Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçük adımlarla büyük hedeflere

Balıkesir İl ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin başarılı Başkanı İrfan Göktaş ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Küçük adımlarla büyük hedeflere

2013 yılında kurulmuş olmasına rağmen kısa zamanda çok yol kat ederek, Balıkesirlilerin haricindeki vatandaşlarımıza bile sesini duyurmuş olan Balıkesir İl ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı İrfan Göktaş ‘Balıkesir'in kültürünü, geleneklerini, oyunlarını, yemeklerini kısaca her şeyini Bursa'da yaşatmak amacındayız’ dedi.

Başkanım, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Elbette, 1960 Balıkesir-Dursunbey, Kutlar Köyü doğumluyum. Bursa Tophane Endüstri Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra, Açık öğretimden de mezun oldum.

Başkanım, kaç üyeniz var acaba?

Şuan resmi olarak 700, gayri resmi 980 civarında üyemiz bulunmaktadır.

Derneğiniz hakkında okuyucularımızı bilgilendirebilir misiniz?

2013 yılında kurulmuş olan derneğimiz Bursa'nın en son kurulan il derneğidir. 3 yıllık bir geçmişimiz vardır. Bursa'da toplam kurulmuş 4760 derneğin takriben 125'i il dernekleridir. Yeni kurulmuş bir dernek olmamıza rağmen, Şuan Bursa'da ilk onda olduğumuzu söyleyebilirim. Bizler gibi yerleşik olan dernek sayısı gerçekten çok az. Mutlaka her hafta perşembe günleri yönetim, denetim, asil ve yedek olarak yönetim kurulumuz toplanmaktadır. Gündemin yoğun olduğu günlerde salı günleri de ilave toplantılar yapmaktayız. Bizim gibi düzenli toplantılar yapan derneklerin çok olduğunu zannetmiyorum.   Yalnız sadece yaz dönemlerinde toplantılarımız bazı zamanlar 15 günde bir yapılmaktadır.

Derneğinize özel projeleriniz var mı acaba?

İçişleri Bakanlığı, Dernekler Daire Başkanlığı kapsamında uygulamaya soktuğu hibe projelerin onayını ümitle bekliyoruz. Bu proje kapsamında Balıkesir'in kültürünü, geleneklerini, oyunlarını, yemeklerini kısaca her şeyini Bursa'da yaşatmak amacındayız ve sonuçları merakla bekliyoruz.

Derneğiniz gerçekten de çok aktif, başkanım gelirleriniz nereden geliyor?

Balıkesir'in Yöresel Sızma Zeytinyağını, Höşmerim Tatlısını, Kolonyasını, Meşhur Kelle ve sepet peynirlerini ilimizden getirttirerek hem teşhir ediyor, hem de satarak derneğimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz.

   Seçimlerden önce partilere yapılan yardımların bir benzerinin derneklere bir kereye mahsus maddi destek verilmesiyle ilgili bir çalışma yapılmasını içişleri bakanlığımızdan beklemekteyiz. Fakat çok fazla olan derneklerin ne şekilde yardım alacağıyla ilgili bir eleme yapılması ve ona göre hak eden derneklere bir kereye mahsus yardım yapılabilmelidir.

Yapmış olduğunuz çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Her hafta Pazar günü saat 15.00-17.00 arası terasımızda profesyonel hocamız eşliğinde folklor oyunları oynanmaktadır. Kadın Kollarımız, basın-yayın ve sosyal-kültür işleri komiteleri sürekli çalışmalar yaparak derneğimize yenilikler kazandırma çabasındalar.

 

Başkanım daha başka neler eklemek istersiniz?

Kan Bağışı konusunda dernek üyelerimiz çok hassastır. Uludağ Üniversitesi Personellerine Balıkesir İl ve ilçeleri yardımlaşma ve dayanışma derneğinin ismini ezberlettirdik. Sosyal Yardımlarda olsun, ihtiyaç sahiplerine ulaşma konusunda olsun, okul çağına gelmiş ihtiyaç sahiplerine yardım konularında olsun ve hatta okul servisleri hususlarında bile Derneğimiz aktif bir şekilde çalıştığından sağdan soldan bunu duyan hemşerilerimizin dışındaki vatandaşlarımızın da teveccühünü kazanmış olmamız bizi gururlandırmaktadır. Fakat bu durumda işimiz biraz daha zorlaşıyor çünkü yardıma ihtiyaç duyanla, duymayan arasında araştırma yaparak esas ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz.

Bütün hemşerilerimizi ve vatandaşlarımızı 28 Ağustos Pazar Günü Saat 19:00'da Duaçınarı Sarı Camii'nde tüm şehitlerimiz için okutacağımız Mevlid-i Şerif'e davet etmek istiyorum.

Çok aktif olan bu tür dernekleri gördüğümde gerçekten de Türkiye'de yaptıkları işin hakkını veren, iyi bir ekip çalışmasıyla hem hemşehrilerine, hem de diğer bütün vatandaşlara güzel hizmetler sunan İrfan Başkanların artmasını temenni ediyorum.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

KARAMAN MAHALLESİ

SÖĞÜT SOKAK NO:35

NİLÜFER/BURSA

TEL: 0 224 249 16 10

GSM: 0 535 565 55 55

www.balkesder.org

HABER-FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.