Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezzetin Adresi Tezveren Çorba Ve Izgara Salonu

Babadan oğula 3 nesil devam eden, lezzet ve kaliteden ödün vermeyen Tezveren Çorba Ve Izgara Salonu sahibi Osman Tezveren başarı hikayesini Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lezzetin Adresi Tezveren Çorba Ve Izgara Salonu

Enfes yemek çeşidiyle Bursalıların en sevdiği mekanlardan biri olan Tezveren Çorba Ve Izgara Salonu ızgara çeşitlerinin yanı sıra su böreği ile de oldukça dikkat çekiyor.

HABER- FOTOĞRAF:  İRFAN BİLEK

 

Sayın Osman Tezveren, kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Osman Tezveren: 1965 Bursa doğumluyum. Evliyim, bir çocuk babasıyım. Kendi işimin başındayım. İyi bir Bursasporluyum. Bursaspor’un şampiyonluk değil, şampiyonluklar yaşamasını istiyorum. İnşallah başarılı oluruz.

Osman Bey, Tezveren ismi Bursa’mıza yabancı bir isim değil. Tezveren türbemiz var. Soyadınızın Tezveren Sultan Türbesi ile bir ilgisi var mı?

İrfan Bey, Tezveren Sultan Türbesi’nin bakımını 4. Kuşak olarak bizim ailemiz yapıyor. Soyadı kanunu çıktığında dedelerimiz Tezveren Türbesi’nin bakımını yaptıklarından dolayı soy isimlerini Tezveren olarak yazdırmışlar. Dolayısıyla bizimde soyadımız Tezveren olarak kayıtlara geçmiş ve devam edip geliyor. Şimdi de Amcam Hayri Tezveren Türbenin bakımı ile ilgileniyor.

LOKANTACILIK BABA MESLEĞİ

Rahmetli babam Ömer Yılmaz Tezveren 1970’li yıllarda Bursa merkezde bu işi yaparken, bizde yanında çalışarak bu mesleğe başlamış olduk. Ben 7-8 yaşından beri bu mesleğin içindeyim. Rahmetli babam, Çelik Palas Otelinde CORC Usta diye çok meşhur bir usta varmış onun yanında yetişmiş. Sonraki yıllarda kendi dükkânını açmış ve bizde babamızın yanında yetiştik. Dolayısıyla yaptığımız iş baba mesleği.

KÜÇÜK SANAYİ BÖLGESİNDE BİR EKSİĞİ TAMAMLADIK

Biz bu dükkânı açtığımızda babam hayatta idi. Çok tecrübeli birisiydi. Bu bölgede bir eksiklik gördü ve buraya 1989 yılında dükkânı açtık. Çok da isabetli olmuş. Bu bölgede büyük bir boşluğu doldurduk. Çok da memnunuz.

İNSANLAR SİZİ NİÇİN TERCİH ETSİN?

İrfan Bey, biz bu meslekte çok eski ve tecrübeliyiz. Rahmetli babam bize dürüstlüğü, ahlaklı olmayı ve esnaflıkta hiçbir zaman hileye başvurmamayı öğretti. Bizim dükkânımıza kesinlikle hileli mal girmez. Biz kendimiz yiyemeyeceğimiz bir ürünü kesinlikle kimseye yedirmeyiz. Bizim bütün ürünlerimiz organiktir. Sadece ekmeği biz yapmıyoruz. Ekmeğin haricinde bütün sattığımız ürünleri kendi dükkânımızda yaparız. Bizde her şey organiktir. Müşterilerimizin uzun yıllardır bizi tercih etmeleri bizi iyi tanıyor olmalarındandır. Bize şehri merkezinden grup olarak gelen müşterilerimiz bulunmaktadır. Bu müşterilerimiz her zaman bize gelip yemeklerini yer, teşekkür ederek ayrılırlar.

