Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Hızlı Tren Projesi Bitirilirse Turizmde Bursa Uçar’

Uzun yıllardır turizm sektöründe olan Selam Turizmin sahibi Hasan Erdem sektöre dair merak edilenleri Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Hızlı Tren Projesi Bitirilirse  Turizmde Bursa Uçar’
 HABER VE FOTOĞRAF: İRFAN BİLEK

 Hem Selam Turizmin sahibi hem de Wamtes Cafe Restaurant’ın işletmecisi olan Hasan Erdem bunun yanın da inşaat işlerinde de faaliyet gösteriyor.

Turizm ya da gezip, dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan geziler ve bir ülkeyi veya bir bölgeyi gezmen çekmek için alınan ekonomik, kültürel, teknik önlemlerin, yapılan çalışmaların tümüdür. Bir ülke içinde maddi getirisine bacasız fabrika denilmektedir. Turizm bir endüstri koludur. Devlet ve özel sektör olarak bu endüstri kolunun alt yapısını da oluşturmanız lazım. Başta ulaşım, eğlence merkezleri, barınma yerleri, plajlar, alışveriş merkezleri, iyi derecede yetişmiş rehberleriniz gibi alanlarda da yatırımlarınızın olması gerekir.

Selam Turizmin sahibi Hasan Erdem Bey bu konuda gerçekten çok deneyimli, ilgili bakanlıklara sunmuş olduğu önerileri de dikkate alınarak bazıları uygulamaya başladı bile.

SAYIN HASAN ERDEM, SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

Hasan Erdem: 1964 Gaziantep doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde bitirdim. 1983 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne girdim. 1987’de üniversite eğitimimi tamamladım. Üniversite eğitimimi yaparken aynı zamanda iş hayatımı da Bursa’mızın Çekirge semtinde Selam Turizm’i 1985 yılında kurarak başlatmış oldum. Yaklaşık 32 yıldır turizm sektöründe faaliyet göstermekteyim. Son 4 yıldır Çekirge Caddesi üzerinde bulunan Wamtes Cafe Restaurant’ı işletmekteyim.  Bunun yanında inşaat işleri ile de faaliyet gösteriyoruz. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldım. Bursaspor yönetiminde görev aldım. Şuan Gaziantepliler Dernek Başkanlığı görevini de yürütmekteyim. Ama bizim esas işimiz turizmcilik. Evliyim, 1 çocuk babasıyım. Kendi şirketlerimin başında bulunarak memleketimize hizmet vermekteyim.

TÜRKİYE VE BÖLGE’DEKİ OLUMSUZ GELİŞMELERİN ASIL HEDEFİ TÜRKİYE’Yİ EKONOMİK OLARAK ÇÖKERTMEKTİR

Ülkemiz ve bölgemizdeki olumsuz gelişmelerin asıl amacı bizi ekonomik olarak çökertmektir. Aynı zamanda hükümeti düşürmek için yapılan operasyonlar da var. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni zayıflatmak, halkın gözünde küçük düşürmek, aynı zamanda ekonomik olarak da güçsüz duruma düşürmektir. Bunun kime faydası var, turizmde Türkiye’ye rakip ülkelere fayda sağlayacaktır. Ülkemizde can ve mal güvenliği olmadığı zaman, istikrar olmadığı zaman ülkemize gelecek olarak turistler başka ülkelere gitmeye başlayacaklar. Bu da bizim için, ülkemiz için ekonomik bir kayıp demektir. Çok önemli bir kayıptır. Önemli ölçüde bütçe açığı demektir. Bize rakip ülkeler ülkemize gelen turistleri kendi ülkelerine çekmek istiyorlar. Başta Rusya ve Avrupa ülkelerinin bir kısmı ekonomik yaptırımlar uyguluyorlar. Çok şükür, ülkemizde tecrübeli bir devlet başkanımız ve güçlü bir siyasi irade var. Eğer ki koalisyon gibi hükümetler olmuş olsaydı ülkemiz çok daha fazla zarar görebilirdi.

RUSYA ÇOK BÜYÜK BİR EKONOMİK KRİZ İÇERİSİNDE

Petrol üretip satan ülkelerin başında gelen Rusya, büyük bir ekonomik kriz içinde. Varili 100 dolardan petrol satan Rusya, petrolün varil fiyatı 40 dolara düşünce çok zor durumlar yaşamaya başladı. Bu Rus insanını da fakirleştirdi. Şu anda çıkıp dünyayı dolaşacak ekonomik açıdan zengin Rus vatandaşlarının sayısı oldukça azalmış durumda. Yani Rus devleti ve vatandaşları fakirleşmiş durumda. Bölgede bulunan bütün olumsuz gelişmelerin içerisine burnunu sokarak kendisini zor duruma soktu. Bunun bölge ülkeleri içerisinde ve ülkemize de zararı oldu, olmaya da devam ediyor.

