Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kişisel Medyanızın Derneği ‘BUSMED’

Bursa Sosyal Medya Derneği Bursa’da kurulan Sosyal Medya’nın Ne olduğunu ve Kullanımı hakkında Halkımızı Bilinçlendirme ve Eğitme görevini üstlenmiş olan bir dernektir.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kişisel Medyanızın Derneği ‘BUSMED’
Eğitim programlarını 3 farklı formatta yürüten dernek sosyal medyayı doğru kullanmayı öğretmeyi amaç edinmiştir.

Derneğin amacı:
Derneğimiz, Sosyal Medya (facebook, twitter, youtube, instagram vb.), İnternet medyası ve benzer alanlarla ilgili olarak toplumu bilgilendirici eğitici çalışmalar yürütmek ve Bursa ilinde bu çalışmaları yapan kişi ve kuruluşları dernek çatısı altında toplama ve benzeri faaliyetler yürütmek amacıyla oluşturulmuştur.

Hedef: Bursa ilinde Sosyal Medya faaliyetlerinin etkinleştirilmesi sağlamak, İnsanları bilinçli Sosyal Medya kullanıcıları haline gelmesini sağlamak, bu alanda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara desteklemek ve başarılı Sosyal Medya Uzmanları yetiştirmek ana hedeflerimizdir. Uzmanları bir araya getiren çatı kuruluş haline gelmeyi de planlıyoruz.

Neler Yapar? İnternet çağındayız, Hepimizin kullandığı facebook, twitter, youtube, Google+ gibi sosyal medya araçları “daha etkin nasıl kullanılır”, “bilgi ve hesap güvenliği nasıl sağlanır?”, “sosyal medya iş hayatında nasıl ve ne amaçlarla kullanılır?” , “Sosyal medyada Reklamcılık ve İş Olanakları gibi” konularda Seminerler, Dersler, Eğitim Programları ve Kurslar düzenler, Sektör Çalışanlarını bir araya getirici çalışmalar gerçekleştiririz. Halkımızı Sosyal Medya’dan yürütülen Algı Yönetimi Operasyonlarına karşı bilinçlendiririz.

Eğitimler: Biz Dernek olarak Sosyal Medya Eğitimleri konusuna özellikle eğiliyoruz. Bu konuda yeterli bilgi ve deneyime sahip kişilere toplumda ihtiyaç vardır. Öncelikli olarak İnternet ve Sosyal Medya’yı herkes kullanıyor ama yeterli bilgi ve bilince sahip değil. Bu da sıkıntılara, suiistimallere yol açıyor. Sosyal Medya kötü maksatlı kişilerin faaliyet alanı olmuştur. Vatandaşımızın bu konuda eğitilmesi ivedilikli bir meseledir.

Ayrıca Sosyal Medyanın gelişimini gören işletmeler de, Bu alandaki reklam harcamalarında ciddi artışlara gittiler. Sosyal Medya ve İnternet Reklamcılığına ayrılan bütçeler artarken “Sosyal Medya Uzmanlığı” adı altında yeni bir meslek grubu da doğdu. Evet artık Sosyal Medya mecrası aynı zamanda profesyonel bir uzmanlık iş alanı haline gelmiştir. Sosyal Medya Uzmanı nedir derseniz; Sosyal Medya araç ve unsurlarını etkin şekilde yönetimini yaparak marka veya işletmelerin sosyal medyada başarıyla tanıtılmasını sağlayan belirli bir beceri ve uzmanlığa sahip kişilere verilen addır.

Eğitim Programları 3 farklı formatta yürütülmektedir. Bunlar;

1. Seminer Programları:
Bu kapsamda internet ve sosyal medya bilgisi az olan kullanıcılara yönelik bilgilendirme bazında Sosyal Medya Neleri kapsar, Sosyal Medya Sitelerini Kullanırken dikkat edilecek unsurlar, Güvenli İnternet, Kötü Unsurlardan Korunma gibi konulardan bahseden 1-2 saatlik bir eğitim seminer programıdır.

2. Sosyal Medya Eğitimi (Giriş): Sosyal Medya’yı etkin kullanmak isteyen kişilere verilecek eğitim türümüzdür. 3-6 saatlik bir programdır. Özellikle facebook, twitter, youtube gibi popüler sosyal medya platformlarının bazı püf noktaları, sayfa ve grup oluştururken dikkat edilecek noktalar. Hesap Optimizasyonu, Yönetimi gibi konular bu eğitim sırasında ana hatlarıyla açıklanacaktır.

3. Sosyal Medya Uzmanlık Eğitimi: İş alanı olarak Sosyal Medya’yı kullanma hedefi olan kişilere uygun bir eğitim paketidir. Eğitim sonunda kişilere sınav uygulanır. Sınavı geçmesi şartıyla “Katılım ve Yeterlilik Sertifikası” Verilir. 10 ile 15 saat ve üzeri eğitim verilir. Bir Sosyal Medya Uzmanı’nın sahip olması gereken temel bilgi, işletme ve pazarlama anlayışı, medya kavramı, sosyal medyada pazarlama, internet teknolojileri, temel görsel düzenleme yetkinliği gibi pazarlama, reklamcılık, web teknolojilerini kapsayan geniş bir alanda gerekli bilgi ve uygulamalar anlatılır. Eğitime ilişkin yazılı dökümanlar da verilir.

Faaliyetlerimiz ve Eğitim Seminer Programlarımız hakkında detaylı bilgiye GSM: (0507) 159 4368 / iletisim@busmed.org.tr , Facebook: /bursasosmed, Twiiter: @bursasosmed adreslerinden erişebilirsiniz.



HABER- FOTOĞRAF: ERDEM BERK
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.