Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezzetin Adresi "Tavukçuoğlu İşkembe’’

İşkembe Çorbası dendiğinde, Bursa’da akla gelen ilk işletmelerden biri olan "Tavukçuoğlu İşkembe Salonu" işletme sahibi Okan Tavukçuoğlu ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lezzetin Adresi "Tavukçuoğlu İşkembe’’

İşkembenin nasıl yapıldığının püf noktalarını Bursa Haber ile paylaşan Okan Tavukçuoğlu ‘Çok kaliteli özel malzemelerle çok kaliteli ve leziz işkembe çeşitlerimiz vardır’ dedi.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM


HAKKIMIZDA

1938 yılında, rahmetli dedem Mustafa Tavukçuoğlu tarafından Cemal Nadir Caddesinde şuan hizmet verdiğimiz mekanda kurulan işkembe salonumuz 78 yıldır aynı mekanda hizmet vermektedir.1980 yılında Dedemin vefatından sonra babam Naci Tavukçuoğlu bayrağı devraldı.2008 yılında babamın rahatsızlanmasıyla 2008 yılından görevi ben aldım ve hala değişik tat ve lezzetlerimizle halkımıza itinayla hizmet etmekteyiz.  Çok kaliteli özel malzemelerle çok kaliteli ve leziz işkembe çeşitlerimiz vardır.

İşkembe Çorbalarınızı duymayan yok bilhassa yumurtalı işkembe kaç çeşit işkembeniz var ve biraz bize çorbalarınızın hazırlanışını anlatır mısınız?

SADECE İŞKEMBE ÇORBAMIZ VARDIR

ÇORBALARIMIZ

YUMURTALI İŞKEMBE ÇORBASI

SADE İŞKEMBE ÇORBASI

 

YUMURTALI İŞKEMBE ÇORBASI

Yumurtayı kırıp çırptıktan sonra, çırpılmış yumurtayı işkembe taneciklerinin üzerine koyup ,üzerlerine de özel kemik suyunu ilave ediyoruz. İsteğe bağlı olarak sirke, sarımsak ilaveleri de yapıldıktan sonra servis edilir. Diye ekledi.

SADE İŞKEMBE ÇORBASI

İşkembe taneciklerinin üzerine özel kemik suyunu ilave edip. Üzerlerine isteğe bağlı olarak sirke sarımsak da ilave edilebilir, sonrasında da servis ediyoruz. Diye ilave etti.

Güzel çorbalarımızın hazırlanmasında emeği geçen 26 yıllık ustamız Abuzer DİNÇER(49)'dir.

Ayrıca 8 yıldır servis elemanımız olarak çalışan Nihat DİNÇER(37)dir.Dedi.

Baharatlarımızı özel bir şekilde Bursa'nın önde gelen baharatçılarından tedarik etmekteyiz dedi.


45 yıldır her gün Tavukçuoğlu İşkembe salonundan çorba içtiğini, gençliğini ve diriliğini çorbaya ve lezzetine bağlayan işletmenin müdavimlerinden Bülent Tuna (60) ,çorbanın tadını öve öve bitiremiyor ve herkese ısrarla öneriyorum dedi 60 yaşında olmama rağmen kendimi çok daha genç hissediyorum diye ilave etti.

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı bir yaşam için işkembe çorbasının bol bol içilmesi gerektiğini açıkladı.

İşkembe ve kemik çorbalarında yağ oranı ve kalorisi oldukça fazladır. “İşkembe çorbasının kolesterol içeriği bakımından da oldukça yüksek olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu sebeple çocukların gelişim dönemlerinde tüketmeleri şiddetle önerilmektedir.

Halk arasında yaygın bir inanca göre işkembe ve kelle paça çorbasının kırık çıkıklarda hızlı iyileşmeyi sağladığına bilinir. Kemiklerde meydana gelen kırıklar, kaslarda oluşan yırtılmaların kelle paça çorbası ve kemik suyu içeren başka çorbalar ile tedavi edilmesine dair bilimsel bir araştırma yok. Hatta kişinin hareketinin kısıtlandığı bir dönemde aşırı yağlı besin değeri yüksek olan gıdalar tüketmesinin gereksiz kilo almasına neden olacağı da düşünülmektedir.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

ŞEHREKÜSTÜ MAHALLESİ

CEMAL NADİR CADDESİ NO:9 OSMANGAZİ/BURSA

GSM: 0 530 222 38 49

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.