Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl'de Güvenin Adresi ‘Yalçın Emlak’

İnegöl'de güven esaslı bir emlakçılık yaparak kısa zamanda adından söz ettiren "Yalçın (Bozok) Emlak" ın sahibi Akif Yalçın ile keyifli bir röportaj geçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 03:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 03:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl'de Güvenin Adresi ‘Yalçın Emlak’

Bütün ticaret dallarında olduğu gibi sektörümüzde de sıcak para ilişkileri ve alışveriş hareketlerinden dolayı insani değerler ve ilişkiler çok önemlidir diyen Akif Yalçın ‘Güven güvenmek insanlar için en önemli değerlerinden biridir’ dedi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

Akif Bey, Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1974 yılında Yozgat, Akdağmadeni' nde doğdum. Akdağmadeni' de ortaokulu bitirdikten sonra ve askerliğimi yaptıktan sonra 1996 yılında İnegöl'e taşındık. Halen daha bir özel tekstil fabrikasında çalışıyorum aynı zamanda kayıtlı olarakta Emlakçılık yapmaktayım.

Akif Bey, Ne zamandan beri emlakçılık yapıyorsunuz?

2014 yılında İlk kurduğumda Bozok Emlak olan ismimizi, 2016 yılının başlarından itibaren Yalçın Emlak adı altında devam etmekteyiz.


Ellerinde birikimi olan insanlarımıza ne tür yatırım önerileriniz var acaba?

Şu zamanda arsa almak çok avantajlı, çünkü ev ya da daire aldıklarında, kiracılarla uğraşmak, bakım, onarım gibi masraflarında çıkması olağandır. Hâlbuki arsa, arazi gibi yatırımlar durdukları yerde altın gibi değer kazanıyorlar.

İnegöl ve çevresinde en çok hangi bölgeler revaçta?

Özellikle Akhisar taraflarında ve gelişme bölgelerinde arsa almalarını şiddetle öneriyorum.7 ay kadar önce Akhisar'dan arsa alan dostumuz kısa zamanda 18 Bin TL kar etti.

Akhisar'dan başka, Alanyurt , Cerrah ve Yenice' dende yatırımlık arsa alabilirler. Oylat taraflarından da ileriye dönük hobi bahçeleri, yatırımlık tarla ve çiftlik arazileri alınabilir.

Daha başka neler söylemek istersiniz?

GÜVEN ESASLI BİR SEKTÖRÜMÜZ VAR

Bütün ticaret dallarında olduğu gibi sektörümüzde de sıcak para ilişkileri ve alışveriş hareketlerinden dolayı insani değerler ve ilişkiler çok önemlidir. Ve tabi ki güven güvenmek insanlar için en önemli değerlerinden biridir. Bu güveni kötü kullanıp insanları dolandıran ayakçı emlakçılarla çalışmamak. Bilinen, tanınan,  güvenilen, oda üyesi emlakçılarla çalışılmalıdır.


EMLAKÇILAR ODASI ÜYESİ OLMAYANLARA İTİBAR ETMEYİN

 Emlakçılar Odası, Ayakçı, kayıt dışı, kaçakçı, çantacılarla mücadele ediyor, çünkü onlarında işleri kolay değil .Odaya kayıtlı yüzlerce işletme varken, kayıt dışı çalışan ayakçı  çantacı diye tabir edilen kamu emeklisi, erken emekliler, bakkallar, merdiven altı çantacılar ve böyle kişiler İnegöl ve Bursa çevresinde de yüzlerce kaçak emlakçı ayakçı bulunmaktadır. Bu tür geneli itibarı ile ayakçı denen emlakçılara güvenilemediği gibi yaptığı işlere ve işleyişlerine de güvenilmez. Hiçbir vergi, stopaj, Kdv vs ödemedikleri gibi devlete de hiçbir katkıları olmayan bu yerler, alım satım işlemlerinde insanlarımızın iyi niyetini kötüye kullanmaktadırlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi alt komisyondan geçip en kısa zamanda Meclisten de geçmesini beklediğimiz "Emlakçılık Yasa tasarısı" Kanununun meclisten geçmesiyle inşallah bu sıkıntılarımız sona erecek.

İnegöl'de onca inşaat olmasına rağmen hala kiralık ev sıkıntısı var duyduğum kadarıyla?

Evet, Doğru duymuşsunuz. Yüzlerce bina ve TOKİ Konutları olmasına rağmen, sürekli göç alması ve ilaveten gelen yaklaşık 3500 kadar Suriye 'lilerle birlikte Nüfusun patlamasıyla aşırı derecede kiralık ev sıkıntımız var ve fiyatlar gün geçtikçe artmaktadır.500 TL'den başlayan kiralık ev fiyatları 1000 TL ye kadar yükselmektedir.

Ayrıca belirtmem gerekir ki sektörümüzde sözleşmesiz satışlar çok oluyor. Mal sahipleri tapu fotokopisini birden fazla emlakçıya vererek ki bu bazen 8-10 emlakçıya kadar çıktığında çok büyük sorunlar olabiliyor. Mutlaka mal sahiplerinin bir emlakçıyla sözleşmeli olarak çalışmaları en güzelidir. Fahiş ve yüksek karlarla çalışan emlakçılarda bizleri bazı durumlarda müşteri karşısında zor durumda da bırakabilmektedir. Dedi.

 

Bu güzel sohbet tadındaki söyleşi için, Akif YALÇIN' a Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkür eder, çalışmalarında ve hayatın da başarılar dileriz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

CUMA MAHALLESİ

HACI VELİ AĞA SOKAK

NO:30  (KASIM EFENDİ CAMİİ ARALIĞI)

İNEGÖL/BURSA

GSM:0543 602 63 58

FACEBOOK: Bozok Emlak Konut İnşaat

www.bozokemlakinsaat.com

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.