Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İMO Bursa Şubesi emin adımlarla ilerliyor

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2017 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2017 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İMO Bursa Şubesi emin adımlarla ilerliyor

İMO (İnşaat Mühendisleri Odası)  Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

İMO Bursa Şubesi kentin yeşil alanları ve tarihi değerlerinin korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin bilincinde ve sorumluluğundadır diyen Albayrak sektöre dair merak edilenleri Bursa Haber’e anlattı.

Mehmet Bey sizi yakından tanıyabilir miyiz?

Elbette öncelikle hoşgeldiniz ben 1963 Trabzon Yomra doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Trabzon' da tamamladım lise ve üniversiteyi İstanbul’da okudum. 1984 Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunuyum.  Bu tarihten itibaren Bursa’da çalışmalarımı sürdürdüm.  Odada çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra 2016 yılından bu yana da başkanlık görevini yürütmekteyim. 

Sektörün sorunları nelerdir? 

Sektörde sorunlar bitmiyor,  piyasalardaki durgunluk,  dövizin artması,  kredi oranlarının yüksek olması, mevzuattaki sorunlar ve kentsel dönüşüm başlıca sektörün problemleridir. 

Birlik Beraberliğimizi Korumalıyız!

Ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Diye belirten Albayrak bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var bizim gidecek başka yerimiz yok derken ötekileştirmektense demokrasimize sahip çıkmalıyız ifadelerini kullandı. 

İMO Bursa Şubesi sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor mu?

İMO Bursa Şubesi kentin yeşil alanları ve tarihi değerlerinin korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin bilincinde ve sorumluluğundadır. Bu anlamda yürütülen çalışmalara her zaman mesleki ve akademik bilgisi ile destek olmuş ve olmaya devam edecektir.  

İMO Bursa Şubesi’nin tarihçesinden bahseder misiniz?

1973 yılında Bursa temsilciliği olarak açılan İnşaat Mühendisleri Odası, 1988 yılında Şube seviyesinde çalışmalarını yürütmeye başladı. 28 yıldır şube olarak üyelerine ve kamuya hizmet etmekte olan İMO Bursa Şubesi’ne Kütahya, Bilecik ve Yalova olmak üzere toplam 9 adet temsilcilik bağlı bulunmaktadır. Üye sayısı 4 bine yaklaşan şubemiz, mesleki faaliyetler yürütmekte ve meslektaşlarının çıkarları doğrultusunda hareket etmektedir. İki yılda bir tekrarlanan şube yönetim kurulu seçimlerinin ardından göreve gelen tüm meslektaşlarımız gönüllülük esasına göre çalışarak şubemize katkı koymaktadır. 15. Dönem Yönetim Kurulu olarak bu bilinçle yolumuza devam ediyoruz. 7 asil ve 7 yedek üyeden oluşan Yönetim Kurulumuzda Mustafa Er, Ayşe Asena Dişbudak, Yaşar Poyraz, Fatih Canbazoğlu, Ali Kamil Goral, Hatice Müjgan Elmas, Berna Dağ, Umut Akdeniz, Fatih Er, Adnan Şanlı, Aydın Ürün, Hasan Tahsin Vurgun, M. Burak İmrekoğlu görev almaktadır.  

İMO’nun kuruluş amacını anlatır mısınız?

6235 Sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yasa ile 19 Aralık 1954 yılında kurulan İnşaat Mühendisleri Odası kamunun ve ülkenin yararları, mesleğin gelişmesi, meslek mensuplarının yetki ve çıkarlarını korumak için kurulmuştur. Şubemizde bundan hareketle, kamu kurumu anlayışıyla topluma, sivil toplum örgütü olması özelliği ile kentimize ve meslek örgütü olarak da inşaat mühendisi üyelerine karşı sorumluluklarının bilincindedir. Üyelerimizin bilgi ve tecrübelerini arttırmak, gelişen dünyada yeniliklere açık hale getirmek için sürekli meslek için eğitimler düzenliyoruz. 

Şubenizin düzenlediği etkinliklerden bahsedebilir misiniz?

Üyelerimizle yaptığımız tüm etkinlikler mesleki birlikteliğimizi, bağımızı ve bilgilerimizi güçlendirmek için gerçekleştirilmektedir. Özellikle üniversitelerimizde İnşaat Mühendisliği Bölümlerinin artması ile birlikte genç meslektaşlarımızın oda örgütlülüğü, mesleki etik değerler ve mesleki bilgiler konusunda geleceğe hazırlanması daha da önemli hale gelmiştir. Şube olarak üniversite son sınıftaki inşaat mühendisi adaylarını ve genç meslektaşlarımızı, deneyimli mühendislerimizle buluşturacak kurslar düzenliyoruz. İş hayatına atılmış meslektaşlarımız içinde seminerler ve çeşitli programlar ile ilgili kurslar hazırlıyoruz. Üyelerimizin sosyalleşmesi ve Bursa’mızın değerlerini keşfetmesi için Uludağ’ın çeşitli bölgelerine geziler düzenliyoruz. Tarihi ve kültürel değerlerin görülebilmesi, farklı mühendislik uygulamalarının incelenebilmesi için de yurtdışı gezileri gerçekleştiriyoruz. Futbol, bowling, satranç turnuvaları ile de meslektaşlarımızın iş stresini atmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Meslektaşlarımızın ve Bursa’nın sorunlarını da her platformda paylaşıyoruz. İMO Bursa Şube olarak çözüm odaklı ve yapıcı eleştirilerimizi yetkililerimizle bir araya gelerek dile getiriyoruz. Kentimiz; depremden kentsel dönüşüme, hava kirliliğine, ulaşımdan alt ve üst yapıya kadar uzanan birçok sorun ile boğuşuyor. Sorunların çözümü için akademik bakış açısının önemi ve gerekliliği unutulmamalıdır. 

İLETİŞİM

ADRES: AKADEMİK ODALAR YERLEŞKESİ KAT:1 NİLÜFER/ BURSA

TEL: (0224) 452 92 00

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ERDEM BERK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.