Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Güçlenirse, Toplum Güçlenir

İş yaşamında kadının önemine değinerek kamuoyunun dikkatini çeken, başarılı iş kadınlarını taçlandırarak iş yaşamında yer alan tüm kadınları yüreklendirmeyi amaç edinen Bursa İş Kadınları Ve Yöneticileri Derneği’ nin Başkanı İpek Yalçın ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 00:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 00:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın Güçlenirse, Toplum Güçlenir

Buikad’ın amacının yaşamın her kesiminde kadının varoluşunu sağlamak olduğunu söyleyen İpek Yalçın ‘Üretim ve tedarik zincirinin halkalarında yer alan ve kadın titizliği, vizyonu ve bakış açısı ile çalışan Buikad üyelerinin katkıları hem şehrimizi hem de ülkemizi üst seviyelere taşıyacak değerdedir’ dedi.

 

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

İpek Hanım sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1972 Eskişehir doğumluyum. Uludağ Üniversitesi Matematik Bölümünü bitirdim. Yaklaşık 20 yıldır otomotiv sektöründe profesyonel olarak çalışıyorum.

Evliyim, 12 yaşında Yiğit isminde bir oğlum var.

 İş hayatına ilk ne zaman atıldınız?

Okulu bitirir bitirmez ilk iş deneyimim Biesseci firmasında oldu. 2,5 yıllık bir tekstil deneyimi sonrası 15 yıl Aunde Teknik Kumaş fabrikasında Lojistik & Satış Müdürü olarak son 4,5 yıldır da Thierry Diniz firmasında Ticaret Müdürü olarak görev yapmaktayım.

BUİKAD olarak çalışmalarınızdan bahseder misiniz? BUİKAD olarak ileriye dönük hedefleriniz neler?

Buikad % 67 girişimci % 33 üst düzey yönetici üye profili ve 140 aktif üyesi olan bir dernek.

Buikad’ın amacı da yaşamın her kesiminde kadının varoluşunu sağlamak, güçlendirmek, yol gösterici olmak ve bunu da üyeleri ile yapmakta. Üretim ve tedarik zincirinin halkalarında yer alan ve kadın titizliği, vizyonu ve bakış açısı ile çalışan Buikad üyelerinin katkıları hem şehrimizi hem de ülkemizi üst seviyelere taşıyacak değerdedir.

İş yerlerinde kadın sayısının arttırılması ile hem üretim hem de karlılığın arttığı artık dünyada ispatlandı. Bu neden ile “ Kadın Güçlenir ise Toplum Güçlenir “ mesajı ile hem erkek işverenlere hem de hemcinslerimize iş hayatına aktif katılmalarının mesajını vermekteyiz.

Buikad’ın gururla lanse ettiği ve en güvendiği projelerinden biri olan Noktalama Projesinde;  koçluk eğitimi alan üyelerimiz tarafından Uludağ Üniversitesi’nin 3. veya 4. sınıfında okuyan kız öğrencilere koçluk yapılmaktadır. Böylece, kız öğrencilerimiz iş hayatını yakından tanıma fırsatı bulup, ilgili alanlarını doğru tespit ederek, kendilerini geliştirmeleri gereken alanları belirleyip ve bu yönde henüz mezun olmadan hazırlık yapma fırsatı yakalamaları hedeflenmiştir. Her sene bu projeye yenilikler katmaktayız. Geçen sene koçluk yanında öğrencilerin kişisel gelişimlerine yönelik eğitimler düzenledik. CV hazırlama, mülakat teknikleri, sunum teknikleri gibi. Ayrıca dönem sonunda bir panel düzenleyerek rol modelleri ile buluşturduk onları. Kafalarındaki tüm soruları sordular. Çok keyifli ve verimli bir panel oldu. Bu sene de öğrencilerimizin en büyük eksikliği olan dil eksikliklerini gidermek ve pratik yapmalarını sağlamak için Kent konseyi ve BIWA dernekleri ile iş birliktelikleri yapıldı

