Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HİZMETE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Bursa'nın sayılı işadamlarından ve Çalı Sanayi İş Adamları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Sayın Halil İbrahim Kuzucu ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HİZMETE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Otomotiv sektörü başta olmak üzere, endüstriyel tesislerin stoklama ekipmanlarını, taşıma kasalarını ve çeşitli çelik işlerini imal etmekte olan "Kametsan Metal İnş. Ltd. Şti"nin sahibi Halil İbrahim Kuzucu Bursa Haber’e çalışmalarından bahsetti.

Öncelikle, Halil İbrahim Bey sizi tanıyabilir miyiz?

1956 yılında Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesinin Uğurlupınar Köyünde doğdum. İlkokulu köyümde, Ortaokulu Mustafakemalpaşa Lisesinde bitirdim. Daha sonra Mustafakemalpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Metal İşleri bölümünden mezun oldum. 1975 yılında Uludağ Etibank Volfram madeninde 13 yıl kadar çalıştım. 1987 'de Etibank'tan istifa ederek ayrılarak "Kuzucu Demir Doğrama "adı altında Yeşilyayla' da ilk işyerimi mülkiyeti kendimizin olmadığı bir yerde açtım. 1 yıl sonra işyerimizi mülkiyeti kendimize ait olan Arabayatağı'ndaki yerimize geçtik. 1983-87 yılları arasında S.S. İskop İşçi Yapı Kooperatifinde başkanlık yaptım. 1991 yılında "Kametsan Metal İnş. Ltd. Şti" adıyla şirketleşerek, kurumsallaşarak işlerimize ivme kazandırmaya çalıştık. İlk başta, Oyak-Renault'la ufak tefek işler yaptıktan sonra, ilerleyen zamanlarda işlerimizi ilerlettik. PTT Başmüdürlüğünde birçok iş yaptık. Daha başka birçok müteahhitlerle de çok çalışmalar yaptık. 1994 yılında Ford-Otosan ile tanıştık. İlerleyen yıllarda Tofaş, Karsan, Coşkunöz ve Ermetal gibi ülkemizin önde gelen firmalarıyla değişik projelerde birlikte çalıştık. 2014 yılında "Kametsan Metal A.Ş." adıyla anonim şirket olduk. İlaveten BTSO' da 11. Komite Başkanlığını da yürütmekteyim.

Peki, Başkanım Kametsan Metal A. Ş.' de neler üretiyorsunuz?

 Otomotiv sektörü başta olmak üzere, endüstriyel tesislerin stoklama ekipmanlarını, taşıma kasalarını ve çeşitli çelik işlerini imal etmekteyiz. Bursa Çalı Sanayi Bölgesinde 8600 m2 arazi üzerine 5100 m2 kapalı alana sahip sanayi tesislerimizde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Başkanım birde sizin dernek başkanlığınız var. Çasiad'ın kuruluşu ve çalışmaları hakkında bizlere

neler söylersiniz?

Çalı Sanayisindeki fabrikaların altyapı, yol, elektrik vs. gibi eksikliklerin giderilmesi ve düzenlenmesine yardımcı olmak için 1996 yılında Çalı Sanayi İş Adamları Derneğini kurduk. Kuruluşundan bu yana yönetim kademesinde bulundum. Ayrıca;  2008 yılında derneğimizde Başkan oldum ve bu görevi halen yürütmekteyim.

Başkanım, peki Çalı Sanayi Bölgesinde toplam kaç fabrika bulunmakta ve kaç kişi çalışmaktadır?

Sanayi Bölgemizde 351 fabrika üretim yapmakta, aşağı-yukarı 12.000 kişi istihdam edilmektedir.

Çalı Sanayi Bölgesinde, hangi İş kollarında üretim yapılmakta?

Otomotiv sektöründe

Makina sektöründe

Tekstil sektöründe

Mobilya sektöründe

Plastik sektöründe bulunan fabrikalar faaliyet göstermektedir.

Islah OSB olmak içinde başvurularınızı gerçekleştirdiniz değil mi Başkanım?

Evet, diğer bölgeler gibi Islah OSB'ye ilk müracaat eden sanayi bölgesiyiz. Müracaat etmiş olmamıza rağmen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın mülk sahiplerinin tamamının taahhütname vermeleri gerektiği açıklandığında, ilişkilerimiz biraz duraksadı. Daha sonra yapmış olduğumuz girişimlerle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yönetmelikte bir değişiklik yaptı ve bizim önümüzde açılmış oldu. Sanayicilerden yeterli evraklar toplanılarak Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Islah OSB Komisyonuna teslim edildi. Komisyon durumumuzu inceledi ve onayladı. Hayırlısıyla 2017 yılında bu işin tamamlanmasını beklemekteyiz.

Bir de Başkanım Çalı'da bir meslek lisesi gereksinimi had safhada bu konuda neler söylersiniz?

Organize Sanayi Bölgesi olmayı çok önemsiyoruz. OSB Statüsüne geçtiğimiz de  "meslek lise" mizi de en kısa zamanda yapacağımıza inancım sonsuzdur.

Halil İbrahim Başkanım gerçekten de, Kametsan' daki çalışmalarınız olsun, Kooperatif ‘deki hizmetleriniz olsun, ÇASİAD'daki çalışmalarınız olsun çok aktifsiniz, daha başka STK hizmetleriniz ve çalışmalarınızla ilgili neler aktarırsınız?

Elimizden geldiğince halkımıza ve vatanımıza hizmet etmek boynumuzun borcudur. En büyük hedefimiz olan Çalı Sanayisinin OSB olması bizim için çok önemlidir. Çünkü arıtmasız sanayi olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca derneğimizin hizmet binasını 2015 yılının 1 Nisan'ın da törenle hizmete açtık. Geleneksel Çalı Güreşlerinde 2002-2007 yılları arasında Güreş Ağalığı yaptım. Güreş alanları, soyunma odaları, duş alanları ve çevre düzenlemeleri çalışmalarını Çalı Belediyesi ile birlikte çok güzel düzenlemeler yaptık. Marmara Bölgesi ve Türkiye'nin sayılı geleneksel yağlı güreş organizasyonları arasına soktuk  İhtiyaç olan her konuda elimizden gelen yardımı esirgemekten çekinmiyorum. Doğduğum köy olan Uğurlupınar Köyünün eskiyen camisinin yenilenmesinde ve alt yapı çalışmalarına da büyük katkıda bulunmaya çalıştım. ,

      Halil İbrahim Kuzucu, gerçekten de sadece bir iş adamı olmayan, sosyal projelerde hizmet konusunda elinden geleni yapan, dernek ve kooperatif çalışmalarıyla birçok iş adamına örnek olan, sayın başkanıma bundan sonra da bu enerjisini kaybetmeden güzel projelere imza atmasını Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak beklemekteyiz.

İLETİŞİM

KAMETSAN METAL İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

ADRES: ÇALI MAHALLESİ GEYVELİ CAD. NO: 20 16235 NİLÜFER /BURSA 

TELEFON: (0224) 482 26 59 – 60

FAKS:  0224 482 26 61

WEB: http://www.kametsan.com

E-POSTA: kametsan@kametsan.com

ÇALI SANAYİCİLERİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ

ADRES: ÇALI SANAYİ BÖLGESİ KANAL CADDE NO:9 16235 ÇALI- NİLÜFER / BURSA

TEL-FAKS:0 224 482 36 90

WEB: www.casiad.org

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.