Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜVENİN ADRESİ ‘Coldwell Banker Deniz Gayrimenkul’

Dünya’da Emlak dendiğinde akla gelen ilk firmalardan olan "Coldwell Banker, Deniz Gayrimenkul' ün sahibi Sayın Meral Erdinç Türkeş ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2017 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2017 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GÜVENİN ADRESİ ‘Coldwell Banker Deniz Gayrimenkul’

Kısa zamanda göstermiş oldukları üstün başarı çizgisiyle Bursa'da adından oldukça fazla söz ettiren "Coldwell Banker Deniz Gayrimenkul' güvenilir hizmetiyle göz dolduruyor.

Öncelikle, Meral Hanım sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında da Coldwell Banker, Deniz Gayrimenkul ile ilgilide bilgiler verirseniz sevinirim?

Bursa doğumluyum. Öğrenimimi Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümünde tamamladım. Birkaç yıl önce de Sağlık Kurumları Yöneticiliği bölümünden mezun oldum. Lise ve Üniversite yıllarında edebiyat ve resimle ilgilendim. 18 yıldır evliyim ve biri kız biri erkek çocuk sahibiyim. Kızım Galatasaray Kulübünde lisanslı milli yüzücüdür, oğlum da Bursa'da bir basketbol takımında basket oynamaktadır. İkisiyle de gurur duyuyorum. İş hayatına Sönmez Holding Halkla İlişkiler Departmanında başladım. Sonrasında Olay Gazetesinde Ekonomi Servisinde çalıştım. 2014 Şubat ayında Coldwell Banker, Deniz Özlüce Ofisini açtık. Ofisimizde 12 Gayrimenkul Danışmanı arkadaşımız çalışmakta. Pek çok kez markamızın işlem derecesine girdik. 2015 yılında Ekip Sinerjisi en yüksek ofis ödülünü aldık. 2016 yılının ilk çeyreğinde Anadolu Ticari ciro yapan ofis ödülünü almış bulunmaktayız. Bursa'nın Nilüfer İlçesinde 2 yıl içerisinde 450 ticari işletmenin alım satım işlemlerini gerçekleştirdik. Satış işleminde 35 gün satış ortalamasını yakaladık. Kişisel olarak 500'ü aşkın ticari firma portföyü ile ilişki sermayesine sahibim.  Kurumsal olarak da 15.000 mail adresi içeren bir data ya sahip bulunmaktayız. Gayrimenkul ile ilgili en hızlı ve doğru çözümler için daima yanınızdayız.

Peki, bizlere mesleğinizle ilgili hangi eğitimleri aldığınızı anlatır mısınız?

Elbette;

2012 Bursa Emlakçılar Odası Emlak Danışmanlığı Kursu,

2012 Bursa Emlakçılar Odası Morgage Brokerliği Sertifikası,

2013 Gayrimenkul Danışmanlığı Eğitimi,

2013 Gayrimenkul Danışmanlığında Uzmanlık,

2014 Coldwell Banker Brokerlik Eğitimi.

2015 Teknoloji eğitimi,

Optimum Denge Modeli ( ODM) eğitimi,

RM danışmanlıktan ticari eğitimi aldığımı söyleyebilirim.

Yatırım planlayan okuyucularımıza neler öğütlersiniz?

Hayat artık çok kolay, internet üzerinden belli bir bölgeyi takiplerine almalarını öneriyorum. Bilhassa batı bölgelerine yani Kayapa, Hasanağa, Akçalar'ı yakın takibe almalarını öneririm, bizde öyle yapıyoruz. Bu bölgelerin gelecek 3 yılda cazibe merkezi olacağı düşüncesindeyim. Bütün müteahhitler o bölgede şantiyelerini oluşturdular. Orada şuan yaklaşık 200-230 bin TL olan daire fiyatları bir yıl sonra 300 bin TL civarlarına çıkacağı kanaatindeyim.

Kentsel Dönüşüm projeleriyle ilgili düşünceleriniz neler acaba?

Kentsel dönüşümde FSM hariç başarılı çalışmalar maalesef yok. Müteahhitler kat karşılığı oranları %60’lara kadar çıktığından bu işlere girmiyorlar ve başka projelere yöneliyorlar. Sırası gelmişken şunu da belirtmeliyim ki, Altınşehir villalarının sahipleri, villalarının eskiliğinden dolayı, mahallerinde kentsel dönüşümle ilgili bir çalışma olması durumunda onaylamaya hazırlar, kanaatindeyim.

Bursa çevresinde birçok yatırım yapılmakta Osmangazi Köprüsü ile birlikte İstanbul-Bursa-İzmir

Otoyolu bunlardan bazıları, bu tür projeler hangi bölgelere daha çok avantaj sağlamakta?

Bilhassa Orhangazi ve İznik İlçelerine yapılacak yatırımların kazandıracağı kanısındayım.

Ayrıca;

Kurşunlu ve Altıntaş bölgelerine de yeni yapılan sahil düzenlemeleriyle birlikte ilgi göreceği kanısındayız. Başarılı projeler üzerinden uzun yıllar geçse de hala fiyatları artmakta buna en güzel örnekte Saygınkent'tir.

Her sektörde olduğu gibi, sizin de sektörünüzde sorunlarınız var mı?  

Ülkede genel olarak işsiz oranının %30’lara vardığı söyleniyor. Daha liselerden itibaren gençlerin yıllarını boşa geçirmemesi için, mesleki tercihlerini yaparak bir mesleğe yöneltilerek, meslek edinmeleri sağlanmalı. Ayrıca ebeveynlerin çocuklarını güvenilir işletmelere çırak olarak vererek, oralarda nezaket ve insan ilişkilerini öğrenmelerine yardımcı olmaları gerektiği inancındayım.

  15 Temmuz sonrası işler çok yavaşladı. Piyasada para dönüşü azaldı. Ama bu sayede piyasa da iyi olanlar kaldı. Kısa dönemli vur kaç yapacak kişiler piyasadan çekildi.

Daha başka neler ilave etmek istersiniz?

Gayrimenkul bir pazarlama işi haline dönüştü. İyi tanıtım, iyi pazarlama, internet çalışmaları, blok oluşturma, video ile tanıtım, üç boyutlu gözlük gibi yenilikler girdi.

Gelecek bir sene içerisinde pek çok portföyü müşteriler 360 derece gezebilecek pozisyona gelecekler.

Son dönemde ofis kültürümüz çok gelişti. Danışma ve güvenlikleri olan, kurumsal görüntüler taşıyan ofislere dönüldü.

Sayın Meral Erdinç Türkeş'e bundan sonra da yüksek başarılarının devamını Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak beklemekteyiz.

İLETİŞİM

ADRES: UĞUR MUMCU BULVARI ATALAYKENT-1 SİTESİ NO:66/C ERTUĞRUL-NİLÜFER-BURSA

TEL: 0224 413 4 777

FAKS: 0224 413 4 077

GSM: 0505 788 68 30

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.