal Çalışır ve Cemil Çalışır tarafından dönemin Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in de manevi desteğiyle kurulmuş.

Şuan Uludağ Kebapçısını işletmekte olan Cengiz ÇALIŞIR'a sorularımız olacak.

Cengiz Bey, Cemal Usta'nın Bursa'ya gelişi ve çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Tabi ki, Cemal Usta (ağabeyim)1951 yılında 15 yaşında iken Bulgaristan'dan Bursa'ya göç etmiş. İskender Kebap’ın yaratıcısı İskender Efendi'nin üç oğlundan biri olan Nurettin İskenderoğlu'nun lokantasında 15 yıl çalışmış. Diğer ağabeyim Cemil Usta ile beraber ustalığı burada öğrenmişler. İskender'de çalışırken tedarikçileri olan kasabın kızlarını görüp beğenmişler ve iki kardeş kasabın iki kızını almışlar. Cemil Usta vefat ettikten bir sene kadar sonra Cemal Ustamızı da kaybettik.

Cengiz Bey, Şuan Uludağ kebapçısını siz işletiyorsunuz.  Ayrıca Kent Meydanındaki şubenizde de işler nasıl gidiyor?

Burada bana rahmetli Cemil Ağabeyimin oğlu Cem Çalışır'ın yardımları büyük oluyor.

Kent Meydanı Alışveriş Merkezi altına bir şube açtık. Bu şubenin başına da Cemal Ağabeyimin oğlu İlhan Çalışır geldi. Gençlerin çalışmaları çok güzel ve ellerinden geldiğince güzel çalışmalara imza atıyorlar.

Cengiz Bey, Misyon ve vizyonlarınızla ilgili bilgi verir misiniz?

ViZYONUMUZ :

1964'ten beri hizmet veren köklü kuruluşumuzu asırlar boyu devam ettirmek kalite ve lezzetimizin tazeliğini korumak ön planda tutmak ve Franchise kuruluşlarımızla birlikte müşterilerimize daha iyisini vermeye çalışmaktır.

MİSYONUMUZ:

Koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışıyla, müşterilerimizin güvenini sağlamak ve bu güveni sürdürerek en üst seviyede tutmak,

Markamızı korumak,

Sektörümüzde güvenilir ve aranan firma olmayı sürdürmek,

Günün gereklerine uygun olarak değişime açık bir firma olmak,

Yeni yatırımlar gerçekleştirmek,

Doğaya ve çevreye karşı her zaman duyarlı olarak faaliyet göstermek.

Cengiz bey, kebaplarınızı nasıl hazırlıyorsunuz, hangi etleri kullanıyorsunuz?

   Kebapta  dana ve kuzu etini birlikte kullanıyoruz. Et buraya karkas halinde geliyor. Ve kendi imalathanelerimizde işleniyor. Döneri hazırlarken etin sinirlerini ayırıyoruz. Yaprak şeklindeki et ile kıymayı karıştırıp, İçine de etin en lezzetli yeri olan kemik sıyrığını karıştırıyoruz.

Cengiz Bey,1964 yılından bu yana güzel lezzetler sunuyorsunuz, yarım asırdan uzun süredir birçok ünlü konuğunuz oldu. Hatırladığınız birkaç anınızı anlatabilir misiniz?

 Tabi ki, İstanbul'dan eski bir müşterimiz, Max Spenser'ın sahibi olan işadamı arkadaşını İstanbul’a çağırıyormuş. O işadamı arkadaşı beni Bursa'da Uludağ Kebapçısına götürürsen gelirim demiş olması bizim için hoş bir anekdot. Cemal ağabeyim zamanında Sakıp Sabancı dükkana gelmiş uzun süre sıra beklemek zorunda kalınca, Cemal ağabeyim huzursuz olmuş. Bunun üzerine Sakıp Bey "Sen rahat ol, Sen beklerim" demiş. Bu da bu mekanda yaşanmış olan diğer bir anekdot.

En eski çalışanınız kim ve çalışma saatleriniz nasıl?

En eski personelimiz 28 yıldır çalışanımız dönerci Ramazan Usta'dır. Eski dükkanda servis sabah 10:30'da dönerin takılmasıyla başlar, akşam 18:00'de bitiyor. Öbür şubede ise 21:30'a kadar açık. Diyerek sözlerini tamamladı.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ULUYOL (KENT MERKEZİ KARŞISI)

ŞİRİN SOKAK  NO:12

OSMANGAZİ/BURSA

TEL:0 224 251 45 51

TEL:0 224 254 72 64

GSM:0 530 656 45 45

www.uludagkebapcisi.biz

 


HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.