Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvenilir Yatırım Baraka Gayrimenkul

Emlak sektöründe gayrimenkul, mülk yönetimi ve finans danışmanlığı dallarında nitelikli hizmet veren Baraka Gayrimenkul sahibi Ertuğrul Gündüz'le emlak piyasasının durumu, doğru danışmanın yaratacağı farkları, pazardaki bozukluk başıbozukluklar ve gayrimenkul sektöründe çalışanların tutumları hakkında samimi bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 00:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 00:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güvenilir Yatırım Baraka Gayrimenkul

     Markalaşarak herhangi bir firmanın arkasına sığınmadan özgün, özgür ve dik duruşundan taviz vermeden sektörde kendine yer bulan Ertuğrul Gündüz, mülk sahipleri, yatırımcıları ve alıcıları net biçimde seslendi: '' Konuya vakıf kişiler tarafından yanlış yönlendirilme riski olmadan neredeyse sıfır risk ile yatırım yapmak istiyorsanız mutlaka bize danışın.''

HABER VE FOTOĞRAF: SERCAN SELÇUK

BÖLGEYİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

     Firma olarak en büyük farkımız profesyonel çalışmayı prensip edişimizdir. Konuya vakıf, sunduğu yerleri çok iyi bilen, analiz etmiş dersine sıkı çalışmış olarak danışmanlık yapıyoruz. Müşteriye sunduğumuz alanları belediyeler bazında araştırıp, imar müdürlükleri ve şehir planlamadaki profesyonellerden aldığımız verileri analiz ederek en iyiyi sunmanın gayretindeyiz. İşimizin ticari boyutunda elbette para kazanmak var lakin biz kazandığımız paranın miktarından ziyade para kazandığımız kişilere kazandırabiliyor muyuz ona bakıyoruz. Bu yüzden müşterilerimizle de daima olumlu ilişkilerimiz devam ediyor ve böylece istikrarı elde etmiş oluyoruz.

YATIRIMI ARTILARI VE EKSİLERİYLE DEĞERLENDİRİYORUZ

     Yatırım yapacak kişinin yerine kendimizi koyarak 'empati' bazlı bir satış süreci gerçekleştirdiğimiz için süreci tüm detaylarıyla ince eleyip sık dokuyarak değerlendiriyoruz. Konut ve arsa satışlarında hukuki süreçleri, bölgenin potansiyelini ve yatırımın getirisini titizlikle hesaplayarak masaya yatırıyoruz. Yatırımcıya olayı tüm artı ve eksileriyle sunarak onun karar vermesine olanak sağlıyoruz. Bu yüzden güven temelli ilişkiler kurarak işimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Bu çalışma biçimiyle belki daha az satış yapıyoruz belki daha az kazanıyoruz ama olaya sadece maddi kar açısından bakmadığımız için yaptığımız işten memnun oluyoruz. Müşterilerimiz olumlu tepkiler sundukça, minnetlerini ifade ettikçe aldığımız hazza maddi bir değerle paha biçmek ise imkânsız. Biz bu işi iyi yapan birileri olduğunu göstermek için bu sektördeyiz ve sektörde olmaya da devam edeceğiz.

KIRSAL ALANDAKİ VATANDAŞLAR DAHA DİK DURMALI

     Bursa son dönemde açıkça görüldüğü gibi yıldızı parlayan bir olma özelliğinde. Sanayi atılımları, açılan fabrikalar alınan göç ile birlikte küçük İstanbul olma yolunda ilerlediğimiz ortada. Şehrin nüfusunun 10 yıl içerisinde ikiye katlanması tahmin ediliyor. Bu düzlemde doğru yatırım yapmak daha önemli bir hal alıyor. Kırsal alandaki vatandaşlarımızın arazileri yok pahasına alınarak bir kaç yıl içerisinde katlarca fazla ücret karşılığı satılıyor. Bu sayede komisyoncular adeta vurgun yaparak ceplerini dolduruyor. Bunu önlemek için köylülerimizin dik durması çok önemli. Dik durursa eğer arazisini daha karlı satarak olumlu sonuç elde eder. Dik duruşunu bozmayan vatandaşlarımız piyasadaki insafsız arazi simsarlarına dikkat ederlerse kesinlikle pişman olmazlar.

