Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaliteli ürün, uygun fiyat: 'Özdemir Tekstil'

Özdemir Tekstil’in üçüncü kuşak sahibi henüz 22 yaşında olan Özdemir Kısa sektöre dair merak edilenleri Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaliteli ürün, uygun fiyat: 'Özdemir Tekstil'

Tekstilin içinde iplikle, kumaşla, renkle, desenle büyümüş, bu sektörün duayenleri, liderleri arasında yer almış bir isim olan Özdemir Kısa “Kendi başarınızı sağlamanız toplumsal olarak bütün insanları etkiler’’ dedi. 

Sayın Özdemir Kısa, sizi tanıyabilir miyiz?

Ben 22 yaşındayım. Gaziantep doğumluyum. Babam Rıdvan Kısa ve dedem Hacı Özdemir Kısa 2000’li yıllarda Bursa’ya göç ettiler. Bende orta ve lise eğitimimi Bursa’da Final Okulları’nda tamamladım. Henüz askerliğimi yaptım. Bekarım. Kendi işimizin başındayım. Ülkemize bu şekilde hizmet vermeye çalışıyorum.

 

Özdemir Tekstil ne tür kumaşlar üretiyor?

İrfan Bey, biz döşemelik kumaş ve çocuk giyimi üzerine kumaşlar üretiyoruz. Bu iki türde ürettiğimiz kumaşlarda çok çeşitlerimiz mevcut. Döşemelik kumaşta yanmaz dediğimiz, su geçirmeyen döşemelik kumaşlar, kir tutmayan kumaşlar, ışıktan daha az etkilenen kumaşlar üretiyoruz.

Yine çocuk giyiminde oldukça bol çeşit ve kaliteli kumaşlarımız mevcut. Koltuk ve köşe takımlarında kullanılan kumaşların yanında bir de fonluk dediğimiz kumaşlarımız da mevcut. Bu tür kumaşlar üretiyoruz.

 

ÇİN’DE MALİYETLER DAHA UCUZ

Fabrikamızı Çin’de açtık. Nedenine gelince Çin’de maliyetler daha ucuz. İşçilik, enerji ve diğer bütün giderlerimiz ülkemizin ve diğer ülkelere oranla çok daha ucuz. Bu yüzden Çin’i tercih ettik. Orada kendi fabrikamızda, kendi malımızı üretiyoruz. Şunu da ilave etmek istiyorum, piyasada bilinen Çin malı üretmiyoruz.

 

Sayın Özdemir Kısa, döşemelik kumaşlarda dikkat edilmesi gereken özelliklerden bahseder misiniz?

Döşemelik kumaşta, mobilya üretiminde en önemli özellik kumaşın görselliği ve kalitesidir. Bu nedenle birçok firma kumaşın görünümüne, desenine, kalitesine önem verirler. Kumaşın teknik özellikleri de önem arz etmektedir. Bu da kumaşın tasarımı sırasında oluşturulmaya çalışılır.

Döşemelik kumaşlarda yıpranma direncini arttırmak için sürtünme kat sayısına dikkat edilmesi gerekir. Leke geçirmezliğine ve iplik içeriğine dikkat edilmeli, kumaşın sağlamlığı ve yıkanabilir olması göz önünde tutulmalıdır. Seçilen kumaşın mobilyalar ile uyum sağlamasına dikkat edilmelidir. Bu konuda tüketicilerin firmamızdan bilgi almalarını öneririz.

Renk ve doku uyumuna dikkat edilmelidir. Kumaşın çekme riski göz önünde bulundurulmalıdır. Kumaşın temizlenmesi önemlidir. Sık dokunan kumaşlar daha kolay temizlenir. Ayrıca bulunduğunuz mekân az ışık alıyorsa koyu renklerden kaçınmak gerekir.

 

DÖŞEMELİK KUMAŞTA BAKIM VE TEMİZLİK KUMAŞIN ÖMRÜNÜ UZATIR

Döşemelik kumaş alınırken yıkanabilir ve kuru temizlenmesi yapılabilir kumaşların alınmasını öneriyoruz. Yine döşemelik kumaşların silinmesinde kaynatılmış su kullanılmalıdır. Kaynayan sudaki klor buhar ile uçacağından dolayı kumaşa zarar vermesi engellenir. Su çok sıcak değil ılık durumda, doğal sabun ile yıkanmış, nemli, temiz bir bez ile silinmelidir. Yine elektrikli süpürge yardımıyla kumaş üzerindeki tozların alınması çok önemlidir. Bu tür konularda müşterilerimizi bilgilendiriyoruz.

