Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezz‘Et’ Bir Marif‘Et’tir

1970 yılından beri faaliyetini sürdüren Örnek Et Kırmızıay 2002 yılında Muradiye'deki yerini açarak büyümenin ilk adımlarını attı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lezz‘Et’ Bir Marif‘Et’tir

 

Örnek Et Kırmızıay, o günlerden buyana sürekli büyüyen, sürekli gelişen, kalitesini de yükselten bir çizgide hizmetini sürdürüyor. Hakan Kırmızıay, Bursa Haber okurları için Örnek Et Kırmızıay’ı anlattı.

 

 

HAKKINDA / Hakan Kırmızıay

1970 yılından beri faaliyetini sürdüren Örnek ET Kırmızıay 2002 yılında Muradiye 'deki yerini açarak büyümenin ilk adımlarını atmıştır. Son yıllarda ise Bademli'de açılan Örnek Et Steakhouse; kalitesinden ödün vermeden Bursalılara en iyi ve güvenilir hizmeti vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

 

BURSA'DA FARKLI BİR KONSEPT

 

Örnek Et SteakHouse farklı konseptiyle Bursa'ya ilk defa bir Steakhouse kurulmasında adım atmıştır.Örnek Et SteakHouse  müşterilerine mükemmel bir steak sunmak için etlerini(Dry Aget)yöntemi ile 28 gün kuru dinlendirme yapmaktayız.

 

FARKLI PİŞME SÜRELERİ İLE ETLERİMİZ PİŞİRİLİR

 

Farklı bir konsept ve farklı bir tarzla etlerini;Az pişmiş,orta pişmiş ve orta iyi pişmiş şekilde sunarak,etin içerisindeki besin değerlerini öldürmeden servis yapmaktayız .Örnek Et SteakHouse,müşterilerine enfes görünümlü lezzet dolu tatları,hafif müzik eşliğinde ahşap dekore edilmiş şık bir mekanda,iyi yetişmiş personelleriyle sunuyoruz.

 

Örnek Et SteakHouse her gün sabah 08:00'den akşam22:30'a kadar kaliteli hizmet sunuyor zengin et menüsünün yanı sıra tatlıları ile de ön plana çıkan Örnek Et SeakHouse farklı konseptiyle Bursalılar için nezih,şık ve ensef ızgara çeşitleriyle dolu bir seçenek. Ailelerin keyifli vakit geçirmeleri için çoçuk oyun salonununda yer aldığı,yaz aylarında ise ön ve arka bahçesinde kendinizi doğa ile iç içe bulacağınız Örnek Et SteakHouse ,birbirinden nefis ızgara ve steaklerden oluşan zengin menüsü ile damak tadına düşkün  konuklarını bekliyor...

 

ETİN SİHRİ "  DRY AGED "

 

Dry aged beef sistemi ile steakleri sıfır derecede %80 nem oranı ile yaklaşık 20-30 gün arasında bekletilmesi gerekir.Bu süreç boyunça etin içinde bulunan tüm kolestorol yapıçı etmenler ortadan kalkıyor etin içindeki mikroorganizma ve enzimler bu 28gün süreç boyunça bu görevi görüyor böyleçe dinlenen et yumuşak ve lezzet kazanıyor.

 

DRY aged beef sistemi sırasında kesinlikle dışarıdan hiçbir madde ve etken kullanılmıyor .Böylelikle ;Etin saf dokusu hiç bozulmuyor.

 

İyi bir steak yemek istiyorsanız;Orta dereçede pişirilerek içindeki pembe rengi koruması gerekir.Çok pişmiş etin suyunu kaybetmesi ve kurulması kaçınılmazdır.Böyle olursa etin sadeçe posasını yani en değersiz halini yemiş oluruz.

 

NEDİR ŞU "ET MÜHÜRLEME"DEDİKLERİ?

