Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘İşimiz Gücümüz Lezzet’

Daha çocuk yaşlarından itibaren unlu mamullerle haşır neşir olmuş olan Yusuf Kökçam 'ın çeşit çeşit unlu mamulleriyle dolu "Tatlım Pastanesi’’nde keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 01:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 01:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘İşimiz Gücümüz Lezzet’

1986 yılından bu yana Türkiye'nin dört bir yanında farklı yöresel mutfaklarda çalışarak yöresel lezzetleri yerinde uygulayan Yusuf Kökçam bugün Tatlım Pastanelerinde aktif olarak 300 üzerinde ürün ile konuklarına hizmet vermektedir.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

Yusuf Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

   1978 yılında Erzurum'da doğmuşum, 9 yaşından beri unlu mamuller sektöründeyim. 14 yaşına kadar bulaşıkçılık, ondan sonraki 5 yılda çıraklıkla geçtikten sonra kalfalık aşamasına geldim. Meslekteki azim ve çalışma aşkıyla daha çok şeyler öğrendim. Bir çok ustayla çalışıp her birinden bir şeyler alarak ustalık yolunda büyük adımlar attım, sonrasında Turizm sektöründe 7 yıl kadar yine Pastane bölümünde çalışmış olmam benim için pasta konusuna da hakim olmam açısından çok büyük avantaj teşkil etti.

Peki Yusuf Bey kendi işyerinizi nasıl ve ne zaman açtınız?

 Turizm sektöründeki Pasta konusundaki deneyimlerimden sonra , çeşitli gurbet hayatı derken 2000 yılında tecrübelerimin artık kendi işyerimi açabileceğim aşamaya  geldiğimi anlayarak ilk adımı attım ve "Tatlım Pastanesi" ni açtım. Şimdi ki bulunduğumuz yerden çok daha küçük olarak başladığımız işyerimizde şimdi çok daha geniş alanda ve 20'ye yakın personelimizle müşterilerimize her zaman en kaliteli ürünleri sunmak için gece gündüz çalışmaktayız.


Yaptığınız işte sizi en çok mutlu ediyor?

Kimisi para için, kimisi aşık olduğu işi yapar, müşterilerimiz almış olduğu ürünün güzelliği ve lezzeti  için bize teşekkür ettiklerin de ,biz gerçekten de çok mutlu oluyoruz. Tabi ki temizlik, hijyen, kalite ve fiyatla hepsini bir arada bulundurmaya çalışıyoruz. Kendi arzumuza göre değil, müşterilerimizin arzu ve isteklerine göre mamullerimizi çeşitlendiriyoruz.

HAKKIMIZDA:

‘1986 YILINDAN GÜNÜMÜZE, İŞİMİZ GÜCÜMÜZ LEZZET’

Yiyeceği yöresinde öğrenmek, yemeğe ayrıca bir lezzet katar. Türkiye'nin dört bir yanında farklı yöresel mutfaklarda çalışarak yöresel lezzetleri yerinde uygulayan Yusuf Kökçam ayrıca Bodrum başta olmak üzere özellikle yurt dışından gelen misafirlere ağırlıklı olarak hizmet veren otellerde mesleki tecrübesini uygulama imkânı da bulmuştur. Yusuf Kökçam pasta sektöründe tüketilen 700 civarı ürünü üretebilme becerisine sahip iken bugün Tatlım Pastanelerinde aktif olarak 300 üzerinde ürün ile konuklarına hizmet vermektedir.

Merkez imalatımızda üretilen ürünlerimiz Tatlım Pastanelerinin kendine ait  9 farklı noktada  soğuk zincir kurallarına uygun şekilde sevk edilmektedir. Tüm üretim belgeleri eksiksiz bulunan işletmemizin mutfağı başta olmak üzere her alanında hijyen kurallarına uyulmaktadır.

Ürünlerimizin tümünde Gıda Kodekslerine uygun ürünler kullanılmaktadır. İmalatımız için gerekli olan malzemeler son derece titizlikle seçilmektedir.

 

Yusuf Bey 9 farklı noktada ürünlerinizin bulunabileceğinden bahsettiniz, bunların yerlerini bize söyler misiniz?

Tabi ki Erikli, Demirtaş, İhsaniye, Ataevler, Çalı, Görükle, Gürsu, Karapınar ve Millet Mahallelerindeki noktalarımızdan da unlu mamullerimize de ulaşabilirler.

Ürün çeşitleriniz hakkında da bizleri bilgilendirebilir misiniz?

 UNLU MAMÜLLERİMİZ

  ŞERBETLİ TATLILAR.

   SÜTLÜ TATLILAR.

   KURU PASTALAR.

   YAŞ PASTALAR.

   SOĞUK PASTALAR.

   BUTİK PASTALAR.

   ŞARLOT PASTA ÇEŞİTLERİ.

   KİŞİYE ÖZEL PASTA GRUBU

   DÜĞÜN VE ORGANİZASYON ÜRÜNLERİ

   DONDURMA VE DONDURMA ÜRÜNLERİ

İlave etmek istediğiniz başka konular var mı acaba?

Daima Müşteri memnuniyeti için çalışıyoruz. En kaliteli ürünleri müşterilerimize sunmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Ancak şunu da burada belirtmeden geçemeyeceğim. Kalifiye ve yetişmiş eleman bulmakta zorlanıyoruz. İşe aldığımız elemanlar kısa sürede çalışıp çıkıyorlar. Bir kaç ayda kendilerinin piştiğini işi öğrendiğini sanan kişiler kendi işlerini açıyorlar fakat alt yapıları iyi olmadığından kısa zamanda sektörden çıkmak zorunda kalıyorlar, orta yaşlı elemanlarımıza bile burada bir şeyler öğretmeye çalışmaktayız.

Eskiden ustalarımız bize işi öğretirken Ahlaklı olmayı da öğretirdi, müşterilerle olan diyaloglarımızı da biz onlardan öğrendik, maalesef şunu söyleye bilirim ki "iş çok, çalışacak adam yok".

   Bu güzel röportaj için Yusuf Beye, Bursa Haber Gazetesi olarak teşekkür ederiz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ADRES: DEMETEVLER MAHALLESİ İSMETPAŞA CADDESİ NO:52 YILDIRIM/BURSA

GSM:0 507 319 35 03

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.