Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KALİTE VE GÜVENİN ADRESİ ‘SP Yapı-Style Project’

İş hayatında başarıya ulaşmış, aynı zamanda sosyal sorumluluklarının bilincinde iki kardeş, SP Yapı-Style Project firmasının sahibi Mehdi Armağan ve kardeşi Mahmut Sami Armağan Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldular.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2016 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2016 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KALİTE VE GÜVENİN ADRESİ ‘SP Yapı-Style Project’

Örnek gösterilen, diğer insanlara da yaptıkları çalışmalar ile ışık tutan Armağan kardeşleri şimdi yakından tanıyalım.

Mehdi Bey, okurlarımıza kendinizi tanıtır mısınız?

Tabiî ki, memnuniyetle. Öncelikler hoş geldiniz diyoruz. Bize bu imkânı tanıyan Bursa Haber ailesine de öncelikle teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ben 1981 Bursa doğumluyum. İş yerimizi kurmadan önce, yaklaşık 1,5 yıl kadar Bursagaz’da doğalgaz üzerine çalıştım. İki kardeş ve bir arkadaş olarak bizler, 2009 yılında SP Yapı firmasını kurduk. Dediğim gibi kardeşim ile birlikte ve bir arkadaşımla başlattığımız SP Yapı’yı şu an kardeşim Mahmut Sami ile yönetmeye devam ediyoruz.

Methi Bey, SP Yapı’yı diğer doğalgaz ve yapı firmalarından ayıran özellik nedir?

Efendim, biliyorsunuz doğalgazın Bursa’daki tarihçesi çok uzun yıllar öncesine dayanmıyor ve bu iş başladıktan sonra sadece ana yollar üzerindeki yerlere doğalgaz verilebiliyordu. ARD Mühendislik olarak ilk merdivenli ara sokak doğalgaz projelendirmesini Bursa’da biz gerçekleştirdik. Bizim yaptığımız çalışmalar neticesinde merdiven basamağı olan ara sokaklarda ki binalara dahi doğalgaz bağlanabilir hale geldi. Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda işe başlamıştık ve halen müşteri talepleri doğrultusunda iş yapıyoruz. Tabiî ki SP Yapı olarak sadece doğalgaz projelendirmeleri yapmıyoruz. Doğalgaz işlerimizin yanı sıra;

Müşteri isteklerine göre ölçeklendirilmiş, özel tasarım mutfak dolapları yapımı,

Müşteri isteklerine göre dizayn edilmiş ve özelleştirilmiş banyo tasarımları,

Projelendirilmiş iç dekorasyonlar,

Özel tasarım ahşap panel, boyama Amerikan kapılar,

Özenle seçilmiş armatür ve vitrifiye çalışmalarımız,

Müşteri isteklerine göre şekillendirilmiş asma tavan işleri,

Doğalgaz projelendirmelerini destekleyen, soba çeşitleri, şofben ve kombi satışları ve bunların montajlama işleri,

Duvar kâğıdı görünümlü, boyalar ile yapılan özel duvar çalışmalarımız ki bu konuda da çok iddialı olduğumuzu belirtmek isterim,

Laminant parke uygulamalarımız,

Mekanik ve Elektrik teçhizat işleri,  

Anahtar teslimi, A-dan Z-ye iç dekorasyon ile ilgili aklınıza gelebilecek her tür özel proje işleri yapıyoruz. Kalite standartları açısından da biz çıtamızı biraz daha yüksek tutuyoruz. Bir örnek vermem gerekirse; Mutfak dolaplarında stoplu kapak ve çekmece üretimi aslında opsiyoneldir. Mutfak dolabı üreticileri, müşteri isterse, özellikle müşteri bunu belirtirse, yaparlar. Biz bunu kalite standartlarımız açısından bir standart olarak tüm ürünlerimize uyguluyoruz. Bizim yaptığımız mutfak dolaplarında ayrıca müşterimizin belirtmesine gerek kalmıyor böylece. 

          

Müşterileriniz neden sizi tercih ediyorlar? Sizi tercih etmelerinin sebebi sizce nedir?

Müşterilerimizin bizi tercih etme sebeplerinin başında, özel ve itina ile yaptığımız çalışmaların yanı sıra ödeme kolaylığı olduğunu da söyleyebilirim. Malum insanların yüklü miktarları tek seferde ödeme imkânları her zaman olmuyor. Bankalar ile anlaşmalı 36 aya kadar taksitlendirme imkânının da müşterimizin tercihinde bizi seçmelerinin büyük payı olduğunu düşünüyorum. İç dekorasyon işleri işlevselliğinin yanı sıra göze ve zevke de hitap ettiğinden yapılan çalışmalarımızın müşterilerimizde memnuniyet oluşturduğunu biliyoruz. Bir iş yaptığımızda, yapılan işi gören diğer kişiler de bize iş yaptırıyorlar. Dolayısı ile iş işi doğuruyor. İyi tasarım çalışmaları, kendini peş peşe getiren işlere sebep oluyor. Bir de kalite tabiî ki;  Biz, kaliteye de çok önem veriyoruz. Yaptığımız her işe, SP Yapı olarak garanti veriyor ve güvenle damgamızı vuruyoruz.

SP Yapı olarak sektörde yaşadığınız sıkıntılar var mı? Sektörel anlamda ne gibi engeller ile karşılaşıyorsunuz?