 

Etin lezzeti içinde hapsolan suyundadır. Mühürleme etin tüm gözeneklerini kapatarak etin sıvısını yani lezzetini içine hapsetmeye yarayan yöntemdir. Göz ardı edilmemesi geren bir husus var. Her ne  kadar eti mühürlemek önemli olsa da; Lezzetli bir yemeğin püs noktası seçtiğiniz etin iyi ve kaliteli olmasındandır. Örnek Et SteakHouse Bursa'nın her bölgesine et tedariği sağlayan en büyük firma olması et seçiminde de ilk sırada olmasını sağlıyor, dedi.

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 

Pişirme esnasında etin bıçak ya da çatalla delinmemesi gerekiyor.Aksi halde ette bulunan değerli sıvılar ve protein akıp gider ve et sert bir hale dönüşür.Steak'te kullanılaçak et kesinlikle mermerimsi yağ dokusuna sahip uygun yağ oranında ve iyi bir dinlenme sürecinde geçmiş bir et olmalıdır.Diye ekledi.

 

EN BEĞENİLEN LEZZETLERİMİZ

Örnek special

Dananın sırt bölgesinden dilinen inçe bonfile dilimleri ilk olarak mühürlendikten sonra tereyağı

Ile son pişirilmesi gerçekleştiriliyor.Son pişirilmesini içerik olarak tereyağı,kemiksuyu ve tuz kullanılmaktadır.(tabağın sıcaklığı)300dereçeye ulaştığı an servis yapılır).Dedi.

KUZU KAFES

Bursa yöresinden özenle seçilen kaliteli ve doğru et ,Örnek Et SteakHouse mahareti ile mükkemmel lezzete dönüşüyor diye ilave etti.

STEAK HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

   Steak alırken etin canlı ve parlak bir renge sahip olmasına özen gösterin.    Özellikle hazmı kolaylaştırmak için steak yanında salatanın mutlaka yenmesi öneriliyor.    Pişirme esnasında etin bıçak yada çatalla delinmemesi gerekiyor.Aksi halde ette bulunan değerli sıvılar akıp giderek besin değerleri kayboluyor ve et sert bir hale dönüşüyor.    İyi bir bifteğin ideal kalınlığı ,4 ile 8 santimetre arasında değişiyor.

   Steak,genellikle tahta tabaklar üzerinde servis ediliyor,böylece hızlı ısı kaybetmesi az da olsa  önlemiyor.



PİŞİRME ORANLARI

Az Pişmiş

Kısa süreli mühürleme(Yüksek ısı ile etin iki yüzünün dağlanıp,tüm besin ve sıvıların içinde kalması)ile pişirilip dinlendirilmesi.Etin içi kanlı,ıslak ve pembe kalır.

Orta Az Pişmiş

Çift taraflı mühürleme işlemi sonunda bir süre daha pişirilen etin içi pembe olarak bırakılır içi oldukça yumuşak ve ıslak kalır.

Orta Pişmiş

Mühürleme işlemi sonunda orta ısıda sadece en ortası hafif pembe kalana kadar pişirilen etin içi orta ıslaklıkta ve hafif pembe şekilde kalır.

Orta İyi Pişmiş

Etin içinde pembelik kalmaz tamamen pişirilmiştir ve hafif ıslaklık kalır.

İyi Pişmiş

Mühürleme işlemi sonunda orta ısıda sadece en ortası hafif pembe kalana kadar pişirilen etin içi orta ıslaklıkta ve hafif pembe şekilde kalır.

 İLETİŞİM BİLGİLERİ

BURSA – BADEMLİ

BURSA BADEMLİ

Bademli Kavşağı Nilüfer Köyü Nilüfer Hatun Caddesi No:1 – 1/A Osmangazi/BURSA

Rezervasyon ve Paket Servis

0 224 404 00 30

Mail : bilgi@orneketsteakhouse.com

muhasebe@orneketsteakhouse.com

BURSA – MURADİYE

BURSA- MURADİYE

2. Murat Caddesi Alan Sokak No:2 Osmangazi/BURSA

0 224 220 31 20


HABER VE FOTOĞRAF:ÖZKAN YILDIRIM

 

                                     

 

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.