TÜRKİYE, BÖLGESİNDE SIĞINILACAK TEK GÜVENLİ LİMAN

Bölgemizde adı konulmamış bir savaş var. Türk Devleti sığınılacak tek güvenli liman durumunda. Bölgede çok güçlü devletler bulunmakta, başta ABD, Rusya, İran, Avrupa ülkelerinin büyük kısmı ve bunların yanında Türkiye. Savaştan, çatışmalardan kaçıp canını kurtaran insanlar için güvenli bölge olarak ülkemize sığınıyorlar. Türkiye bu muhacirlere ensar görevi yapıyor. Ülkemiz bölgede kendi güvenliğinin mücadelesini veriyor. İçerideki ve dışardaki olumsuz gelişmeler Türkiye’yi de zor duruma düşürüyor. Tabiri caizse atlar ve eşekler tepinirken olan mazlumlara oluyor. Yüz binlerce mazlum insan hayatını kaybetti, kaybetmeye de devam ediyor. Müslüman coğrafyasında yaşanan bu olumsuz gelişmeler Türk ekonomisini ve turizmini de baltalamaya devam ediyor.

TURİZM SEKTÖRÜ OLARAK DİYORUZ Kİ CAN VE MAL GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Biz turizm sektörü olarak ülkemizde can ve mal güvenliği istiyoruz, barış ve kardeşlik istiyoruz, kardeşliğin ivedilikle tesis edilmesini istiyoruz. Türkiye’nin olmazsa olmaz politikasının başında gelen şeyin yurtta sulh, cihanda sulh olmasıdır. Bizim barışa, huzura ihtiyacımız var. Huzurlu ve gülen insanların olmadığı bir ülkede turizmden söz etmemiz mümkün değildir. Şükürler olsun, Bursa’mızda bir canlı bomba eylemi can kaybı vermeden atlatılmıştır. Büyük infial oluşmadan bu belayı atlatmış olduk, Allah korudu. Bursa turizmini, ekonomisini çökertmek için yapılan bu tür eylemleri tedbir alıp önlemek gerekir diye düşünüyorum.

ÜLKEMİZE GELEN TURİSTLERE SAĞLIK VE HAYAT SİGORTASI YAPILMALI

 İrfan Bey, ülkemize gelen turistlerin sağlık ve hayat sigortaları ile ilgili devletimizin bir katkı koyması gerektiğini düşünüyorum. En azından bu kriz dönemlerinin atlatılıncaya kadar böyle bir uygulamayı yapması çok yerinde bir davranış olur diye düşünüyorum. Benim ülkeme gelen her insan mal ve can güvenliği açısından devletimizin garantisi altındadır, diye bir uygulama çok yerinde olur. Hava, deniz ve karadan ülkemize giriş kapılarında giriş yapan her turist hemen sigortalandırılmalıdır.

SAYIN HASAN ERDEM, SON OLARAK NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Hasan Erdem: İrfan Bey, size şunu söyleyeyim, Bursa’da yaşanan bu canlı bomba eyleminden sonra yurtdışından bizi arayan müşterilerimiz oldu. Bursa’yı çok seven müşterilerimiz var. Bu sene gelmeyi düşünmeyen bazı müşterilerimiz bizi arayarak “Madem Bursa’ya böyle bir canlı bomba eylemi yapıldı. Bizde Bursa’ya gelerek destek vereceğiz.” diye yeni rezervasyon yaptıran müşterilerimiz var. “Bu olaylar bizim Bursa’ya olan sevgimizi ve ilgimizi azaltamaz.” dediler. Bizim Bursa’da bulunan bir kafile turist müşterimizde olay yeri olan Ulucami ve hastanede bulunan yaralı vatandaşlarımızı ziyaret ettiler, terörü lanetlediler. Hatta içlerinden birisi hastanede boynundaki takısını çıkararak yaralanan bir hastaya hediye etti. Cesaret anlamında telkinlerde bulundu. Bu yapılan hareketler videoya çekilerek kendi ülkelerinde televizyon programlarında ve sosyal medyada yayınlandı. Yine kendi ülkelerinde bulunan konsolosluklar bizi arayarak teşekkür ettiler. Biz toplum olarak kenetlendiğimiz zaman hiçbir güç bize zarar veremez. Bu vesileyle bütün herkese geçmiş olsun diyerek selamlıyorum. Bursa Haber’e ve size de bizlere geniş yer verdiğiniz için teşekkür ederiz.

 

 

Selam Tur İletişim

Adres: Çekirge Cad. Martı Apt. No:126 D:4, Osmangazi/Bursa

Telefon:(0224) 233 7897

 

Wamtes İletişim

Adres: Çekirge, Çekirge Cad. No:40, Osmangazi/Bursa

Telefon:(0224) 233 6622

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.