Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görev anlayışımız 'hizmet'

Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer çalışmalarını Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görev anlayışımız 'hizmet'

Mahalledeki ihtiyaç sahiplerinin sorunlarını yine mahalledeki diğer sakinlerimizin yardımlarıyla karşılamaya çalışıyoruz diye ifade eden Erol Yılmazer ‘Mahalle Halkıyla Kurumlar Arasında Köprü Vazifesi Görüyoruz’ dedi.

 

Bursa Haber okuyucularına kendinizi tanıtır mısınız?

Beşevler de doğdum ve büyüdüm. Cumhuriyet lisesinin orta bölümünü bitirdim. Tophane Endüstri Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra, Eskişehir Anadolu Üniversitesini bitirdim.

Babamız esnaflık yapıyordu onun avantajlarını yaşadık, esnaflıkla beraber okul hayatı devam etti sporla ilgilendim. Dönemin anavatan partisinde siyasete başladım bir müddet Gençlik kolları başkanlığı yaptım 2003 yılında  mahallemizin büyüklerimizin önerileriyle muhtarlık fikri aklımıza geldi ve onların da yönlendirilmeleriyle ilk seçimlerde 9 adayla girdik ve kazandık. Son iki seçimde rakipte yoktu ve tek aday olarak girdik ve kazandık. Yaklaşık 12 yıldır Beşevler de doğup büyüdüğümüz mahalleye hizmet etmeye çalışıyoruz. Çünkü, Bursa kocaman bir şehir 1050 muhtarlık var ve kurumlardan yardım almak çok zor. Hizmet pastasından mahallemiz adına pay almaya çalışıyoruz. 2007 yılından beridir de 64 muhtarlığı olan nilüfer muhtarlar derneği başkanlığı yapıyorum.

 

Nüfus ne kadar?

Yaklaşık 30.000 nüfus ve 18.000 seçmeni olan bir mahalle orta ve üst gelir seviyesinin ve kültür seviyesinin oldukça yüksek olduğu insanlarla sorun olduğunda da çözüm önerileriyle geldikleri zaman sıkıntı yaşamıyoruz. Ya da olmuyorsa da  talepleri biz nasıl destek olabiliriz diye soruyorlar o bakımdan şanslıyız ve Beşevler de muhtarlık yapmak oldukça keyifli.

 

Mahalle ne zaman kuruldu?

1880 li yıllarda Bulgaristan’dan gelen önce 3 sonra 2 ailenin geldiği ve kurduğu bir mahalle 1987 yılına kadar köydü, 1989 yerel seçimlerde nilüfer ilçesinin oluşmasında 13 köy mahalle oldu, demirci İhsaniye Fethiye çalı karaman odunluk Gümüştepe gibi …

 

Mahallelinin en çok talebi ne yönde?

En çok aile hekimliği ve ulaşımla ilgili sıkıntılar var heykele ve tramvay hattına ulaşımda sıkıntılar oluşuyor. 6 F 14 otobüs hattı çok uzun olduğu için yetersiz ve çok uzun bir güzergah, terminal otobüsüyle ilgili sıkıntılar var. Okulla ilgili sıkıntılarımız yok.

 

Mahallenize gelen okul kayıtlarınızı alıyor musunuz?

Milli eğitim okul kayıt sınırlarını belirliyor herkes kendi mahallesindeki okula kaydoluyor mahallemizde 2 ortaokul 1 ilköğretim okulu oldu.

 

Aile hekimliği neden yok?

Aile hekimliği bizim yetkimiz dışında devletten bütçe alıp kendileri kiralamak zorunda o sıkıntıyı diğer mahallelerden yardım alıyoruz.

 

Sporcuyum dediniz sporla alakalı neler yapıyorsunuz?

