Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl'de lezzetin durağı 'Sedef Pastanesi'

İnegöl'ün marka değerlerinden biri olan Sedef Pastaneleri'nin Genel Koordinatörü Şaban Can, Sedef Pastaneleri'nin hizmetleri, çalışmaları ve hedeflerinden bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2016 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl'de lezzetin durağı 'Sedef Pastanesi'

Bir pastanede olan ürünler fazlası ile teşhir ve satışımızda mevcuttur diyen Şaban Can ‘1989 yılından bugüne kestane şekerini kendi imkanlarımızla üretiyoruz, 1990’larda 3,4 ton olan üretim potansiyelimizi bugün yıllık 30 tonluk bir kapasiteye ulaşmış bulunuyoruz’ dedi.

Şaban Bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1971 Çankırı'nın Orta ilçesinin, Karaağaç Köyünde doğdum. Ankara Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu Kontrol Sistemleri Teknolojisi Bölümünden 1992 yılında mezun oldum.

 

Peki, pastacılık sektörüyle nasıl buluştunuz?

1992 yılında mezuniyet döneminden sonra babamla hayatımı nasıl idame ettireceğim konusunda istişare ettik. Babam bana istersem kendi mesleğimi yapabileceğimi pastacılık mesleğini yapmam konusunda beni zorlamayacağını söyledi. Ben ise altyapısı hazır bir iş ve zaten yazları çalıştığım için azda olsa tecrübem olan baba mesleğime devam etmek konusunda kararımı verdim bu süreçten sonra işletmenin satış mağazalarının çeşitli birimlerinde çalışarak iş konusunda tecrübemi pekiştirdim yaklaşık on yıla yakındır da satış mağazalarının koordinasyonu ile ilgileniyorum.

 

Şaban Bey, gerçekten çok güzel, çok güzel görünüşleri olan bu güzel ürünleri tüketen İnegöllülere neler söylemek istersiniz?

Geçmiş dönemlere nazaran şu an müşteri kitlesi çok bilinçli ve seçici gerek ürünlerde gerekse hizmette en iyi ve en üst seviyede beklentileri olmakta, bu durumda bizi daha dinamik daha yenileyici olmaya itiyor. Ürünlerimizin tazeliği, kalitesi ve görselliği noktasında titiz ve çağdaş çalışmalar yapıyoruz.

 

Peki, sektörel sıkıntılarınız var mı? 

Öncelikle söyleyebileceğim yetişmiş kalifiye eleman sıkıntısı maalesef çalışan arkadaşlarımız bu mesleğe hep geçici gözle bakılıyor. Uzun yıllar bu işi yapan arkadaşlar çok fazla firma değiştirdiği, yeni nesilse bu mesleğe cazip bulmadığı için bu problem artarak büyüyor buda personel değişimini anormal seviyelere çekiyor. Piyasa şartları ile rekabet ortamının örtüşmemesi de bizim için bir sorun ürün ve hizmette fiyat farklılıkları hizmet noktasında anlayış nüansları müşteri tercihlerinin standardizasyonunu inişli çıkışlı hale getiriyor. Buda firma standartlarını etkiliyor.

Hammadde fiyatlarının sürekli değişim göstermesi ürün kalitesini değiştirmediğimiz için karlılığımızı etkiliyor buda yönetimsel motivasyonumuzu olumsuz etkiliyor.

 

Orta ve uzun vadede ne tür gelecek planlamalarınız var acaba?

Planlarımızın ilki bulunduğumuz konumu koruyarak ileriye dönük hamlelerle gelişmeye yönelik icraatlar yapmak bunların içerisinde Bursa başta olmak üzere farklı bölgelere şubeler açmak geliyor.

Yemeklerinizde olsun, pastalarınızda olsun servisleriniz var değil mi?

İşletmemiz sabah 05:30 da açılıyor 06:00 da satışa başlıyoruz, 09:00 ila 24:00 arası pasta ürünlerimizin servisi, 11:00 ila 22:30 saatleri arası ise yemek servisimiz başlıyor. İnegöl’ün her mahalline servisimiz mevcuttur.

 

Ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Bir pastanede olan ürünler fazlası ile teşhir ve satışımızda mevcuttur.

Yaş pasta çeşitlerimiz, unlu mamullerimiz, spesiyal kurabiye ve kuru pasta çeşitlerimiz, baklavalar ve şerbetli tatlılarımız, sütlü tatlılar, dondurma, tiramisu, trileçe gibi özel ürünler, özel günler için özel yapım pastalar, dini gün ve bayramlara özel tatlılar ve kandil simidi vb. benzer ürünler pastacılık kısmını;

Bursa kebabı ve Pizza başta olmak üzere spesiyal ızgara ve tava yemekleri , ekmek arası ve burger  tarzı fast food çeşitleri, mantı ve hanımeller türü yöresel yemekler , kumpir , ayvalık tostu gibi kendine münhasır ürünlerden oluşan mutfağımız. Merkez binamızda 3 katta aynı anda 200 kadar misafir ağırlamaktayız.  Ramazan da iftar yemeği, VIP salonumuzda özel toplantılar ve küçük çaplı özel günler ilgili hizmetler verebilmekteyiz.

 

Ürün portföyünüzde kestane şekeri bulunuyor mu?

1989 yılından bugüne kestane şekerini kendi imkanlarımızla üretiyoruz, 1990’larda 3,4 ton olan üretim potansiyelimizi bugün yıllık 30 tonluk bir kapasiteye ulaşmış bulunuyoruz. Üretimimizin tamamını kendi şubelerimizde satışa sunuyoruz. Kestane şekeri sade ve çikolatalı olarak kendi içerisinde de çeşitlendirerek farklı ambalajlarda uzun ömürlü olarakta satışa sunmaktayız.

 

Hizmet alanlarınız?

Şu an İnegöl’de 3 nokta ve Yenişehir’de 2 satış noktası ile hizmet vermekteyiz.

 

Gerçekten de uzun zamandır bu kadar bol çeşidi olan bir pastane görmedim. Karnını doyurmak İsteyen bir kişinin mutlaka bir şeyler bulabileceği bir yer diyebilirim. Üstün kaliteden ödün vermeksizin çalışmalarına devam eden başta Genel Koordinatör Sayın Şaban Can olmak üzere bütün görevlilere çalışmalarında başarılar diyorum.  Ayrıca şunu belirtmeden geçemeyeceğim hediyeliklerde de bir numara.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

TURGUTALP MAHALLESİ

İSTİKLAL CADDESİ  NO:5

TEL:0 224 713 43 37

GSM:0 533 465 40 10

İNEGÖL /BURSA


HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.