Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kükürtlü Real Estate Açılıyor

Emlâk ve Gayrimenkul Danışmanlığı sektöründe Bursa’da ezber bozmaya devam eden Metin Genç Kükürtlü’de 02 Mayıs Pazartesi günü (bugün) açılışı yapılacak olan yeni şubesiyle müşterilerinin yüzünü güldürmeye devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kükürtlü Real  Estate Açılıyor


HABER VE FOTOĞRAF:Erdem Berk

 

Emlak sektörünün özellikle Arapların gayrimenkul alma-satma konusunda amiral gemisi olan Altıparmak Emlak Sahibi Metin Genç ile sektörün sorunlarını ve halkımızın dikkat etmesi gereken konuları tüm detayları ile konuştuk.

Röportajımızdan sonra emlak alma ve satma konusunda ezberleriniz bozulabilir. Röportajımızı Kükürtlü’deki yeni açılacak olan şubede gerçekleştirdiğimiz. Şirketin CEO su Metin Genç ile birlikte yaptığımız röportaj esnasında Şirket Merkezindeki Arap Müşterilerin trafiği bir hayli hızlıydı.

Erdem Berk -"Merhaba Metin Bey sektörde uzun yılarınızı verdiğinizi biliyoruz. Günümüzde Emlakçılık nereye doğru gidiyor?"

Metin Genç-" Hoşgeldiniz Erdem Bey öncelikle sizlere sektörümüz sorunlarını dile getireceğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Altıparmak Emlak ve Kükürtlü Real Estate olarak misyonumuzu tek kelime ile GÜVEN üzerine oluşturduk. Çünkü içinde bulunduğumuz süreçte Emlakçılara olan güvensizlik had safhaya ulaşmış durumda. Allaha çok şükür bizim ile ilgili böyle bir sorun olmadığı halde mesleğimizi piyasada dip yaptıran kişi veya firmalar ile mücadele etmekteyiz. Biz tamamıyla referans ticareti yapmak tayız bu güne kadar hizmet verdiğimiz arap müşterilerin yüzünü güldürdüğümüz için bize gelen müşteri sayısında hızlı bir artış yaşanmaktadır…


HERKES BİLDİĞİ İŞİ YAPSIN

Öyle şeylere şahit oluyoruz veya duyuyoruz ki çay ocaklarının bile Emlakçılık yaptığı daire alıp satma ve kiralama işlerini takip etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Tabi ki bu bizim gibi ciddi gayrimenkul firmalarını etkilemiyor ama herkes bildiği işi yapsın böylece bu sektör güvenilirliğini yeniden kazanmış olacaktır.

KAPICILAR BİLE EMLAKÇI

"Bildiğiniz gibi apartmanların bazılarında kapıcılar oluyor hatta bu kapıcılar bazen 2 yada 3 apartmana bakıyorlar. Sürekli bulundukları için genelde Ev Sahipleri cama bir yazı yapıştırıp anahtarı kapıcılara veriyorlar. Ev Sahibinin iyi niyetle bıraktığı anahtar nedeniyle etik olmayan davranışlar başlamış oluyor, ev sahibine ulaşan alıcı veya kiralayıcı anahtarın Kapıcıda olduğunu öğrenince pazarlık boyutu bir anda değişiyor. Ben daha hiç bir kapıcının bir komisyon almadan yardımcı olduğunu açıkça duymadım."


EMLAK MÜŞAVİRLİĞİ ODASI DENETİM YAPMIYOR

"Aslında 2003 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılan 25162 sayılı "Mecburi Standart Tebliği" ile Emlak Müşavirliği konusunda bir standart getirilmek istemişti. Halen yürürlükte olan bu tebliği maalesef bir türlü uygulamaya geçilemedi. Emlak Ofisinin iç tefrişatından, personele hatta kapıdaki arabaya kadar tüm detaylar belirtildiği halde kimse uygulamaya geçmedi. Emlak Müşavirliği Odasının bu konuda denetimler yapmaması nedeniyle her kes istediği gibi hareket ediyor. Gördüğünüz gibi bizler ilgili Tebliğde belirtilen tüm şartları yerine getirmiş durumdayız, elbette bizim gibi yerine getiren esnaf arkadaşlarımız var ama bu oran sadece %10 - 15 gibi; maalesef 10 m² yer bulan kapıya levhayı asıyor."

ZARARINI VATANDAŞ GÖRÜYOR

"Kaçak Emlakçılık yapan kişi veya firmalar, kapıcılar, çaycılar resmiyette hiç bir şey olmadığı için sorumlulukları da yok. Olası bazı anlaşmazlıklar sonucunda vatandaşlarımız ciddi mağduriyet yaşıyorlar ve çözümlemeleri maalesef mümkün olmuyor. Buradan vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum, mutlaka belge sahibi bir Emlak Şirketine gitsinler ve mutlaka sözleşme yapsınlar. Fakat ancak bu acı tecrübeyi yaşadıktan sonra tekrar bizler gibi firmalara geliyorlar."

Erdem Berk-"Metin Bey, Kükürtlü Real Estate nasıl bir konsepte hizmet vermektedir?"

