Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kağıt ambalajda lider firma: 'Akademika Ambalaj'

Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı olan ve aynı zamanda ‘akademika AMBALAJ’ın sahibi Ramazan Kaya sektöre dair merak edilenleri Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 23:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kağıt ambalajda lider firma: 'Akademika Ambalaj'

Biz akademika AMBALAJ sektörü olarak kontrollü büyüyen, kredi kullanmayan, yatırımlarını doğru zamanda ve ihtiyaç hissedildiği anda yapan, geleceğe güvenle bakan bir firmayız diye ifade eden Ramazan Kaya ‘Alanımızda lider firmayız’ dedi.

Ramazan Kaya kimdir efendim?

Öncelikle 15 Temmuz’da ülkemize, halkımıza yapılan hain darbe kalkışmasını GESİAD (Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği) başkanı olarak lanetliyorum. Dernek olarak da aynı gün tepkimizi göstermiştik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar dileyerek başlamak istiyorum.

1967 Bursa doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Bursa’da tamamladım. 1 yıl Yıldız Üniversitesi Elektrik Bölümü’nde devam ettim. Meslek olarak elektrik mühendisliği düşünmediğim için yeniden üniversite imtihanına girdim. Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ni kazandım. İşletme Bölümü’nden 1991 yılında mezun oldum ve işletme ana bilim dalında üretim yönetimi ve pazarlama konusunda yüksek lisans yaptım. 1994’te tamamladım. Marsifed (Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu) yönetim kurulu başkan yardımcısı ayrıca GESİAD yönetim kurulu başkanlığı görevlerini de yürütmekteyim. Evliyim, iki kızım var. Sevgili eşim de sağ olsun en büyük yardımcım.

AMBALAJ NEDİR?

İnsanoğlu bebekken ilk defa ambalaj ile beşikte karşılaşıyor ve yine ölümüyle bu dünyadan ayrılırken de bir ambalaj ile ayrılıyor. Fonksiyonel olarak tanımlarsan ambalaj içine konan ürünü koruyan, kollayan, taşıma fonksiyonunu yerine getiren, ayrıca içine konan ürünü tanıtan, reklam özelliği de olan endüstriyel bir ara üründür diyebiliriz.

Sayın Ramazan Kaya, üniversite hazırladığınız master, tez sizin ambalaj sektörüne girmenize vesile olmuş. Bu durumu biraz anlatabilir misiniz?

Master tez konusunda Türkiye’deki işletmelerin ambalajlama sorunları üzerine bir tez hazırladım. Devamında da ambalaj sektörüne girmemde hazırladığım tez vesile oldu. Askeri vazifemi tamamladıktan sonra 1996 yılında eski ismi Tora Ambalaj olan şuan ismi Bursa Modern Ambalaj’da satış temsilcisi olarak işe başladım. İki yıl sonra satış müdürü oldum. 2002 yılına kadar sektörü tanıma fırsatı buldum. Kendi açımdan da bir nevi doktora yapmış kabul ediyorum. 2002 yılında modern karton ambalaj sanayinde akademika AMBALAJ’I kurdum. 15 yıl oldu. Organize Sanayi bölgesinin konum olarak iyi bir merkez olduğunu düşünüyorum. Müşterilerimizin bir bölümü Organize Sanayi’de, bir bölümü NOSAB’TA Küçük Sanayi, Hasanağa, Kayapa, DOSAB gibi sanayi bölgelerinin merkezi sayılabilecek bir noktadayız. Müşterilerimize daha yakın ve daha iyi hizmet veriyoruz. Kabuğumuzu kırdık diyebiliyorum.

‘YENİ YATIRIMLARA GİRDİK’

Daha önce Sloter Makine ile çalışıyorduk. Bu makinamız Rotary kalıplı saatte 5000 adet üretim ve iki renk olarak çalışıyordu. Bu makinalara ilave olarak şimdi inlayn makina aldık. 3 renk ve saatte 8000 adet üretim yapabilen bir makine. Yine Jumbo sloter dediğimiz bir makine devreye soktuk. Bu makinamız iki renk ve 4.5 metre tek parça üretim yapabilen bir makine. Bu da bizim kapasitemizi %200 oranında arttırmış oldu. Ambalaj sanayine safiacı derler. Safiacı 30-40 firma arasında ilk 2 içerisindeyiz. Alanımızda lider firmayız.

