Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Kekemelik kaderimiz değildir'

Kekemeler Derneği (KE-DER) kurucularından Emre Korkut dernek ve kekemelikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Kekemelik kaderimiz değildir'

Kekemeler Derneği; kekemelik yaşayan kişilere yol göstermek ve maddi manevi destek oluşturmak, toplumumuzu bir nebze olsun aydınlatmak ve topluma ışık tutmak adına kurulmuş bir dernektir.

DERNEĞİMİZİN AMACI

Toplumumuzu bilinçlendirme kekemeliğin gülünecek bir konu olmadığını Türkiye’de algılanan boyutuyla değil, aslında yaşanılan sıkıntılarıyla ele alınması gerektiğini, kekemelik yaşayan bir bireyin toplum baskısı olarak önüne çıkan engeli, çektiği sıkıntıları kekemeliğe bakış açısını verilen tepkiler yerine kekelediklerinde onları kusurlu gibi görmemek ve eleştirirken onların çektiklerini anlamak, toplumdan dışlamamak, kişinin üzerindeki etkilerini kekemelik sorunu olan insanlarımızın başvuracakları yerleri doğru tedavi olmaları için gerekli şartları nasıl sağlayacakları hakkında doğru bilgilendirmek. Kısacası kekemelik yaşayan kişilere önderlik ve yol göstermek maddi manevi destek oluşturmak toplumumuzu da bir nebze olsun aydınlatmak ve ışık tutmak adına kurulmuş bir dernek.

Tedavisi mümkün olan kekemeliğin en büyük sıkıntısı SGK kapsamında olmaması dar gelirli aileler için büyük bir mağduriyet. Diğer bir sıkıntı ise dalında uzman ve yetişmiş bir personel olmayışı. Dolayısı ile uzman yönünden bir açık olunca insanlar bu açığı doldurmak için başka yerler arıyor ve uzman olmayan kişilerin yanlış yönlendirilmesi sonucu üzücü sonuçlarla karşılaşa biliniyor. Konuyu psikolojik olarak ele aldığımız zaman kekemeliğe çözüm olmak ve olmamak noktasında iyi düşünmek gerek. Hayallerin yıkılmaması adına bu çok önemli. Kekemelikle yaşamayı öğrenmiş bir birey onu kurtarma vaadiyle tabiri caizse kandırmak ve netice alamayınca o birey kendinde suç arayıp kendini intihar gibi sebeplere itmesine yol açıyor.

KEKEMELİK NEDİR?

Akıcı konuşmayı bozan her türlü faktöre kekemelik diyoruz.

Kekemelik nasıl tedavi edilir noktasında şunları söyleye bilirim.

_Diyafram Çalışması

_Dil, Dudak ve Çene Hareketleri

_Diksiyon Egzersizleri

_Bilgisayar Ortamında Telaffuz Güçlendirme

_Toplantı ve Etkinlikler

Son olarak kekemelik türlerinden biri olan “inatçı kekemelik “  eğitimle tedavi edilir. Bunun içinde konusunda uzman bir dil terapistlerine ihtiyaç vardır. Maddi yönden yönden yeterli olmayan hastaların tedavi giderlerinin Sosyal Sigortalar kapsamına alınması gerektiğini düşünüyorum. .”inatçı kekemeliğin “ fizyolojik sebeplere dayandırılmasından konunun aciliyeti ve önemi açısından bunu rakamlarla ifade etmek gerekirse Ülkemizde hastaneye başvurduğu için bilinen altı yüz bin kayıtlı tahminen de bir buçuk milyon hasta var acil çözümlenmesi gerekenlerden biri ise 96 dil terapisti, 6 doçent bulunmaktadır. Dolayısı ile ihtiyaca zaten cevap verilmemektedir.

Ülkemizin gözden kaçan, aslında son derece önemli bir sorununun çözümünde Kısıtlanmış hayatlara ışık tuta bilmek adına, devletimizden belediye, valilik, kaymakamlık ve halkımızdan KE-DER olarak yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz.

HABER- FOTOĞRAF: SEVİM PALA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.