SEKTÖRE GÜVENSİZLİĞİN NEDENİ BAŞIBOZUKLUK

     Güvenilen meslekler sırasında emlak sektörü Avrupa'da 5. sırada, bizde ise tam tersi. Vatandaşımızın bu sektördekileri olumsuz bir bakış açısıyla değerlendirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. İşte bu olumsuzluğun ve güvensizliğin nedeni sektördeki başıbozukluk. İlkokul mezunu olan her kişiye verilen 15 günlük eğitim sonrası işi yapabilme ehliyeti veriliyor. İşin ehli olmayanların işletmeleri derhal kapatılmalı. Ben nasıl kafama göre muhasebeci ya da sigortacı olamıyorsam diğer meslek gruplarından olan kişiler de keyfi olarak bu mesleği yapıyor olmamalı.

     Herkes bu işi yaptığı andan itibaren müşteriyle aramızda güven erozyonu oluşuyor; alelade işletmeciden ağzı yanan yatırımcı bu sefer profesyonellere de daha temkinli yaklaşıyor ya da hiç yaklaşmıyor. Birikimleri yönlendirmek büyük sorumluluk çünkü olumsuz sonuçlarda kayıplar da büyük oluyor. Onun için siyasilerin ilgisiz tutumunu bırakıp olaya el atmaları ve işimizi profesyonelleştirmeleri gerekiyor. Profesyonel kurumlardan düzenli vergi alacak olan devlette bu işten kar elde edeceğini hesaplayarak hareket etse sorun kalmayacak. Kısaca eğer işi profesyoneller yaparsa hem onlar, hem yatırımcı hem de devlet kazanacak.

3B KURALI

     Yanlış yönlendirmelerin yatırımcıyı belki de bir daha toparlanamayacak duruma getirdiğini iyi bildiğimiz mülk yatırımları konusunda bizim izlediğimiz yol: ''3B KURALI''
     Bilgi, Birikim ve Başarı. Bilgi ve birikim olmadan başarının da mümkün olmadığını çok iyi bildiğimiz için bu kuraldan taviz vermeden çalışmaya gayret ediyoruz. Aldığımız olumlu sonuçları bizzat yatırımcılardan duydukça bu kuralımıza daha sıkı çalışarak hareket ediyoruz.

MERKEPTEN FARKIMIZ MÜREKKEP YALAMAMIZ

      Sivil toplum kuruluşu statüsündeki esnaf odamızda ne yazık ki sağladığı bir dayanışma söz konusu değil ve odamız maalesef kendimizi geliştirecek olanaklar sunma konusunda da son derece kısır. Verilen sözlerin unutulması, vaatlerin köprüyü geçtikten sonra anımsanmaması ve bulunulan makamda idealler için oturulmaması sektörümüzün de önünü kapatıyor. Kapanan yolu aşmanın anahtarı bilinçli hareket etmekten geçiyor.

     Eğer işimiz biraz da olsun mürekkep yalamamışlara kalınca sonuç da hüsrandan başka bir şey olmuyor. Mürekkep yalamak hakları aramayı, mürekkep yalamak haksıza boyun eğmemeyi, mürekkep yalamak dik duruşunun arkasını doldurmayı sağlar. Merkepleri biliriz sesleri hep yüksek çıkar ama daima insanlar tarafından semer vurulan,  ve güdülen bir hayvan olmuştur. İnsanın boyunduruğunda, nereye çekilse giden, karnının tok olmasını kar sayan yapıdadır. Ben bu yüzden merkepten farkımız mürekkep yalamamız diyorum. Ama ne yazık ki bu dediklerimi mürekkep yalamamışların anlayamayacağını da biliyorum. 


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.