 

DÖŞEMELİK KUMAŞTA APRE

Döşemelik kumaşlarda birkaç çeşit apre uygulaması yapılır. Bizim apre uygulamalarımızdan bahsedecek olursak teflon apresi ile kumaşa su iticilik özelliği kazandırılır. Yine alev geciktirici apre sistemiyle kumaşın çabuk alev almaya karşı dayanıklılığını sağlayan bir apre sistemi uygulanır. Bir başka sistem ışıklara karşı yapılır. Burada havadaki kükürt ve sudaki klor kumaşın solmasına neden olabilir.

İHRACATIMIZ ASYA, AVRUPA, BALKANLAR VE ORTADOĞU ÜLKELERİ

Biz dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyoruz. Asya’da Türk Cumhuriyetleri’nin tamamına, Ortadoğu ülkelerinin büyük kısmına, Balkan ülkelerinin büyük kısmına ve birçok Avrupa ülkesine ihracat yapıyoruz.

 

İÇ PİYASAYA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

İrfan Bey, biz çok sayıda ülkeye ihracat yapıyoruz ama iç piyasayı da çok önemli görüyoruz. Başta İnegöl olmak üzere ülkemizin hemen hemen her iline mal veriyoruz. Koltuk yapılan her yerde bizim kumaşımızı görebilirsiniz.

Ayrıca evindeki koltuk kumaşlarını değiştirmek isteyen çok sayıda müşterimiz var, onlara da perakende kumaş veriyoruz. Örnek, evinizdeki mobilya çok kaliteli bir mobilya ama herhangi bir nedenle döşemede yırtılma, yanık, çıkması mümkün olmayan bazı lekeler nedeniyle kumaşlarını değiştirip mobilyasını daha düşük bir maliyet ile yenilemiş oluyorsunuz. Bu tür müşterilerimiz de oldukça fazla.

 

MÜŞTERİ SİZİ NİÇİN TERCİH ETSİN?

Biz üçüncü kuşak olarak bu işi yapıyoruz. Şunu söylemek istiyorum. İşimizde çok deneyimliyiz, kaliteli mal üretiyoruz, bütün piyasa bizi tanır. Güven duyulan bir firmayız. ÖZDEMİR TEKSTİL bir markadır. Kalitemizden taviz vermediğimiz gibi üretip sattığımız malın sonuna kadar arkasında dururuz. Çünkü kendimiz üretiyoruz. Parayı herkes kazanmak ister ama bizim birinci önceliğimiz koşulsuz müşteri memnuniyetidir. Biz kaliteyi uygun fiyata satarız. Çok şükür, oldukça tercih edilen bir firma ve markayız.

 

KALİTE POLİTİKAMIZ

Bizim kalite politikamız çalışanların bilgilendirilip yetkilendirilmesini ve takım çalışmalarıyla tüm süreçlerin sürekli iyileştirilmesini hedefleyen bir yönetim felsefesi ve koşulsuz müşteri memnuniyeti olarak tanımlıyoruz. Bu tanım içerisinde KALİTE müşteri beklentilerinin karşılanması ve aşılmasıdır diyoruz. Bu nedenle kalite müşteri isteklerine uygunluktur. Müşteri istekleri sadece ürün kalitesini değil, ürünü sunarken ortaya koyduğumuz hizmeti de kapsar. Talep edilen isteklerin karşılanması beklenen asıl sonuçtur.

 

Sayın Özdemir Kısa, son olarak ne söylemek istersiniz?

Özdemir Kısa: Biz müşterilerimizi kumaş alırken bilgilendiriyoruz. Bu yüzden diyoruz ki, kumaş ihtiyacınız varsa eğer bizden kumaş almasanız bile kumaş ile ilgili detaylı bilgiyi bizden alabilirsiniz. Önce bize gelin, sonra kumaş alın diyoruz. Bu vesileyle bütün halkımızı sevgiyle selamlıyorum. Bursa Haber’e ve size de çok teşekkür ediyorum.
 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

İSTANBUL YOLU CAD.

ALTINOVA MAH.

BUTTİM İŞMERKEZİ

A BLOK K:1 NO: 52-53-54-55

BURSA /TÜRKİYE

TEL &FAX: 0224 211 18 77

GSM: 0533 349 17 85

 

HABER FOTOĞRAF: İRFAN BİLEK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.