Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezzet Durağı 'Mevlana Cağ Kebap'

Mevlana Mahallesinde hizmet vermekte olan "Mevlana Cağ Kebap “ın işletmecileri Sayın Necati Silen ve Fırat Silen cağ kebabın püf noktalarından bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lezzet Durağı 'Mevlana Cağ Kebap'

Gelecekte bu işi Marmara Bölgesine yayarak, şubeler açmayı planlamaktayız diyen Fırat Silen ‘Cağ kebapta en zirve lezzete ulaşmak çabasındayız’ diye ifade etti.

Öncelikle Necati Usta sizi tanıyabilir miyiz?

   1959 Erzurum, Horasan, Aşağı Çamlıkale Köyü doğumluyum. Neredeyse hayatımın tamamını cağ kebap işlerinde geçirdim. 1979 yılında girmiş olduğum sektörde ilk işyerimi de Erzurum'da "Dadaş Cağ Kebap" adı altında açtım. 1997 yılında Bursa'ya yerleştik ve geldiğim gibi Mevlana Cağ Kebap'ı açtım. Oğlum her zaman okul tatillerinde ve hafta sonlarında yardıma gelirdi ve hep yanımda oldu.

 

Necati Usta, Cağ Kebabınızın kalitesinde oldukça iddialısınız sanırım?

     Mamullerimizi o kadar gönül rahatlığıyla sunmaktayız ki, isteyen herkes istediği yerde tahlil dahi yaptırabilir. O kadar iddialıyız!

 Bu samimi açıklamaları ve babacan tavırları için Necati Ustamıza teşekkür ediyor ve oğlu Fırat Beye sorularımızı yöneltiyoruz.

      

Öncelikle Fırat Bey sizi tanıyabilir miyiz?

  1989, Erzurum-Horasan doğumluyum. Keles İmam Hatip Lisesi’nden 2007'de mezun oldum. 1997 yılında, babamın da söylediği gibi açmış olduğu "Mevlana Cağ Kebap" salonunda önceleri hafta sonları ve tatillerde, babama yardım ederken 2007 yılında okuldan da mezun olduktan sonra beraber işletmeye başladık.

 

Sizce iyi bir cağ kebap nasıl olmalı?

    Öncelikle kişi ne iş yaparsa yapsın işini sevmeli ve sevgisini işine yansıtması lazım. İşin diğer bir püf noktası da çok bilgili ve ehli ustaların elinde yetişmiş olmak, onun bana verdiği birikimlerle kendimi bu işe adadım.

        En büyük felsefem "Hizmet Nimettir" hadisiyle yola çıkarak işimizi devam ettiriyoruz.

Etlerimizi işlerken en ince ayrıntısına kadar ustamdan öğrendiklerimi uygulamaya çalışıp, artı kendimden de bir şeyler katarak, Erzurum Cağ Kebabını Bursa'da en iyi noktalara getirebilmek en büyük temennim.

 

Genelde hangi yörenin etlerini kullanıyorsunuz?

  Genelde Balıkesir, Çanakkale, Karacabey bölgelerinin kuzularını kullanmaktayız. % 100 Kuzu etinden, sadece kol ve butlarını işleyerek artı kendi lezzetimizi de katarak hizmet vermekteyiz.

 

Cağ Kebap haricinde başka tatlarınız da var mı?

    Elbette, Cağ Kebabımıza ilaveten lahmacun, cantık ve pide çeşitlerimiz de mevcuttur. Ankara'da askerdeyken Paşa Aşçılığı yaptığımdan bu konularda da alt yapım mevcuttur.

Tatlı olarak Erzurum yöremize ait olan kadayıf dolmamızın başından sonuna kadar, üretiminden annem Mihrinaz Silen ilgilendirmektedir.

Ayrıca;İşyerimizde aileler içinde özel bir bölüm bulunmaktadır.

 

Fırat Bey, gelecek planlamalarınız hakkında bizlere neler söylersiniz?

   Gelecekte bu işi Marmara Bölgesine yayarak, şubeler açmayı planlamaktayız. Cağ kebapta en zirve lezzete ulaşmak çabasındayız. Bursa ve çevresindeki bütün vatandaşlarımızı bu güzel lezzeti sokak arasında tatmaya davet ediyoruz.

    Gerçekten de müthiş tadıyla, Bursalılardan büyük bir teveccüh gören "Mevlana Cağ Kebap “tan tatmamış olanlara ben cağ kebabı yememiş gözüyle bakarım, uygun fiyatı ve kaliteli hizmetiyle bu teveccühü gerçekten de çok hak ediyorlar ve gelecekte çok daha güzel yerlere geleceklerinden hiç şüphem yok.

 

 

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

MEVLANA MAHALLESİ

YAŞLI SOKAK NO:9

GSM:0 539 846 71 14

YILDIRIM/BURSA


HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.