Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay Usulü Künefe Bursa'da İlk Ve Tek

Kemerçeşme Mahallesi Altıparmak Caddesi’nde Hatay yöresinin eşsiz tatlılarını biz Bursalılarla buluşturan "Asi Hatay Künefe"ye ve işletme sahibi Yusuf Aşıkoğlu'na konuk oluyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay Usulü Künefe Bursa'da İlk Ve Tek

HABER- FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

 

·         Sayın Yusuf Aşıkoğlu, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

 

    Doğma büyüme Hataylıyım hala 3-4 ayda bir gider gelirim, çünkü hala ailem orada yaşıyor. 3.nesilden tatlıcıyım, dedem ve babamdan sonra şuan ben tatlıcılık mesleğini ve işletmeciliğini devam ettiriyorum. Onlardan gördüklerimi ve duyduklarımı tatlılarımızda uygulamaya çalışıyorum. Künefe dendiğinde, kullanılacağı peyniri çok önemlidir. Biz özel olarak yaptırdığımız peynirimizi Hatay'dan getiriyoruz. Tamamen doğal üretim yapıyoruz.

HAKKIMIZDA

·         3.Nesil Künefeci olarak uzun yıllardır kazanmış olduğumuz tecrübelerimizi Altıparmak Caddesindeki dükkânımızda siz değerli Bursalılara sunmaktan onur duyuyoruz. Asi Hatay Künefe ‘de  başta Künefe olmak üzere Belluriye ,Fıstıkzade Kadayıf, Belluriye, Kabak Tatlısı, Ceviz Tatlısı, Fıstıklı Kadayıf, İncir Tatlısı, Turunç Tatlısı, Kirece Yatırılan Kabak Tatlısı, Hatay'a has Nar Ekşisi gibi yöremize has tatlılarımız olduğu gibi ,Yine Hatay'a has Oruk (içli köftemizle de) müşterilerimizin hizmetindeyiz.


KESİNLİKLE GÜNLÜK VE TAZE ÜRETİM YAPIYORUZ

Künefe nin başlıca unsuru taze ve günlük olması, tabi daha öncede söylediğim gibi peyniri de çok çok önemli. Biz işyerimizde taze ve günlük olarak döktüğümüz kadayıfı tamamen kendimiz yapıyoruz, peynirimizi özel olarak Hatay'dan getirdiğimizi de zaten söylemiştim. Sadece un ve şeker olarak imalathanemize gelen malzemeleri biz işleyerek müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki kesinlikle glikoz gibi maddeler kullanmıyoruz, Şoklanmış Künefede kullanmıyoruz, zaten biz kendimiz günlük olarak kadayıfı kendimiz döküyoruz.

HATAY MUTFAĞI ÇOK ZENGİN BİR MUTFAK

Hatay Mutfağı zengin tatlı çeşitleri ve yemekleri ile tarihte önemli yer tutar. Fransız ve Arap Mutfaklarının harmanlanması ile ortaya çıkmış onlardan çok daha zengin tatların olduğu bir mutfaktır.

MEDENİYETLER ŞEHRİ HATAY

Dört dini bünyesinde kardeşçe barındıran dünyanın tek şehridir. Yüzyıllardır çarşısında olsun, diğer sokaklarında olsun, her dört dine mensup insanlar kardeşçe yaşayarak bütün dünyaya örnek teşkil etmektedirler.

·         Yusuf Bey Künefe dışındaki diğer tatlarınızdan da bize bahseder misiniz?

 

   Mesela Fıstıkzade'den bahsedebiliriz. Fıstıkzade'yi Bursa'da bizden başka kimsenin yapmadığı, yüzeyi  fıstıkla kaplı olan, alt tabakası kadayıf olan gerçek tereyağıyla yapılan lezzetli bir ürünümüzdür.

  Bir diğer favori tatlılarımızdan biride Belluriye Tatlımızdır, Belluriye Dümdüz kadayıf telleri ile saf tereyağı ile tamamen fıstıktan oluşan şerbetli balla yapılan, yoğun talebin olduğu bir kadayıf çeşidimizdir.

%100 DOĞAL ŞEKER KULLANIYORUZ

Kullanmış olduğumuz şekerler her zaman %100 doğal şekerdir. Mamullerimiz de kesinlikle katkı maddesi yoktur. Ayrıca İmalathanemiz Sağlık Bakanlığı Ekiplerince sık sık denetlendiği gibi ,müşterilerimize de açıktır. Kalite ,Temizlik ve Hijyende oldukça iddialıyız.

Bu güzel röportaj için Yusuf Aşıkoğlu'na ve değerli personellerine Bursa Haber Gazetesi olarak teşekkürleri bir borç biliriz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

KURUÇEŞME MAHALLESİ

ALTIPARMAK CADDESİ

PARK APT. NO:43/A

TEL: 0 224 223 89 63

GSM:0 532 384 1760

OSMANGAZİ/BURSA


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.