KALİTEDEN KESİNLİKLE TAVİZ VERMEYİZ

Ben işin başında bizzat kendim bulunuyorum. Malzeme alımından tutun, yemekleri bizzat ben yapıyorum. İşkembe çorbası, kelle paça çorbası yapmak çok ustalık ve tecrübe isteyen bir iştir. Herkes çorba yapar, yemek yapar ama mutfakta yapılan her işte bir sır vardır. Bu sır ustada saklıdır. Bazı ustalar var bu sırları ile göçüp giderler. Rahmetli babam bu incelikleri bana öğretti. Bende şimdi yanımda çalışan yeğenim var, onu yetiştiriyorum, ismi Behçet Çakır. Tabii ki iyi bir usta olmak kolay olmuyor, uzun yıllar alıyor. Biz babamızdan aldığımız bayrağı inşallah yeğenimize devredeceğiz. Kalitenin bir diğer kısmı da temiz ve hijyenik bir ortam sağlamaktır. Yiyecek satılan her yerde buna dikkat edilmesi vazgeçilmez bir zorunluluktur. Biz işyerimizde bu konuda da taviz vermeyiz. Kalitenin bir başka yanı da müşterinizi bekletmeden, hızlı hareket ederek hizmet vermektir. Bunları saydıktan sonra benim üzerinde durduğum ve çok da önemli gördüğüm şey fiyat olayıdır. Biz çok para kazanmak istemiyoruz. Kaliteyi düşürmeden ve biz de zarar etmeden nasıl bir fiyat uygulayabiliriz buna bakarız. Fiyat politikamızı bu şekilde belirliyoruz, müşterilerimiz de çok memnun. Bizde belki az para kazanıyoruz ama akşam uyurken rahat uyuyoruz.

IZGARA ÇEŞİTLERİMİZ

Bizim dükkânımızda çorba olarak işkembe ve işkembe çorbası yapıyoruz. Bunların yanında kendi yaptığımız meşhur suböreğimiz var, bu da baba mesleği. Börekte de çok iddialıyız. Izgara çeşitlerimiz var, bu da çok önemli. Çünkü ızgara gerçek ustalığı ortaya çıkaran bir iştir. Etin kalitesinden, dinlendirilmesinden, pişirilmesinden, pişirirken ateşin ete olan mesafesine kadar ve ne kadar pişirilmesi gerekir bunların hepsi çok hassas ayrıntı. Bu ayrıntıları bilmezseniz kaliteli bir eti pişiremezsiniz. O zaman kaliteli malzemeyi kalitesiz bir sunumla müşteriye verirsiniz. Bu da sizin yok olmanıza sebep olur. Bunların yanında piyaz ve salata çeşitlerimiz de mevcut, tatlı çeşitlerimiz de mevcut. Özellikle kadayıf ve Kemalpaşa gibi tatlılarımız çok tercih edilmekte.

Sayın Osman Tezveren, son olarak birkaç cümle ile sohbetimizi bitirelim, buyurun.

İrfan Bey, bizim mekânımız sabah 4-5 gibi açılır. Sabah namazından sonra servis hizmetimiz başlar. Önce camiden çıkan müşterilerimize hizmet veriyoruz. Gün içinde sanayi bölgemizdeki esnaf özellikle yoğun olarak mekânımızı ziyaret eder. Akşam saat 5 gibi günü bitiririz. Bütün esnafımızı, halkımızı bekleriz. Kaliteli ve organik yemeklerimizi yemeleri bizi şereflendirir. Biz sadece Pazar günleri kapalı oluyoruz. Herkesi çok seviyoruz. Selamlarımızı, saygılarımızı iletiyoruz. Bursa Haber’e ve size de bizlere bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.

Adres: Beşevler Sanayi Sitesi Üç nolu yol N0:7 (1 blok karşısı eczane bitişiği) Nilüfer/BURSA

Tel: 0224 441 32 02 Gsm:  0532 336 77 91



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.