 BUİKAD, iş yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri toplumdaki tüm kadınlarımıza iş yaşamlarının her kesiminde var oluşlarını sağlamak, rol modellerle motivasyonlarını güçlendirmek amacıyla, ekonomiden sosyal hayata birçok alanda örnek teşkil eden ve başarıya yürüyen iş kadınlarının her yıl 8 Mart ‘Dünya Kadınlar Günü’ nde ödüllendiriliyor. Her yıl 8 Mart’ta düzenlenen ödül töreni artık bir BUİKAD markası haline geldi.

 BUİKAD, Zirveden Gelen Topuk Sesleri Paylaşım Toplantıları çalışma hayatında önemli başarılara imza atmış iş kadınlarını üyeleri ile buluşturmak amacıyla düzenli olarak düzenlediği paylaşım toplantılarıdır. Bugüne kadar çok önemli konuklarımız oldu.

 BUİKAD ile HABİTAT Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve Visa paydaşlığında; Paramı Yönetebiliyorum finansal okur yazarlık projesi ile şehrimizdeki genç, yetişkin, iş veren ya da çalışan her kesime ulaşıp toplumuzda borçlanma ve birikim konularında bilinç oluşturmasını ve finansal okur yazarlığın arttırılmasını amaçlıyoruz.22 BUİKAD üyesi eğitmenin eğitimini alarak bu projenin Bursa ve çevresinde yaygınlaştırılması için çalışmalara başlamıştır. Üyelerimizin çalıştıkları işyerleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları, belediyeler bu projenin odağındadır. 2015 yılında ise 3 bin kişiye ulaştık.

 Cumartesi Biz Bize sohbetleri ile; üyelerimiz arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi hedeflenmiştir. Her ayın 3. Cumartesi günü yapılan sabah kahvaltıları ile hem güzel bir sohbet ortamı sağlanmakta, hem de her ay bir üye kendi işi ile ilgili diğer üyelere bilgilendirmeler yapmaktadır. Ayrıca üyelerimizi iş yerlerinde ziyaret ederek derneğin vizyonu ve misyonu hakkında bilgi verilmektedir. Yapılan ve planlanan etkinlikler hakkında da üyeler bilgilendirilip, ziyaretlerde üyelerimize plaketleri sunulmaktadır.

 Birleşmiş Milletler ’in Küresel İlkeler Sözleşmeler İlkelerini imzaladık. 23 Aralık’ta Busiad ev sahipliğinde imza törenimiz oldu. . Ayrıca dernek olarak WEP’s  ( Kadını Güçlendirme İlkelerinin) yaygınlaştırılması içinde çalışmaya söz verdik.

 Derneğimizin tüm bu çalışmalarını bir sisteme oturtmak ve bizden sonrakilere yol gösterici olmak adına ISO belgesi aldık.

 Çalışan kadının önündeki en büyük engellerden biri çocuk ve yaşlı bakımı. Bu konuda organize sanayi bölgelerinde kreş açılmasının kadın çalışan sayısını arttıracağını düşünüyoruz. “ Çocuğum yanımda ben işimin başında” projemizi ilgili makamlara sunduk.

DOSAB’da çok güzel bir örneği faaliyete geçti. OSB bölgemizde de bir an önce bu konuda adım atılması en büyük hedefimiz.

 Diğer SİAD ve kurumlar ile iş birlikteliğimiz devam ediyor.  KAGİDER derneğini Bursa’da ağırladık. B2b buluşmalarının 4. Bursada yapıldı. Çok etkin ve verimli geçen etkinlikte ciddi bir network ağı gelişti.

Nisan ayında Çanakkale ziyaretimiz oldu. 21-24 Nisan tarihleri arasında da Londra Ticaret odası ziyaret edilerek oradaki iş kadınları ile B2b buluşmaları gerçekleştirilecektir.

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.