Bizim çalıştığımız sektörde en çok yaşadığımız engel, aşırı taşeronlaşmadan kaynaklanan sıkıntılardır. Malum her sektörde yaşanan kalifiye eleman konusu bizim sektörde de yaşanıyor. Süre bazlı alınan işlerimizde bazen aksamalar oluyor. Bu da sektördeki personel sıkıntısından kaynaklanmaktadır. Bir de doğalgaz projelerinin onaylanmasında sıkıntılar yaşıyoruz. Malum her yapının kendine has avan projesi oluyor.  Doğalgaz aboneliği işlerinde tam olarak standartlarının olmayışı bizleri zor durumlara düşürebiliyor. Proje hazırlanıyor, işe başlanıyor, iş yapılıyor, projeye onay veren Bursagaz yetkilisi mühendis ile kontrolü yapan ayrı kişiler olması sıkıntıya sebep oluyor. Masa başında onaylanan proje ile işe başlanıyor. İş yapılıyor, bitiriliyor, abonelik işlemleri başlayacak. Bir-iki ay staj görmüş kişilerin kontrolüne bırakılan abonelik işlemleri sırasında kontrolörler geliyor. Burası olmamış, şu şekilde düzeltin. Ondan sonra onaylayalım şeklinde tekrar iş yaptırılıyor. Bu da hem zaman, hep para israfına sebep oluyor. Müşteri kendisi için bir ev almış. Daha önceki doğalgaz aboneliği olan kişi gazı haliyle kestiriyor. Vatandaş evine doğalgaz aboneliği açtırmaya gidiyor. Kanunların ve yönetmeliğin değiştiği, artık eski şekilde onay verilmiş olan bir projenin üzerinde değişiklik yapılması gerektiği vatandaşa söyleniyor. Bir sürü prosedür ve tadilat değişikliği isteniyor. Yani sil baştan yeni projelendirme ve iş yapımı. Ev alan kişi bunu nereden bilsin. Kanunun veya prosedürün değiştiğini. Doğalgaz, evet birinci derecede emniyet gerektiren bir husus. Eski yöntem ile doğalgaz bağlatmış ve hâlihazırda kullanmakta olan bir sürü abone var. Bence var olan abonelikler kazanılmış olan bir haktır ve kolaylık tanınmalıdır. İnsanlara tekrar tekrar proje yaptırılmamalıdır. Mevcut olan proje üzerinde de Bursagaz kontrolünde tadilat değişikliğine izin verilmek suretiyle sorun hem daha ucuza, hem de kısa zamanda çözümlenebilmesi gerekir.

Son olarak, okurlarımıza aktarmak istediğiniz bir mesajınız var mı?

Evet var. Biz Armağan kardeşler olarak bu işlerimizin yanı sıra, bir sosyal sorumluluk projesi haline getirdiğimiz ve 2 yıldan bu yana Ar-ge çalışmalarını sürdürdüğümüz organik tarımla ilgili bir projemizden daha bahsetmek isterim. Vermikest ve vermikompost olarak bilinen solucan gübresi olarak adlandırılan çalışmalarımız ve üretimlerimizin de olduğundan bahsetmek isterim. Bu sektöre de yönelmemizin sebebi; son zamanlarda ülkemizde aşırı oranda görülmeye başlanan kanser vakalarını aile olarak bizlerde yaşıyoruz. Bizim ailemizin fertlerinde de kolon kanseri olarak adlandırılan ve sindirim sisteminde oluşan bağırsak kanseri diye tabir edilen kanser vakalarının görülmesi bizim bu alana yönelmemize sebep oldu. Konu dikkatimizi çekti ve neler yapabiliriz diye araştırırken, gelecek nesillerin sağlıklı yaşayabilmeleri için bir sosyal sorumluluk olarak gördük ve çalışmalarımızı başlattık. Türkiye’deki inşaat sektörünü geri dönüşümü olmayan bir sektör olarak görüyoruz. Yani insanlara yaşanabilir bir miras olarak kalmayacak bir sektör. Gelecek nesiller, evet barınmaya ihtiyaç duyacaklar tabiî ki, ama sağlıklı yaşam olmayınca, sağlıklı nesiller de yetişemeyecek. Atalarımız yüzyıllardır organik tarımcılıkla uğraşmışlar ve sağlıklı nesiller yetiştirmişler. Oysa durum şu an öyle mi? Marketlerde hazır gıda olarak satılan GDO’ lu yiyeceklerin bolluğu ve içeriğine dikkat ettiniz mi? Bizi hasta ediyorlar. Evet, oranlarını kanunen yazmak zorundalar. Ama D. eti diye kısaltmalar koyuyorlar. Vatandaş D. etinin dana eti olduğunu düşünüyor haliyle. D. eti, domuz eti de olabilir. Sanayileşmiş olan gıda endüstrisi içerisinde gıda içlerinde kullanılan jellere dikkat edin. D.eti diye geçiyor. Açık açık dana eti veya domuz eti diye yazsalar ya. Kandırmaca bence.  Yaradılışının dışında faaliyet gösteren tek canlı türü insandır. İş olarak, evet inşaat sektöründeyiz ama aynı zamanda topraktan da kopamayız. Bu topraklar, üzerindeki bitkiler ve diğer canlılar, toprak ne kadar sağlıklı olursa, o kadar sağlıklı olabilirler. Bu sebeplerden dolayı biz iki kardeş, atalarımızın bize yol gösterdiği gibi organik tarım taraftarıyız. Hava ve su, insan yaşamı için ne kadar önemli ve değerliyse, toprakta o kadar önemli ve değerli. Gelecek nesiller için bu bizim boynumuzun bir borcu. 

Armağan kardeşlerin, duyarlılığına candan katılıyor, teşekkür ediyor, çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyoruz.

İLETİŞİM

ADRES: SİNANDEDE MAH. FATİH SULTAN MEHMET CAD. NO:29 YILDIRIM/ BURSA

TELEFONLAR: 0224 360 56 76

GSM: 0546 550 50 83 – 0507 790 30 99

HABER VE FOTOĞRAFLAR:  NAYİL TOĞRUL

  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.