Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu doğalgaza kavuşuyor

Osmangazi İlçesi, Gündoğdu Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Bursa Bakkallar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kötökli Gündoğdu’nun yol, doğalgaz ve alt yapı sorunlarının çözüldüğünü ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gündoğdu doğalgaza kavuşuyor

Muhtarlıkta 2. Dönemi olan Erkan Kötökli ‘’Biz Büyükşehir’ e mahalle olarak bağlandığımızda kısa sürede tüm şehir imkanlarına kavuşacağımız konusunda çok sevinmiştik. Biraz geç oldu ama onlara da hak veriyorum. Genele baktığımızda sorunlar dağ gibi’ dedi.

‘ALTEPE, DÜNDAR  VE TÜM EMEĞİ GEÇENLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

10 km olan ekim arazi yolumuzun 3/1 i bitti. Ürünlerimiz yolun deformasyonuyla tozdan aşırı etkileniyordu. Şimdi bizler için hayati önemi olan bu sorunu da aşmış olduk Köyümüzde acil müdahale gerektiren durumlarda Mudanya Devlet Hastanesi’ ne giden yolumuz dahil 8 km nin yarısı bizim arazimizdeydi. Bilhassa buranın yapılması çok isabetli oldu. Kalan 4 km lik yolda komşumuz Göynüklü arazisinde. Buralarında en kısa sürede tamamlanması gerekiyor. Doğalgaz ihalemiz geçtiğimiz günlerde bitti. Borular yakın bölge alanlara konuldu. Dereçavuş-Gündoğdu arası  takribi 8 km, Gündoğdu ve iç arterlerle birlikte 18 km civarı döşenecek. Bu gün yarın başlanacağı söylendi. Bununla birlikte bazı alt yapı sorunlarımızı da hallediyoruz. Tüm sorunlarımızı aşmakta bizlerden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe başta olmak üzere Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve tüm emeği geçenlere buradan halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Köyümüz yani mahallemizde 12 bin dönüm ekilebilir tarımsal arazimiz var.  15 yıllık zeytinciliğimizde Marmara Birlik Kooperatifi’ nin kota uygulaması var. Bereket zeytin dayanıklı bir ürün salamura yapılabiliyor, bekletebiliyor, arz talebe göre tüccara satabiliyoruz. Fakat diğer geçim kaynağımız olan Bursa Siyah İnciri’ nde bu mümkün değil. Bekletilemiyor, vatandaş kısa sürede hak ettiği paraya satamıyor, ürün ziyan oluyor, zarar ettiriyor. Bunlar hep çözüm üretilmesi, devlet tarafından da ilgilenilmesi gereken sorunlarımız.

‘PİKNİK ALANIMIZ VE BAKACAK TEPE’ Yİ İŞLETMEK ÜZERE BİZE VERSİNLER’

Köyümüzün bir doğa cenneti olan piknik alanı ve Bakacak Tepe Bölgesi var. Milli Emlak ve Orman Bölge Müdürlüğü’ ne bağlandı. Yıllardır atıl durumda. Bakımı tam olarak yapılamıyor. Buraları bir çözüm bulunarak bize verilse derhal çevre düzenlemeleri, bakımı yapılarak gelir elde edilebilir bir konuma getirebiliriz.  Piknik alanımıza mevcut olanlara ek olarak lavobolar  yapıp, cafeteryalar yapıp yılın 12 ayı gelir elde edilebilir. Bakacak Tepesi harika manzarasıyla, oksijeni ve doğasıyla Uludağ kadar güzel bir yer. Niçin değerlendirilmez buralar. Buralara yapılacak otantik cafeler, restaurantlar, organik köy kahvaltı bahçeleri v.b. ile köylümüz, halkımızda ürünlerini pazarlayabilir, ekonomik girdi olur, turizme yönelinir. Ben eminim ki bölge halkımızda rağbet eder böyle alanlara.  

‘SPOR TESİSLERİMİZ BAKIMI YAPILARAK EN KISA SÜREDE TAMAMLANMALI’

Gündoğduspor’ un sahası neredeyse kullanılamaz halde. Sahamızı ot kapladı, bakımı yapılamıyor. Köyün bu konuda yeterli araç ve gereci yok. Bir spor tesisi başlatıldı. Duşları ve soyunma odaları tamamlandı. Fakat sahamız kullanılamaz halde.  Bu çok büyük maliyet isteyen bir konu değil diye düşünüyorum. Gerekli aparatlar ve görevlilerin kısa bir süre çalışması ile kullanılabilir hale getirilebilir. Geleceğimiz olan gençlerimizi tüm kötü alışkanlıklardan kurtarmanın en önemli ilk adımının da spor olduğunu düşünüyorum. Başkan Altepe’ nin bu konudaki duyarlılığını biliyoruz. Her mahalleye bir spor tesisi sözü hep aklımızda. Sırasıyla yapıyor sağolsun.  Fakat ısrarla söylüyorum,  bizimki kolay halledilebilinecek bir şey. Özetle yüzdük de kuyruğuna geldik.

‘YÖNETİCİLERİMİZE İNANCIMIZ TAM’

Bizler yöneticilerimize güvenimizi hala yitirmedik, güveniyoruz , sırayla işlem yapıldığının farkındayız. Bir an öncede yapılacağına ,  sırasıyla tüm sorunların üstesinden gelineceğine  inancımız tam.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve Osmangazi  İlçesi Belediye Başkanımız Mustafa  Dündar’ a sonuna kadar güveniyor ve inanıyoruz. Sizler aracılığı ile kendilerine yaptıkları ve yapacakları hizmetler içinde şimdiden teşekkürlerimizi iletiyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.