Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜRSU'DA GÜVENİN ADRESİ ‘ALİSA EMLAK’

Gürsu'nun önde gelen emlakçılarından "Alisa Emlak" ın ortaklarından Sayın Mirza Gulam ve Sayın Mürsel İsmail ile sektördeki çalışmaları, hizmetleri ve sorunları üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GÜRSU'DA GÜVENİN ADRESİ ‘ALİSA EMLAK’

Emlak sektöründe güvenin adresi haline gelmiş olan Alisa Emlak sahipleri Bursa Haber Gazetesi aracılığıyla yatırımcılara önerilerde bulundu.

Öncelikle Mirza Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

1981 yılında Özbekistan'ın Kokand şehrinde doğdum. Azerbaycan'da Meslek Lisesini bitirdim. 2000 yılında Bursa'ya temelli yerleştim. Mürsel Bey'le dekorasyon sektöründe çalıştıktan sonra 2014 yılında yine beraber emlak sektörüne giriş yaparak "Alisa Emlak" adıyla Gürsu-Kurtuluş Mahallesinde ilk şubemizi açtık, ikinci şubemizi de yine Gürsu'da Zafer Mahallesi Lizor okulunun karşısında Yılbaşından itibaren faaliyete geçiriyoruz.

Mürsel Bey, sizi de tanıyabilir miyiz acaba?

1975 Azerbaycan, Gence doğumluyum. Gence Meslek Lisesini bitirdim. 1999 yılında Bursa'ya geldim. Burada Mirza Bey'le beraber güzel çalışmalar yapıyoruz.

Mirza Bey, ofisinizde ne tür işler yapıyorsunuz?

Genel olarak, daire alım satımı yapmakla beraber, arsa satışları ve tarla satışları yapmaktayız ve tabi ki, az da olsa, kiralık daire ve işyerleri de çalışma alanımıza girmektedir.

Sektörünüzle ilgili genel bir değerlendirme yapabilir misiniz? İlaveten sektörünüzün sorunlarını bizlerle paylaşırsanız sevineceğim.

KAÇAK EMLAKÇILARA, KAYITDIŞI EMLAKÇILARA VE MÜTEAHHİT EMLAKÇILARA DİKKAT!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Bey'e çalışmalarında başarılar diliyorum. Çünkü onlarında işleri kolay değil. Odaya kayıtlı 2000'e yakın işletme varken, kayıt dışı çalışan çantacı diye tabir edilen kamu emeklisi, erken emekliler, çalışan memurlar, bakkallar, merdiven altı çantacılar ve böyle aşağı yukarı Bursa'da kayıtlı olarak çalışan emlakçılardan kat kat fazla kaçak emlakçı bulunmaktadır. Bu durumda Odanın da denetimleri sıklaştırması ve bu kişilere bu kayıt dışı ticareti yaptırmamaları gerekmektedir. Bu tür geneli itibarı ile çantacı denen emlakçılara güvenilemediği gibi yaptığı işlere ve işleyişlerine de güvenilmez.

    Ayrıca bu kaçak emlakçılara ilaveten ofisleri olan ama kayıtlı olmayan bir grupta bulunmakta. Ve bir diğer grup ise müteahhit emlakçılardır ve sayıları son yıllarda müthiş artmıştır. Odamızın ve iş yeri açma ruhsatı veren belediyelerimizin bu konuda titiz olmasını beklemekteyiz.

Peki, Mürsel Bey yatırım planlayan kişilere, güvenilir bir emlakçı bulabilmeleri için neler öğütlersiniz?

ALİSA EMLAK'TAN YATIRIMCILARA ÖNERİLER

Durum böyle olduğu halde hala piyasada çantacılar iş yapmaktadır. Emlakçılarla iş yapacak olan kimselerin mutlaka işyerlerinde "BEMO" yani "Bursa Emlak Müşavirleri Odası" na kayıtlı  olup almadığını mutlaka kontrol etmesi, gerekli görürse Odayı arayarak soruşturması ve böyle bir adreste bulunan emlakçının kayıtlı olup olmadığını öğrendikten sonra onlara güvenerek iş yapabilirler. Alacakları daire, arsa ve arazileri araştırmalarını, güvendikleri emlakçılarla çalışıp bilgi alışverişinde bulunmaları resmi dairelerden bilgi alıp ondan son tasarrufta bulunmaları çok önemlidir.

SAHİBİNDEN.COM DA İLGİNÇ UYGULAMALARA İMZA ATIYOR

Sahibinden.com sektörle alakası olmayan kişi ve kuruluşlara üyelik vermesi ve üyelik ücretlerini aşırı arttırması bizleri ve sektörü zor durumda bırakabilmektedir.

Gürsu ve çevresinde, hatta Bursa'da yatırım planlayan bütün kişilere güvenilir bir emlakçı arıyorlarsa Alisa Emlak tam onların aradıkları yer diyebilirim. Mirza Bey'e ve Mürsel Bey'e bundan sonra ki çalışmalarında Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM

ŞUBE-1: KURTULUŞ MAHALLESİ NAZIM MADENOĞLU CADDESİ NO:10 GÜRSU/BURSA

GSM: 0532 637 40 92

GSM: 0533 293 12 83

ŞUBE-2: ZAFER MAHALLESİ LİZOR OKULU KARŞISI GÜRSU/BURSA

GSM: 0532 637 40 92

GSM: 0533 293 12 83

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.