Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalitenin Öncüsü ‘Balkanoğlu Ayakkabı’

Ayakkabıcılık Sektöründe Bursa ve Türkiye' nin önde gelen üreticilerinden" Balkanoğlu Ayakkabı Gıda ve Tekstil SAN. TİC. LTD. ŞTİ" nin sahibi Veys Faruk Balkanoğlu başarı hikayesini Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 02:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 02:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalitenin Öncüsü ‘Balkanoğlu Ayakkabı’

‘CALX’ markasını oluşturarak Türkiye’ye ayakkabı dağıtımı yapan firmanın Bursa' da şuan 2 üretim, 1 depo ve 1 toptan satış mağazamız bulunmaktadır.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

Öncelikle Faruk Bey, Sizi tanıyabilir miyiz?

1969 yılında Gaziantep'te doğdum. Gaziantep Nizip Lisesi'nden 1985 yılında mezun oldum. Daha ilkokula giderken babamın sebze halindeki dükkanında çalışmaya başlayarak ticaret hayatına atılmış oldum. Yılın 2-3 ayı Mustafakemalpaşa, Karacabey, Susurluk Bölgelerinden Babamın Gaziantep sebze halindeki dükkânına mal tedarik etmek için gidip geliyordum. Bu sebepten dolayı Bursa' ya çok sık geldiğimden Bursa'yı çok sevdim. 1992 yılında ağabeyimle beraber işyerimizi kurduk ve hala da devam etmekteyiz. 1997 yılında  "Balkanoğlu Ayakkabı Gıda ve Tekstil SAN. TİC. LTD. ŞTİ" ni kurarak kurumsallaşma adına ilk adımımızı attık. 1998 yılında İstanbul'da Acarlar Dış Ticareti yine ağabeyimle beraber kurduk. "CALX" markasını da oluşturarak spor ayakkabı, ayakkabı üreterek bütün Türkiye' ye dağıtımını sağladık. 2007 yılına kadar bu şekilde devam ettik.2007 yılında İstanbul' da ki şirketi kapatarak Bursa' da Balkanoğlu adı altında "CALX" markasıyla devam ettik. Bursa' da şuan hâlihazırda 2 üretim, 1 depo ve 1 toptan satış mağazamız bulunmaktadır.

Yurtiçi bayilik ve satışlarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Yurtiçi piyasasında 40 Adet bayimiz bulunmaktadır. Ayrıca Ulusal ve Yerel Marketlere ürün tedariğinde de bulunmaktayız.

Ürün çeşitleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Genelde ıslak zemin ve ev içinde de giyilebilen hammaddesi "eva" olan bir malzeme kullanıyoruz. Kullanımı çok rahat ve zarif olan ve hanımlar tarafından müthiş beğenilmektedir. Cıvıl cıvıl renkleriyle ve özellikleriyle, bilhassa Akdeniz ve Ege Bölgelerinde 1 numarayız.


Sektörel sorunlarınız var mı acaba Faruk Bey?

  Kalifiye ve yetişmiş eleman sıkıntımızın yanı sıra, yetiştirmeye bile eleman bulamıyoruz. Asgari ücretin büyük oranda arttırılmış olmasına rağmen yine de eleman sıkıntısı yaşamaktayız.

   Bir diğer sıkıntımız da işlerin hızlılığından dolayı yeni yerler bulamayarak işlerimizi geliştirememek. Bursa'da arsa fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı, arsa alamıyor ve yatırım yapamıyoruz. Organize Sanayi Bölgelerinde de fiyatların aşırı yüksek olması da bizi ve bizim gibi olan işletmeleri zor durum da bırakmaktadır.

  Kestel'de BESOB' un öncülüğünde yapılması planlanan işyerlerinin hala yapılamamış olması, esnaflarımıza ve ticaret erbaplarımızı büyük sıkıntıya sokmuştur. Yetkililerin bu konuya gereken önemi ivedilikle göstermelerini beklemekteyiz. Sadece biz değil ,binlerce esnaf ve ticaret erbabının da aynı durumdan mağdur olduğu bilinmektedir.

Sivil Toplum kuruluşlarında yoğun çalışmalar yaptığınız bilinmekte, neler söyleyeceksiniz?

TÜMSİAD(Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği)  Bursa Şubesi Başkan Vekiliyim

 BTSO' da Meclis Üyesi ve Fuar ve Tanıtım Komisyon Başkanlığı görevini yürütmekteyim.

 TOBB' da Turizm Kurulu Üyesiyim, ayrıca

 TOBB Genel Kurul Delegesiyim. Diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bu sohbet tadındaki söyleşi için Değerli işadamı Veys Faruk Balkanoğlu' na Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

BAHAR MAHALLESİ

2.İNCİ SOKAK NO:26

OSMANGAZİ /BURSA

TEL:0 224 251 30 22

www.calx.com.tr

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.