Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezzetin Adresi ‘Kenan Usta’

Lezzetli Çorba Ve Kebaplarıyla bilinen Kenan Usta kebabın tarihçesini ve püf noktalarını Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lezzetin Adresi ‘Kenan Usta’

Müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda, hizmet ve ürünler sunarak kalite anlayışı devam ettirmeyi vizyon edinen Kenan Usta’ bize gelen müşterilerimiz güzel damak tadıyla ayrıldıktan sonra mutlaka başka andıklarına öneriyorlar’ dedi.

HABER VE FOTOĞRAF: ERDEM BERK

Sizi kısaca tanıyalım

Öncelikle hoş geldiniz. Ben Kenan Ateş 1975 kayseri doğumluyum 20 yıldır bu sektördeyim işin mutfağında yetiştim çeşitli yerlerde idarecilik yaptım en son 2 yıl Çalı Et Mangalda idari sorumlu olarak görev yaptıktan sonra kendi iş yeri açma kararını aldım.

İNSANLAR NEDEN SİZİ TERCİH EDİYOR?

En önemlisi kaliteli hizmet anlayışımız ve ürünlerin kalitesi tabi ki buna Güleryüzlü uzman ekibimi de eklemeden geçemem fakat bunlardan daha önemlisi hijyene verdiğim değerdir, biz tavsiye ticareti yapmaktayız bize gelen müşterilerimiz güzel damak tadıyla ayrıldıktan sonra mutlaka başka andıklarına öneriyorlar.


ZIRH KIYMASI

Bizim kebaplarımız zırh kıymasından yapılır kesinlikle kıyma makinasına girmez çünkü kıyma makinasına giren et suyunu salar ve lezzet özelliğini kaybeder biz kıymamızı kendimiz yapıyoruz ve en lezzetli şekilde müşterilerimize sunuyoruz.

ÜRÜNLERİMİZ

Mercimek çorbası, işkembe çorbası, kelle paça, tavuksuyu çorba,

Ciğer ızgara, ciğer tava, acılı adana, acısız urfa, patlıcan kebabı, aşi nazik, tavuk şiş, tavuk kanat, pilav üstü tavuk, dürüm çeşitleri, köfte porsiyon, pilavüstü döner, pideli köfte, İskender, et dürüm, tavuk dürüm, tam ekmek tavuk, tam ekmek et, tam ekmek sucuk, tam ekmek köfte, tam ekmek karışık tost, tam ekmek kaşarlı tost, patates cips

Süt helvası, sütlü kadayıf


KEBABIN TARİHÇESİ

Kebap, sözcük kökeni olarak Arapça `dan geliyor. Köz, ateş ve et kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkıyor. Bu da bizi ateşin icat olmasıyla birlikte kebabın da icat olduğu gerçeğine götürüyor. Lahmacun ise yine Arapça kökenli bir sözcük olup, et ve hamur sözcüklerinin birleşimiyle ortaya çıkıyor.1894 yılında Güneydoğu Anadolu gezisi sırasında Fransız araştırmacı Arkeolog Y.E.Goutier, Birecik `te yontma taş dönemine ait kabaca yontulmuş iki yüzlü bir balta bulmuş. Daha sonra da Kılıç Kökten, yüzey araştırmaları sırasında 1946 yılında Goutier`in bulduğu el baltasının yöresinde yine aynı döneme ait yemek yapımında, kebap yapımında kullanılan aletlere ulaşmış. Bu bizim baltaların et parçalamada kullanıldığını düşünmemize yol açıyor.16. yüzyılda Dicle ve Fırat ırmakları üzerinde çalışan küçük ırmak gemilerinin yapıldığı tersanelerden birisi Birecik `teydi. Bu tersanenin ustaları Halep `ten gelmişlerdi. Aşçılarını da beraberlerinde getirmişlerdi. Gelen aşçılar tersane işçilerine haftanın belli günlerinde kebap yaparlardı. Bu ustaların yanlarında da Birecikli çıraklar çalışırdı. Ve zamanla onlar bu ustalardan kebap yapmayı öğrenmişlerdi.16. yüzyılda Birecik iskelesi önemli bir ticaret merkeziydi. Zamanla yetişen Birecikli çıraklar bu iskelede kendi kebap dükkanlarını açmaya başladılar. Urfa halkı genelde acılı yemediği için, tatlı kıymadan yaptıkları kebaba Urfa kebabı ismini verdiler. Acılı kebabın adı da Birecik kebabıydı. Birecik, Fırat nehrine çok yakın olduğu için meyve ve sebzecilikte de önde gelen bir merkezdi.19. yüzyıla kadar Birecik, kervan ticaretinin geçiş noktası olarak transit nakliyede önemini korudu. Ancak, Bağdat demiryolunun gelişmesiyle birlikte ticaret merkezi güneye kaydı. Birinci Dünya Savaşı döneminde de Birecik `te önemli bir daralma yaşandı. Bu birçok Birecikli kebapçının yeni bir merkeze Adana `ya taşımaları sonucunu beraberinde getirdi. Bu kebapçılar Adana `da kebap kültürünün oluşmasına yol açtılar. Bu nedenle aslı Halep `ten gelen, Birecik `te gelişen ve daha sonra Adana `ya yerleşen kebap kültürünün ülkemizdeki yayılma noktasının Birecik olduğu bilinmelidir. Fakat tüm gelişimi Adana'da devam etmiş hala da devam etmektedir.


 MİSYONUMUZ 

- Biz dayanışma içinde çalışıp çağdaş, girişimci ve mükemmeli hedefleyenlerdeniz.
– Büyük işler başarmak için, insanüstü değil birlikte ve yan yana olmak gerekir. Biz buna dayanışma diyoruz.
– Yaşama bir şeyler katmak sorumluluk duymak demektir. Biz buna çağdaşlık diyoruz.
– Başarılı insanlar genellikle, en küçük işleri bile titizlikle yapabilme yeteneğine sahip olanlardır. Biz buna mükemmeli hedeflemek diyoruz.
– Ve her zaman başarının BEN değil BİZ ile geldiğine inanıyoruz. Biz buna takım çalışması diyoruz.

VİZYONUMUZ 

- Müşterilerimiz ile ve çalışanlarımız ile karşılıklı saygıyı, itibarı ve hoşgörüyü, her zaman ve her şartta muhafaza etmek.
– Yapacağımız ticari planlamalar ile yeni müşteriler kazanıp onlara daima ürün ve hizmet kalitemizi sunarak, pazarın lider markası olmak.
– Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, hizmet ve ürünler sunarak kalite anlayışımızı devam ettirmek.

İLETİŞİM

Vişne caddesi no:34 Yıldırım/ Bursa

Alo paket: 0224 362 00 30

0536 227 27 44

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.