Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapalı Çarşı'da Bir Marka ‘Nazım Giyim’

Kapalı Çarşı' da Bat Pazarında geçmiş bir ömür ve bugün sektörün önde gelen duayenlerinden Nazım Usturalı ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 02:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 02:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kapalı Çarşı'da Bir Marka ‘Nazım Giyim’

Kapalı Çarşı' da Bat Pazarında geçmiş bir ömür ve bugün sektörün önde gelen duayenlerinden Nazım Usturalı ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Ulucamii' ye gelindiğinde  "Nazım Giyim" e uğramadan olmaz diye ifade eden Nazım Usturalı ‘Bandırma' dan Gönen' den köylerinden, Mustafa Kemal Paşa ,Karacabey ve çevrelerinden ta Ayvalık' tan bile gelen ailelerimiz ve müşterilerimiz mevcuttur’ dedi.

 

 HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

Nazım Bey, Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1957 yılında Bulgaristan'ın Cebel Kasabasında doğdum, Cebel' de ortaokulu bitirdikten sonra, 1971 yılında Bursa'ya yerleştik. Bat Pazarında Çıraklık dönemim 2 sene kadar sürdü. Sonra Okçular Çarşısında bir fiil 73'den 83 senesine kadar tezgâhtarlık yaptım. 83 -90 arasında yine giyim üzerine bir ortak işyeri açtık. Sonrasında edinmiş olduğum tecrübe birikimlerine de güvenerek 1990 yılında "Nazım Giyim" firmasını kurdum. 90 yılında Kapalı Çarşı zemin katta ilk şubemizi, 1995 yılında da ikinci şubemizi açarak işlerimizi ilerlettik ve halen daha devam etmekteyiz.

Nazım bey, gördüğüm kadarıyla hem erkek hem de bayanlara yönelik çalışıyorsunuz. Biraz anlatır mısınız?

Erkek Giyiminde katalogla çalışıyoruz ve siparişimizi veriyoruz. Bayanda ise, gecelik, sabahlık, çeyiz, söz, nişan, düğün çeşitlerimiz mevcuttur. Bir kız çocuğunun evlilik sürecindeki tüm malzemeleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilmekteyiz. Damat adaylarının da damatlık dahil her türlü malzeme ve ihtiyaçlarını karşılayabilmekteyiz. Bandırma' dan Gönen' den köylerinden, Mustafa Kemal Paşa ,Karacabey ve çevrelerinden ta Ayvalık' tan bile gelen ailelerimiz ve müşterilerimiz mevcuttur. Biz tabi öncelikle kalite ve fiyatta oldukça iddialıyız. Ve müşterilerimize yardımcı olmaya elimizden geldiğince devam edeceğiz.

Bat Pazarında başlayan çıraklık döneminiz, ardından Okçular Çarşısı ve sonunda Kapalıçarşı, hayatınız çarşı bölgesinde geçmiş bu konuda neler söylemek istersiniz?

Yani, Çok doğru,1990’ lı yıllarda kendileri için nişan ve düğünlük düzmeye gelen kişilerin kızı yada oğulları için nişanlık veya düğünlük düzmeye gelenler var. Bu durum müşterilerimizle aramızda bir bağ da oluşturuyor. Ya da çok eskilerden gençken damatlığını bizden alan kişiler, şimdi orta yaşlılık dönemlerinde gelerek diğer ihtiyaçlarını karşılayıp, damatlıklarını geçmişte buradan aldıklarını söylediğinde oturup, konuşuyor, hoş sohbetler ediyoruz. Böyle durumlarla karşılaşmak bizi oldukça memnun ediyor.


‘KAPALIÇARŞI DENİLİNCE NAZIM GİYİM AKLA GELİR’

Sosyal projelere yaklaşımınız nasıl acaba?

Bursa Balkan Göçmenleri Derneğinde 6 sene görev aldım. Halen daha Bursa Ticaret ve Sanayii Odası meclis üyeliği yapmaktayım.14. Komite konfeksiyon bölümünden.

Nazım Bey, Parlak bir sporculuk hayatınız da var sanırım, değerli okuyucularımızı bu konuda bilgilendirir misiniz?

1971 yılında Bursa'ya ilk geldiğimiz de, Çekirge Mahmut Atalay Spor Salonunda güreş idmanlarına başladık. Daha sonra Bursa Kapalı Spor Salonunda rahmetli Şefik Hoca nezaretinde akşamları idmanlar yapıyorduk. 1977 yılında askere gittim, ordu milli takımına seçildim. 2.Ordu'da Konya Karagücü takımıyla 48 Kg de serbest stil müsabakalarına çıktım ve birinci oldum. Ankara Karagücü' ne seçildim. Deniz, Jandarma, Hava ve Kara Kuvvetlerinin ortak müsabakalarında 48 Kg serbest stilde yine 1. oldum.1978 de Hamit Kaplan Turnuvasında 48Kg serbestte 2.oldum. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Rus Güreşçi Mihail Dimitriev 'e yenilerek ikinci olmuştum. O turnuvada Macaristan'ın Avrupa 2. güreşçisini yenerek üst turlara çıkmıştım. Diyerek sözlerine son verdi.

Güzel, sohbet tadındaki röportaj için Nazım Usturalı' ya teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

MERKEZ

KAPALIÇARŞI ZEMİN KAT

NO:134-136 

OSMANGAZİ/BURSA

TEL:0 224 223 13 64

 

ŞUBE-2

KAPALIÇARŞI ZEMİN KAT

NO:93-95

OSMANGAZİ/BURSA

TEL:0 224 224 83 37

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.