‘GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ’

Biz akademika AMBALAJ sektörü olarak kontrollü büyüyen, kredi kullanmayan, yatırımlarını doğru zamanda ve ihtiyaç hissedildiği anda yapan, geleceğe güvenle bakan bir firmayız. Ülkemizdeki büyüme oranlarına bakacak olursak büyüme oranı yüzde kaç olursa ambalaj sektörü o büyüme oranının iki katı oranında büyümesi gerekiyor ki bu büyüme oranına cevap verebilsin. Bizde ekonomideki büyüme oranlarını da dikkate alarak ve doğru araştırma ve doğru analizler yaparak buna göre yatırımlar yapıyoruz. 2023 hedeflerine bakıldığında ambalaj sektörünün %100 büyümesi hedefleniyor. Şu andaki göstergeler de bunu doğruluyor. Mukavva ambalaj sektöründeki kişi başına tüketim 24-25 kilogram civarında. Avrupa’da kişi başına tüketim 45-50 kilogram civarında. Bu da yabancı sermayenin ülkemizden ya şirket satın alıyor veya ortak oluyor, yani bizim büyüme oranlarımız onlara çok daha cazip geliyor.

‘%100 ÇEVRECİYİZ’

Kağıt sektöründeki atıkların %100’ü geri dönüşümlüdür. Atıkların tamamı tekrar kağıt olarak ekonomimize kazandırılıyor. Diğer ambalaj malzemelerinin büyük bir kısmı geri dönüştürülemiyor ve ayrıca tabiata, doğaya atıldığında yüzyıllarca doğayı tahrip etmeye devam ediyor. Ama kağıt ambalaj hiçbir zaman doğayı bozmaz, doğa dostudur diyebiliyoruz.

‘KALİTE POLİTİKAMIZ’

Bizler şirket olarak kaliteye çok önem veriyoruz. Bu konuda müşterimizi bilinçlendiriyoruz. Şunu söylemek istiyorum, yiyecek ürünleri ambalajlarında taviz vermeyiz. Sonuçta insan sağlığını ilgilendiriyor. Kalitesiz geri dönüşümden üretilmiş bir ambalaj içerisine bir besin maddesi, yiyecek bırakamazsınız. Dolayısıyla biz müşteriyi bu konuda bilinçlendiriyoruz. Bu tür talepleri karşılamamız mümkün değil. Örnek, pizza kutularında hurda kağıttan yapılan ambalajlar var. Tüketicinin bilinçsiz olduğu kadar bu konuda bilinçsiz üreticiler de vardır. Kalite ile ilgili bir durum da sattığınız malı zamanında teslim etmektir. Bunların yanında üretmiş olduğunuz kaliteli bir ürünü makul bir fiyata tüketiciye vermektir. Yani kaliteli mal yapacaksınız, makul bir fiyata vereceksiniz ve zamanı iyi kullanıp hızlı hareket edeceksiniz. Sonuçta müşteri memnuniyeti kalite politikamızın olmazsa olmazlarındandır. Kalite konusunda İSO 9000 kalite belgemiz mevcut olup bu konuda zaman zaman denetleniyoruz.

VİZYONUMUZ

Biz ulusal ve yerli bir firmayız. Kendi alanımızda ulusal düzeyde lider bir firma olmayı hedefliyoruz. Müşterilerimizi bilinçlendirerek gereksiz israflardan kaçınmalarını sağlıyoruz. Firmamızda çalışan personelimizin tamamını kendimiz yetiştiriyoruz, bir takım ruhu içerisinde çalışıyoruz.

Sayın Ramazan Kaya, son olarak birkaç cümle ile sohbetimizi bitirelim.

Bizim 400 civarında müşterimiz var. Müşteri portföyümüz artarak devam ediyor. Bu müşterilerimizin %50’lik kısmıyla çok yoğun oranda çalışıyoruz. Özellikle otomobil yan sanayi firmaları yoğun olarak çalıştığımız firmalardır. Tekstil ve gıda sektörüyle de yoğun çalıştığımız firmalar mevcut, Gemlik Serbest Bölge’de de yoğun çalıştığımız firmalar var. Ben tüm halkımıza saygı ve selamlarımı gönderirken Bursa Haber’e ve size de çok teşekkürlerimi sunuyorum.

Bize bu fırsatı verdiğiniz için bende size çok teşekkür ediyorum.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

MİNARELİ ÇAVUŞ MAH.

TÜREN SOK. NO:7

NİLÜFER/BURSA

TEL: 0 224 244 72 80(3HAT)

GSM: 0 533 654 20 70

www.akademikaambalaj.com



HABER- FOTOĞRAF: İRFAN BİLEK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.