Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hacı İlyas Mahallesinde İşler Rayında

3,5 dönemdir muhtarlık yapmakta olan Hacı İlyas Mahallesi Muhtarı Halil Fidan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 02:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 02:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hacı İlyas Mahallesinde İşler Rayında

Hacı İlyas Mahallesi’nde altyapılarımızda olsun, üstyapılarımızda olsun hiçbir sıkıntımız yok diye ifade eden Halil Fidan ‘Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanımız  Mustafa Dündar 'a buradan teşekkür ederim’ dedi

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

Muhtarım, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1947 yılında Bursa'da doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Motor Bölümünü 1967 yılında bitirdim.1 sene sonra,  Emniyet Müdürlüğüne İstihbaratçı olarak girdim. Büyükelçilik koruması olarak 18 yıl yurtdışında bulundum. 1996 yılında emekliliğimi istedim, 2000 yılında emekli oldum. 2002 yılında rahatsızlanan muhtarımızın yerine, kaymakamlık emriyle vekâleten muhtarlığa getirildim. Daha sonraki seçimlerde 2004 yılında da adaylığımı koyarak tekrar seçildim. 3,5 dönemdir muhtarlık yapmaktayım.

Muhtarım yerel yönetimlerle diyaloğunuz nasıl?

Yerel Yönetimlere bağlı olduğumuzdan onların verdiği hizmetlere aracılık yapıyoruz. Elimizden geldiğince çalışmalarımıza devam ediyoruz.

3,5 dönemdir muhtarsınız, bunca yıl muhtarlık size ne kattı? Öğrenebilir miyiz?

Bana bir şey katmadı, kaybettirdi de diyebilirim. Sorumluluk var, yetki yok. Muhtarın hiçbir konuda yetkisi yok. Sadece kağıt üzerinde var, herhangi bir yaptırımı yok. Yalnız vatandaştan aldığı şikayet ve önerilerini ilgili birimlere, yerel yönetimlere, emniyet birimlerine ve diğer devlet dairelerine ileterek bir nevi hizmetlerin ulaşması için aracılık hizmetleri yapıyoruz.


Muhtarım, pek sorunlarınız yok ama ortaokul sorununuz var bildiğim kadarıyla?

Çevremizdeki 8 mahallede 1 tane ilkokulumuz var ve ortaokulumuz yok. Eski Cem Sultan Lisesinin ortaokula dönüştürülmesi için 8 mahalle muhtarımızla beraber ortak verdiğimiz dilekçeyle müracaat etmemize rağmen her hangi bir sonuç alamadık. Çocuklarımızın daha ortaokul çağında çok uzak yerlere gitmesi bizi üzmektedir ve bu ortaokulumuzun en kısa zamanda yapılmasını 8 mahalle muhtarı olarak beklemekteyiz.

Sayın Muhtarım daha Başka neler ilave etmek istersiniz?

Altyapılarımızda olsun, üstyapılarımızda olsun hiçbir sıkıntımız yok, sadece tretuvar çalışmalarımız var, ihalesi tamamlanmış olan elektrik hatlarının yeraltına alınmasından sonra tretuvar çalışmalarımızda tamamlanacak.

Mahallemizde yapılan altyapı, üstyapı ve diğer hizmetlerde yardım ve desteklerinden dolayı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanımız  Mustafa Dündar 'a buradan teşekkür ederim.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

HACI İLYAS MAHALLESİ MUHTARLIĞI

TEL: 0224 251 78 82

GSM:0 532 257 61 13

OSMANGAZİ/BURSA

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.