Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Künefe’de Bursa'da Tek Adres

Organik üretim yaptığını ve kadayıfları tamamen kendi imalatları olduğunu söyleyen Meşhur Künefeci Nurullah Usta ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Künefe’de Bursa'da Tek Adres

Nurullah Usta 16 yıllık tecrübesinden aldığı güçle 4 ay önce Nilüfer'de sadece künefe üzerine açtığı 3 katlı salonuyla şimdiden farkını ortaya koymaya başladı. Alt katı imalathane olan işletmesinde Nurullah Usta, iki katıyla kapalı alanda servis imkânıyla beraber temiz havadan vazgeçmeyen misafirler için bahçe seçeneği de sunuyor. İşletmesini künefeye özel açtığını belirten Nurullah Usta tek amacının da künefeyi hakkıyla yaparak Bursa halkına bu lezzeti ulaştırmak olduğunu söyledi.

HABER VE FOTOĞRAF: SERCAN SELÇUK

‘ALDIĞIMIZ DESTEKLER İTİCİ GÜÇ OLDU’

     Tatlıya olan merakının çocukluk zamanından beri var olduğunu belirten Nurullah Usta 16 yıldır da profesyonel olarak tatlı sektöründe ustalık yaptığının altını çizdi. Restoran kültürüne sahip bir aileden olmasının avantajlarının olduğunu söyleyen Nurullah Usta bugün kendisinin Bursa gibi bir metropolün incisi olan Nilüfer semtinde mekân açmasındaki itici gücü de köklü arkadaşlık bağlarından aldığını ifade etti.

     Nurullah Usta bu konuda şöyle konuştu: '' Bu şehirdeki kaliteleri ve tecrübeleri tartışılmayacak Seyami Usta ve Tavacı Recep Usta benim Nilüfer'de işletme açmama en büyük desteği veren kişilerdir. Onlardan aldığım destekle bu işe koyuldum ve kısa zaman içerisinde de yanlış yapmadığımı anlamaya başladım. Onlardan aldığım tavsiyelerle de gelişerek büyüyeceğime inancım tam. Arkamda iki tane sağlam kale var adeta ve bu yüzden çok şanslı hissediyorum.''

FABRİKASYON DEĞİL ORGANİK ÜRETİM


     Kadayıflarının tamamen kendi imalatları olduğunu söyleyen Nurullah Usta fabrikasyona karşı biçimde tamamen organik üretim yaptıklarını vurguladı ve şunları ilave etti: '' Kadayıf kendi imalatımız, peyniri tamamen kendimiz üretiyoruz, fıstıkları Antep'ten getiriyor, tereyağını Diyarbakır'dan tamamen organik olarak alıyor ve ürünlerimizde kesinlikle glikoz kullanmıyoruz. Peyniri günlük getirtiyor ve kadayıfı el emeğiyle elde ediyoruz. Fabrikasyon kadayıflardan 10 kat ince elde ettiğimiz kadayıfla damaklara şölen yaşatmayı hedefliyoruz. Tamamen doğal üretimimizle tüm piyasaya meydan okuyor herkesi gerçek künefe yemeye davet ediyoruz.''

BAŞARININ SIRRI İŞİNİ SEVEREK YAPMAK

     Nurullah Usta başarının sır olmadığının altını çizerek en önemli kuralın yapılan işi severek icra etmek olduğunu söyledi. Nurullah Usta, sunduğu bütün emeklerinin, özverili çalışmasının ve kaliteden taviz vermeyen yanının işini severek yapmasından kaynakladığını ifade etti. Binbir emekle ortaya oluşturduğu lezzetin misafirleri tarafından beğenilmesinin hazzını tarif edemeyeceğinin altını çizen Nurullah Usta işine tutkuyla bağlı olduğunu söyledi.    

''BAŞIM ÜSTÜNE AĞABEY'' KÜLTÜRÜ

   İşletmesine gelen kişileri müşteri gibi değil, tamamen misafir olarak gördüğünü ifade eden Nurullah Usta, samimiyetini ve sıcakkanlılığını daima taleplere olumlu yanıt veren, hizmette sınır tanımayan ve müşteri memnuniyetini kâr elde etmenin çok üstünde tutan ''Başım Üstüne Ağabey'' sloganıyla pekiştirdiğini söyledi. Misafirlerinin memnun biçimde işletmesinden ayrılmasını fazlasıyla önemsediğini vurgulayan Nurullah Usta, konuklarımın damağına olumlu biçimde yerleşebiliyorsam amacıma ulaşmışımdır diyerek kapitalizmin boyunduruğunda olmadığını gösterdi.