Metin Genç-"Kükürtlü Real Estate ve diğer şubelerimizle ve ciddi bir uzman kadroyla ve 30 adet araç filomuzla hizmet vermektedir. Bizim tecrübelerimiz doğrultusunda hedef kitlemiz Araplara yönelik bir çalışma konseptimiz var. Bugüne kadar yüzlerce Arap müşterimizi ev sahibi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz."


ARAP ÜLKELERİNDE TEMSİLCİLİKLER!

"Şimdi bizim Kuveyt, Libya, Suudi Arabistan, İmarat, Mısır ve Dubai ile sürekli temasımız var hatta bu yerlerde temsilciliklerimiz var. Bu ülkelerden şehrimizden Gayri Menkul sahibi olmak isteyenler ilk önce temsilciliklerimiz ile temas ediyorlar ön bilgileri aldıktan sonra şehrimize geliyorlar. Kendilerini ayrıca hizmet verdiğimiz VIP Transfer hizmeti ile kendilerini havaalanından alıp Bursa'ya getiriyoruz."

4 AY SÜREN TAPU İŞLEMLERİNİ 1 AYDA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

"Gayrimenkulü almaya karar veren yatırımcıya Danışmanlık, Tercümanlık ve Bursa Transferlerinden bir ücret almadığımız gibi, tapu alma süreçlerini de kısaltıyoruz. Kendi ülkelerinin para transfer işlemleri ve ülkemizdeki bürokrasi nedeniyle bu süre maalesef 4 ay sonra tapularını alıyorlar. Fakat firmamızın bahsettiğim ülkelerdeki güvenirliği nedeniyle özellikle o ülkenin para transferi konusundaki işlemleri çok daha kısa sürüyor."  

FERİHA EL SABAH TAN KEFİLLİK BELGESİ!

“Kuveyt Emirinin kardeşinden referans aldık ve bu bizim için bir onurdur. Benim bahsettiğim ülkelere çok sık iş ziyaretlerim oluyor zamanla orada da bir çevremiz oldu. Özellikle Kuveyt'te çok güçlü bir referans edindik bu vesile ile Kuveyt makamları bize Kefillik diğer adıyla Güvenirlik Belgesi ile ödüllendirdi. Bu belge ile bir nevi Kuveyt halkı kendi devletinin garantörlüğü altında bizimle hiç düşünmeden temasa geçebiliyorlar." 

TÜRKİYE’DE HİZMET VERDİĞİMİZ İLLER

Sadece bursada değil Türkiye’nin farklı bölgelerinde de hizmet vermekteyiz ve bu il sayıları her geçen gün artacaktır. Şu anda Bursa,İstanbul,İzmir,Trabzon,Uzungöl de müşterilerimize kaliteli hizmet vermekteyiz.

Erdem Berk-"Metin Bey, Araplar şehrimizde genellikle nereleri ve nasıl evleri tercih ediyorlar.?"

Metin Genç-"Erdem Bey, Araplar genellikle Altıparmak, Çekirge, Kükürtlü, Doburca, Yunuseli ve Özlüce bölgelerini tercih ediyorlar. Elbette büyük daireler talep ediyorlar ayrıca binada Asansör yok ise kapıdan bile girmezler. Diğer bir konu ise Manzara, hiç bir Arap manzarası olmayan evi fiyatı ne olursa olsun tercih etmezler. Manzara ve Balkon onlar için çok önemli aslında bence de çok haklılar yabancı bir ülkede bende yatırım yapsam mutlaka manzara ararım."

Okuduğunuz gibi Emlak sektöründe doğru bildiğimiz yanlışlarımızın bizimde başımıza sorunlar yaratacağını düşünerek, Sayın Metin Genç' in sözlerine kulak vermemiz gerektiğine inanıyorum.

MİSYONUMUZ 

- Biz dayanışma içinde çalışıp çağdaş, girişimci ve mükemmeli hedefleyenlerdeniz.
– Büyük işler başarmak için, insanüstü değil birlikte ve yan yana olmak gerekir. Biz buna dayanışma diyoruz.
– Yaşama bir şeyler katmak sorumluluk duymak demektir. Biz buna çağdaşlık diyoruz.
– Başarılı insanlar genellikle, en küçük işleri bile titizlikle yapabilme yeteneğine sahip olanlardır. Biz buna mükemmeli hedeflemek diyoruz.
– Ve her zaman başarının BEN değil BİZ ile geldiğine inanıyoruz. Biz buna takım çalışması diyoruz.

VİZYONUMUZ 

- Müşterilerimiz ile ve çalışanlarımız ile karşılıklı saygıyı, itibarı ve hoşgörüyü, her zaman ve her şartta muhafaza etmek.
– Yapacağımız ticari planlamalar ile yeni müşteriler kazanıp, onlara daima ürün ve hizmet kalitemizi sunarak, pazarın lider markası olmak.
– Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, hizmet ve ürünler sunarak kalite anlayışımızı devam ettirmek.


Adres

Kükürtlü Mah. Kükürtlü Cad.no:44

Osmangazi/bursa

Tel: 0224 223 4373

Gsm: 0530 118 0083

mgenc@kukurtlurealestate.com

www.kukurtlurealestate.com

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.