Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Gençler Bize Gelecek Gençlere Emanet’

Yavuzselim İzcilik, Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Naim Bozarslan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 01:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 01:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Gençler Bize Gelecek Gençlere Emanet’

Futbol, At Binicilik, Ok Atma, Langırt Turnuvası, Masa Tenisi, Mangala Turnuvası ve Satranç Turnuvası düzenlemekteyiz diyen Naim Bozarslan ‘Toplumsallaşmanın bir aracı olarak görüp çocuklarımızın bedensel gelişiminin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlamaktayız’ dedi.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

Naim Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

   1992 yılında Bitlis'in Adilcevaz İlçesinde doğdum. İlkokulu Malazgirt Afşin Mahallesinde, Ortaokulu Malazgirt merkezde okuduktan sonra, Bursa' ya geldik. Liseyi’ de Kestel' de bitirdim. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Fakültesini bitirerek Lisans öğrenimimi bitirdim, Erzurum Atatürk Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü’nde öğrenciliğim devam etmektedir.

MİSYONUMUZ

Gençler ve çocukları kötü örnek teşkil eden mekânlardan ve arkadaşlarından, kişisel gelişimleri açısından zarar verici tüm unsurlardan uzak tutmak; Sosyal ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunan mekânlar oluşturmak, onların hoşça vakit geçirerek özgüven sahibi olmalarını sağlamaktır.

Gençlerin ve çocukların; okulda ve okul dışında daha başarılı, sosyal ve girişimci hayatın her alanında düzen ve disiplin sahibi kültürel değerlerine bağlı, gelecek yıllarda topluma hizmet etmek için gönüllü ve hazır hale gelmelerini sağlamaktır.


Gençlere ve çocuklara ne tür eğitimler veriyorsunuz?

Gençlerin nelerden hoşlandığını ve sevdiğini araştırdık bu araştırmamızdan sonra çalışmalarımıza başladık ve mahallemizde yaşayan çocuklarımıza bir uğraş alanı açtık. Bu uğraş alanında filografi sanat çalışması, ebru çalışması, maket boyama ve benzeri sanat çalışmaları için salonumuzu donattık.

 Bilgisayar Salonumuzda, kontrollü bir şekilde gençlerimize bilgisayarın faydalı şekilde kullanılması üzerine eğitimler vererek, medya okuryazarlığı ile televizyon ve interneti amacı doğrultusunda etkin ve verimli bir şekilde kullanmasını sağlıyoruz.

Değerler eğitiminde sohbetler, ahlak ve görgü kuralları gibi dersler verilerek gençlerin, ahlaklı ve dürüst nesiller yetiştirilmesine yardımcı olmaktır.

 İzcilik faaliyetlerimiz olmazsa olmazımızdır. Gençlerin kendilerini bedence sağlam, fikirce uyanık, ahlakça dürüst olmalarını, disiplinli kültürel değerlerine bağlı, gelecek yıllarda topluma hizmet etmek için gönüllü ve hazır hale gelmelerini sağlayan, bir metodudur.


Ailelerden ne tür tepkiler alıyorsunuz?

 Öncelikle böyle bir yeri gençlere açtığımız için, çocuklarına sahip çıktığımız için, hayır dualarını ve maddi destekleriyle yardımcı oluyorlar. Ulus, Mevlana ve Araba yatağı mahallelerinde de aynı gençlik merkezini açılmasını istiyorlar. Bizde bu noktada sayın valimizden bize destek çıkmasını yardımcı olmasını istiyoruz. Biz bunun için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

 

 

 

Sportif Faaliyetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Futbol, At Binicilik, Ok Atma, Langırt Turnuvası, Masa Tenisi, Mangala Turnuvası ve Satranç Turnuvası düzenlemekteyiz. Toplumsallaşmanın bir aracı olarak görüp çocuklarımızın bedensel gelişiminin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlamaktayız.

Kültürel etkinliklerinizden de bahseder misiniz?

Sergi ve Fuar gezileri, Kitap Fuarları, Teknoloji ve bilişim Fuarları, Resim ve Geleneksel Türk Sanatları ile çocuklarımızın hayallerini zenginleştiriyor ve el becerilerini geliştiriyoruz.

Tarihi Mekân ve Müze Geziler

Doğa Gezileri ve Piknikler

Kitap Günleri ve Kitap Söyleşileri

 Tiyatro ve Sinema Günleri


Yaz Okullarınız hakkında da bizleri bilgilendirir misiniz?

Yaz Okullarımızdaki Eğitim Faaliyetlerimiz:

Kur'an-ı Kerim

Siyer

İlmihal

İtikat

Ahlak Dersleri

Karakter Dersleri

Sanatsal Faaliyetler

Sportif Faaliyetler

İzci Kampları

Kültürel Geziler

Havuz ve Piknik

At Binicilik

Ok Atıcılık

 

Bu güzel sohbet için gelip, gezip, gördükten sonra mahalle çocuklarının merkezlerinde ki o saygılı, güleryüzlü çocukları gördüğümde Naim Beylerin ne kadar kutsal ve önemli bir iş yaptıklarını gördüm.  Yakın Mahallelerde de ailelerin kurulmasını istediklerini duydum, istememeleri zaten olanaksız çünkü gerçekten de çok çok önemli bir, boşluğu dolduruyorlar, en kısa zamanda böyle yerlerin Bursa'mızda çoğalmasını diliyor ve bekliyorum. Bu güzel söyleşi için Bursa Haber Gazetesi olarak Naim Bey' e  teşekkür ederiz.

 

 

 

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

YAVUZSELİM İZCİLİK

GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ

 

YAVUZSELİM MAHALLESİ

YEŞİLCAMİ CADDESİ

GÜLŞEN SOKAK NO:2

TEL:0 224 368 77 22

GSM:0 534 568 90 64

YILDIRIM/BURSA

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.