Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KÜLTÜR, ESTETİK ve SANAT ‘Z & E SALON’

Z & E SALON' un kurucusu Sibel Özer ve Usta Yöneticisi Erdinç Karakaş sektöre dair merak edilenleri Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 04:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 04:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KÜLTÜR, ESTETİK ve SANAT  ‘Z & E SALON’

Ağda, Manikür, Pedikür, makyaj  vs.  hizmetlerini, her zaman kalite ve hijyen doğrultusunda müşterilerimize vermekteyiz diye ifade eden Sibel Özer ‘Mevcut müşteri portföyümüzü geliştirmeye çalışmaktayız’ dedi.

 

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

Öncelikle sizden başlayalım isterseniz Sibel Hanım, bize kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

Girişimci bir bayan olduğumdan, emekli olduktan sonra uzun zamanlardır aklımda olan bu sektöre girmeye eşimin de desteğiyle karar verdim. İşyerimizi kurarken her türlü prosedüre ve şartlara uygun bir işyeri olmasına gücümüz yettiğince uğraştık, bu çalışmalarımızın sonucunda zaman zaman belediyeden gelen arkadaşlar hiçbir eksik bulamıyor olmaları da ayrıca bizleri mutlu ediyor. Fakat bu çerçeve de prosedürlere uymayan işletmeler de maalesef kentimizde çok fazla bulunmakta bu durum sektörde haksız rekabete yol açıyor.

Sibel Hanım, Peki sektörde umduğunuzu bulabildiniz mi?

Uzaktan bakıldığında her şey farklı gözüküyor fakat işin içine girildiğinde her şeyin öyle olmadığını görüyorsunuz. Mevcut müşteri portföyümüzü geliştirmeye çalışmaktayız. Kuaförümüz aynı zamanda usta yöneticimiz 35 yıldır sektörde büyük tecrübeler kazanmış olan Erdinç Beyinde hali hazırda olan müşterileriyle, müşteri portföyümüzü daha da geliştirmeye ve bulunduğumuz bölgede kendimizi ispatlamaya çalışıyoruz.

Güzellik Bölüm Sorumlusu olan hanımefendi Özgür Demir.

 Ne tür hizmetler vermektesiniz?

Ağda, Manikür, Pedikür, makyaj  vs.  hizmetlerini, her zaman kalite ve hijyen doğrultusunda müşterilerimize vermekteyiz.

Z & E  SALON' un usta yöneticisi olan, Erdinç  KARAKAŞ 'a sorularımızı yöneltiyoruz.

  Erdinç Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1968, Bulgaristan-Şumnu doğumluyum. Daha 13 yaşında çıraklıktan mesleğe girdim. 1980 yılında Nazif ve İhsan ortaklığında işe başladım, sonrasında bir dönem İhsan Kuaför Bademli' de (Akmankent) 1,5 yıl kadar çalıştıktan sonra, Çekirge' de Perizat Güzellik Salonunda da bir süre çalıştıktan sonra edinmiş olduğum tecrübelere de güvenerek 1993 – 2013 yılları arasında kendi işyerimi açtım ve 20 yıl kadar çalıştım.

Erdinç Bey, Sibel Hanımla tanışmanız nasıl oldu?

Sibel Hanım aşağı-yukarı 2001 yılında tanıştık ve uzun yıllar müşterim oldu. Uzun yıllar öncesinde bir gün beraber bir işyeri açalım diye defalarca konuştuğumuzu hatırlıyorum. Her zaman  kuaför açma hayalleri vardı ve sonunda çocukluk hayalini gerçekleştirdi diyebilirim.

 

Sibel Hanımın uzun yıllar müşteriniz olduğunu söylemiştiniz. Peki, Sibel Hanım zor bir müşteri miydi?

Hayır, Her zaman bizden fikir alan dinleyen, çok iyi bir müşterimdi.

Müşterilere iyi hizmet için sizce neler gereklidir?  Ve Ne tür hizmetler veriyorsunuz?

İyi ve kaliteli hizmet için olmazsa olmazlar kaliteli malzeme, yine kaliteli ve bilinçli personel şarttır. İyi personeliniz yoksa hiçbir şey yapamazsınız. İkinci soruya gelince; Cilt Bakımı haricinde her türlü hizmeti veriyoruz ve de çok iddialıyız.

Erdinç Bey, sektörel sorunlar olarak neler söylemek istersiniz?

Yetişmiş ve yetişecek eleman sıkıntısı had safhada, okullar eğitim alan ve mezun olan öğrenciler maalesef hiç güven vermiyorlar. Ve bu eğitim sistemiyle iyi bir noktaya gelmeleri de mümkün gözükmüyor. Okullarda ilk sene eğitimle geçtikten sonra 2. 3. ve 4. sınıflarda stajların mutlaka artarak devam etmesi, değişik stajyerlerin, değişik işyerlerinde öğreticilerinden onay alındıktan sonra sınıflarını geçmeleri ve okullarını bitirmesi durumunda bu olumsuz görüntünün kısa zamanda düzeleceği kanısındayım.

Bütün Sektörlerle sıkı ilişkiler kuran bir Esnaf Bakanlığı olması durumunda büyük gibi gözüken sorunların kısa zamanda sona erebileceğini düşünmekteyim. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bu güzel sohbet tadındaki söyleşi için Başta Sibel ÖZER' e olmak üzere, değerli usta yönetici  Erdinç KARAKAŞ' a ve Özgür DEMİR' e Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

CUMHURİYET MAHALLESİ

NENE HATUN CADDESİ

ÖZGÜRLER SİTESİ C BLOK NO:6

(ÇAĞDAŞ YAŞAM MARKET KARŞISI)

NİLÜFER/BURSA

TEL: 0224 453 22 13

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.