 

A'DAN Z'YE TÜM AŞAMALAR MÜŞTERİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE

 Alt katındaki imalathanede geniş bir mutfak alanı ve tezgah olmasına rağmen siparişleri giriş katta tasarladığı alanda son derece saydam biçimde misafirlerinin gözü önünde yapan Nurullah Usta '' İnsanların yedikleri şeyin nasıl yapıldığını görmeye hakları var. Kalitemize ve kendimize olan güvenimizden, hijyen şartlarını fazlasıyla göz önünde bulundurduğumuzdan dolayı çekinecek hiçbir şeyimiz olmadığı için siparişlerin a'dan z'ye tüm aşamalarını müşterilerin gözleri önünde yapıyoruz. Hem damağa hitap ediyor hem de müşterinin kafasında soru işareti bırakmamaya gayret ediyoruz.'' dedi.

DÜRÜM DÜRÜMCÜDE KÜNEFE KÜNEFECİDE YENMELİ

   Nurullah Usta bir işletmenin neyi iyi yapıyorsa hangi lezzette iddialıysa mutfağında sadece o ürüne yer vermesinin kaliteyi arttıracağını söyledi. Nurullah Usta bu konuda şunları ifade etti: ''Bizim Bursa'da sadece künefe yapan ilk ve tek kurum olmamızın altında bu bilinç yatıyor. En iyi yaptığımız şey olan künefeyi daha kaliteli sunabilmek bu alanda markalaşmak adına adım atmaktayız. Yoksa biz de menümüze başka tatlar koymayı biliriz. Fakat amacımız sunduğumuz lezzete yoğunlaşalım ki kalitesini daima yükseltebilelim. Bu yüzden ben bilinçli herkese seslenmek istiyorum ve dürümü dürümcüde künefeyi künefecide yiyin. ''

DİYET KÜNEFE

  Nurullah Usta'nın künefe üzerine yoğunlaşan ürün yelpazesinde en dikkat çekici ürün diyet künefe. Sıfır şekerle yapılan künefe bilhassa yaza formda girmek isteyenlerin ve vücut ağırlığını koruma çabasında olanların gözdesi olacak gibi. Ürün çeşitlerinde ayrıca şerbeti süt ve şekerle yapılan sütlü künefe de dikkat çekiyor. Yiyenlerin damağında bıraktığı enfes tatla iddialı bir tatlı olan sütlü künefe deneyenleri pişman etmeyecek nitelikte.
     Nurullah Usta'nın diğer künefe çeşitleri ise; peynirli, Antep fıstıklı, cevizli, fıstık ve peynirli, peynir ve cevizli künefelerin yanında fıstıklı ve cevizli künefe.

BURMA KADAYIF

   Nurullah Usta'nın ürün yelpazesindeki en özel yöresel lezzetlerden birisi de burma kadayıf. Düz kadayıftan elde edilmeyen bu tat fazlasıyla efor gerektiren bir el emeğinden geçerek hazırlanıyor. Sırf ceviz ve Antep fıstığıyla elde edilen otantik lezzet damak tadına önem verenleri bekliyor.

ÜCRETSİZ İKRAMLAR

Meşhur Künefeci Nurullah Usta'nın mekânına gittiğinizde alışkın olmadığınız bir uygulamayla da karşılaşacağınız kesin. Nurullah Usta gelen misafirlerine tamamen ücretsiz olarak dondurma, süt, çay, su ve kahve hizmetleriyle doğu kültürümüzün hala geçerli olan samimiyetini de bizlere sunmayı hedefliyor..

Adres: Odunluk Mah. Lefkoşe Cd. Operatör sk. Tezeller İş Mrk F:15 Dükkan:6 Nilüfer/, 16000 Nilüfer/Bursa
 Telefon:(0224) 451 3451




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.