Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Karanlığa karşı daha fazla sanat'

MMO Bursa Şubesi Nilüfer Sanat Grubu’ nun 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle hazırladığı ’Barış’ temalı yağlı boya resim sergisi BAOB’ da düzenlenen tören ile sanat severlerin beğenisine sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Karanlığa karşı daha fazla sanat'

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Nilüfer Ana Sanat Grubu’nun ‘Barış’ ın yağlı Boya Resim Sergisi’ geniş katılımlı bir törenle izlenime açıldı. 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle barışın resmedildiği serginin açılışında milletvekilleri Ceyhun İrgil, İlhan Demiröz ve birçok konuk hazır bulundu. 24 eserin yer aldığı sergi 6 aylık bir çalışma sonuncunda tamamı kadınlardan oluşan Nilüfer Ana Sanat Grubu tarafından, yağlı boya resim atölyesinde hazırladı.

 

 ‘’BARIŞ KADINLARIN ELİYLE GELECEK’’

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Fuaye Alanı’ndaki serginin açılışında konuşan İbrahim Mart, ''Karanlığa karşı “Daha Fazla Sanat” etkinliklerimize devam ediyoruz. Sergimiz “Barış’ a bir ses vermek” amacı ile hazırlanmıştır. Nilüfer Ana Sanat Grubumuzun tamamının kadınlardan oluşması nedeniyle de bir anlamda “Kadın Bakış açısı ile Barış” ı da ifade etmektedir. Bu bakımdan çok daha anlamlı bir sergidir. Barış’ın kadın eliyle geleceğine inanarak, ülke ve dünyadaki tüm olumsuzluklara rağmen umutla barış demeye devam ediyoruz, edeceğiz. Emeği geçen tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum.

 

‘ÜLKEDE, BÖLGEDE, DÜNYADA BARIŞ İSTİYORUZ’

Katliamlar ülkesi haline getirilen ülkemizde her gün bir başka acının yaşanıyor, her gün savaş nutukları atılıyor. Oysa gereksinimimiz, barış, kardeşlik, refah ve mutluluktur. 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla ve Türkiye’nin gereksinimi açısından söylenmesi gereken, savaşa hayır, barış hemen şimdi ve ülkede, bölgede, dünyada barış olmalıdır. Odamız, TMMOB çatısı altında; eşit, özgür, laik, demokratik ve bir arada yaşamın hâkim kılınacağı demokratik bir Türkiye mücadelesine devam edecek; savaş tamtamlarına karşı barışın yanında yer alacaktır. Barış içinde bir dünya ve Türkiye mümkündür. Emekten, halktan, adaletten yana herkesi eşit, özgür, bağımsız, laik, Demokratik ve Barış içinde bir Türkiye, bölge ve dünya için birleşik Mücadeleye çağırıyoruz.'' Mart konuşmasına Şair Şükrü Erbaş'ın şu dizeleriyle son verdi: Orda dağlar bir mezarlık-Bulutlar kan salkımı sular toprakta düğüm-Orda evler oda oda kanarken-Burda yeşerenin canı cehenneme Barış’ ın Yağlı Boya Resim Sergisi’ nde sergilenen resimleri yapan Nilüfer Ana Sanat Grubu üyelerine teşekkür belgesi verildi. Sergi 15 Eylül tarihine kadar açık kalacak.


Haber-Fotoğraflar: İzzet GÜNAY

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.