Beşevler gençlik ve spor kulübünü kurduk takımla ilgili tesislerin bitmesini bekliyoruz belediyemizin de desteği olacaktır. Stadyum inşaatın bitmesi ve Türkiye’nin ilk ve tek olimpik ölçülerdeki jimnastik salonu açılacaktır. PTT Başmüdürlüğü de mahallemizde bulunmaktadır…

 

Muhtarlık seçimleri kaç yılda bir oluyor?

5 yılda bir mart ayında oluyor

 

 

Vatandaşın ne gibi sorunları oluyor?

Su kesilir, çöp arabası için her olay için vatandaşlar arar. Hizmet alınacak kurumlarla vatandaş arasında köprü vazifesi görüyoruz örneğin elektrik arıza olur bizi ararlar.

 

Kültür sanat etkinlikleri yapıyor musunuz?

Mahalle sınırlarımızda Beşevler gençlik merkezi var, 7 yıldan beri 3 aylar ve ramazan ayında yaptığımız tasavvuf gecesi etkinliğimiz var. Tasavvuf sanatçıları, konuşmacılarımız, misafirlerimiz oluyor mahalle sakinlerinin katkılarıyla yapılan bir etkinlik. Hem ananeleri yaşatmak hem de imece usulüyle yapılan bir etkinlik.

 

Yardıma muhtaç aileler için neler yapıyorsunuz?

Mahalledeki ihtiyaç sahiplerinin sorunlarını yine mahalledeki diğer sakinlerimizin yardımlarıyla karşılamaya çalışıyoruz. Aşamadığımız noktalarda nilüfer ilçe sosyal yardımlaşma vakfından yardım alıyoruz. Ramazanda erzak ve zekat yardımları yapıyoruz. Kurban ve adaklarımızın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında yardımcı oluyoruz. Bunlar için mahalle sakinlerimize teşekkür ediyoruz. Valilik sosyal yardımlaşma mütevelli heyeti üyeliği yapıyorum nilüfer kent konseyi yürütme kurulu üyeliği, nilüfer spor kulübü yöneticisiyim. Mahallemizde ilk üstü açılır kapanır kubbeli safahat camii dernek başkanıyım. Türkiye’nin 2. Bursa da ilk üstü açılır kapanır mini bir külliyedir. İçerde klima yoktur kubbesi açılıyor ve doğal bir serinlik gerçekleşiyor.

 

İş dışında hobileriniz var mı?

Sosyal yaşantıyla işim iç içe yaşıyorum. Futbol oynuyorum kitap okuyorum. Halkımıza hizmet anlamında çok yoğun bir çalışma programı oluyor. Haftada bir gün Rumeli TV de Nilüfer belediyesi sponsorluğunda haftada bir gün canlı yayında yerinde yönetim programını yapıyoruz öncelikle Nilüfer ve Bursa muhtarlarımızı konuk ederek muhtarlık ve mahalle sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz.

 

Mahallenizde yabancı uyruklu kişiler için ne gibi hizmetler veriyorsunuz? Uyum sağlayabiliyorlar mı?

Mahallemizde 40-50 aile var ve onlara da halkımıza verilen hizmetleri veriyoruz. Halkımız duyarlı ve yardımcı olmaya çalışıyoruz.

 

Spiritüel yaşam danışmanlığı yapıyorum ve röportaj yaptığım herkese sorduğum soru, burcunuz nedir?

Aslan burcuyum özelliklerini taşıdığıma inanıyorum. Aslan burcunun yönetici gezegeni Jüpiter’dir. Yayılmacı, yenilikçi gezegen sizlere hayatınız boyunca şans verir. Aslan burcu insanları oldukça ılımlı bir kişiliğe sahiptir. Bu nedenle etrafında bulunan herkese karşı anlayışlı ve samimi yaklaşımlarda bulunur. İnsanları kırmak ve incitmek ona göre değildir, lider yapısı gereği birçok alanda başarılıdır.

Bana ve Bursa Haber okuyucularına değerli vaktinizden ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

HABER-FOTOĞRAF: DENİZ YILDIZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.