Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelecek Nesillerin Dâhileri Yetişiyor

Yeni Ufuklar Anaokulu ve Pürdikkat Etüt Eğitim Merkezi sahibi aynı zamanda eğitimci olan Fatma Küçük ile 3-6 yaş arası öğrencilerinin yaptığı gösteri sonrası konuşma fırsatı bulduk.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 23:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gelecek Nesillerin  Dâhileri Yetişiyor

Öncelikle yapılan gösteriye değindiğimiz sohbette eğitimlerinde uyguladıkları özgün programa, İngilizce öğrenilmesine verdikleri öneme, pedagojik bakış açılarına ve velilere önerilere kadar bir çok konuya temas ettik.

 

GÖSTERİNİN AMACI ÇOCUKLARA ÖZGÜVEN VE İŞBİRLİĞİNİ AŞILAMAK

 Fatma Küçük sunulan gösterinin amacının monoton biçimde teorik eğitimi bir kenara bırakarak çocuklara grup bilincini ve ekip ruhunu aşılamak olduğunun altını çizdi. Küçük sunulan gösteri hakkında şunları söyledi:

' 3-6 yaş gurubu çocuklara işbirliğini ve dayanışmayı pekiştirmenin yanında özgüven oluşturmak için bu tür bir etkinliğe başvurduk. Önemli olan çocukların kendilerini bir şey yapıyor hissetmeleri. Küçük ama fazlasıyla nitelikli bir başlangıç olan bu gösteride yer alan çocuklarımızı da onlardan daha heyecanlı olan velileri de tebrik ediyorum. İnanın veliler daha duygusal ve heyecanlıydılar; bu durum karşısında benim de memnuniyetimi saklamam söz konusu olamaz. Yeniliklere açık bakış açımızla bu tür gösterilerimizin sayısını da arttırmayı hedefliyoruz.Hazırlanış aşamasında daima gözlemlediğim çocuklarda yaptığımız bu sunumun fazlasıyla pozitif bir etki oluşturacağına eminim.''


YENİ UFUKLAR ANAOKULU

 Yeni Ufuklar Anaokulu'nun 2009 yılında Bursa'da kurulduğunu söyleyen Fatma Küçük kurumu hakkında şu şekilde konuştu:

''Daima daha iyiye ulaşmayı hedeflediğimiz okulumuzda deneyimli ve genç eğitim kadrosuyla okul öncesi eğitiminde ve teknolojide ki gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Amacımız her çocuğumuzun var olan potansiyelini ortaya çıkarmak ve o potansiyeli daha üst seviyelere çıkarmak. . Ayrıca kurumumuzda çocuklarda zihinsel gelişimi destekleyen mental aritmetik,İngilizce, algı ve dikkat oyunları dersleriyle eğitimde nitelikli bir yol izliyoruz.''

İNGİLİZCE ÇOCUKKEN ÖĞRENİLMELİ

''Çocuklar için 0-6 yaş arası dönem yabancı dil öğrenme açısından hayati öneme sahiptir. Doğumdan itibaren 6 yaşına kadar çocuğun beynindeki nörofizyolojik mekanizma çok faaldir ve bu mekanizmanın yardımıyla dil otomatik olarak beyne kaydedilmektedir. Çocuk duyduklarını adeta bir kasete kaydedercesine beynine kaydetmektedir. Bu dönemden sonra bu mekanizma özelliğini kaybetmekte ve kayıt özelliği azalmaktadır.'' diyen Küçük, okul öncesi müfredatının yanında Branş Öğretmeni tarafından son teknoloji akıllı tahtalar eşliğinde haftada 4 gün İngilizce eğitimi verdiklerini vurgulayarak İngilizcenin çocukken öğrenilmesi gerektiğinin altını çizdi.



GENİŞ YELPAZELİ EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ
 
Kurumunun ahlaki eğitim temelinde İngilizce eğitimi ağırlıklı birçok eğitim ve etkinlikleri olduğunun belirten Küçük anaokulu bünyesindeki eğitimleri şöyle sıraladı: '' Okul Öncesi Eğitim, Mental Aritmetik, Psikolojik Danışmanlık, Müzik Eğitimi, Karate, Satranç, Folklor, Ebru, Müzik Eğitimi, Dikkat Güçlendirme Eğitimi ve Gezi Programları.''


PÜRDİKKAT ETÜT EĞİTİM MERKEZİ


Pürdikkat  Etüt Eğitim Merkezi 'nin Yeni Ufuklar Anaokulu'nun bir şubesi olduğunu söyleyen Fatma Küçük bu eğitim merkezinde 1. ve 8. sınıf çağında öğrencilere hizmet verdiklerini ifade etti. Kurumunun çağın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan modelini, milli ve manevi değerleri gözeterek yetiştirebilmenin gayreti içinde bir eğitim anlayışı ile eğitim ve öğretim hayatına devam etmekte olduğunu belirten Küçük amaçlarının bütün çocukların kendisine,çevresine,ülkesine ve tüm insanlığa faydalı ve haklı olanı gözeten bir anlayışla yetiştirmek olduğunu ifade etti.

HEDEFİMİZ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI BİLİNÇLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK

Belirledikleri başlıca hedefin milli ve manevi değerlere bağlı bilinçli bireyler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Küçük bu konuda şunları ifade etti:  ''Misyonumuz yeteneklerini geliştirebilen, kendine güvenen, çevresine karşı bilinçli, kendisiyle ve çevresiyle barışık, ahlaki değerlere sahip, üretken , tüm gelişim alanlarında kapasitesinin en üst noktasına ulaşmış,insan haklarının bilincinde, farklılıklara saygılı, evrensel bir bakış açısına hakim, yaşadığı dünyaya duyarlı, yaşamın içinde aktif olarak yer alan, sorgulayan, araştıran, öğrenen, düşünen, düşündüğünü ifade edebilen bireyler yetiştirmektir.''

BEYİN GELİŞTİREN ETKİNLİKLER UYGULUYORUZ

Fatma Küçük,  beş yılı aşkın deneyimle tecrübeli ve uzman kadrolar tarafından hazırlanan etüt ve eğitim merkezlerinde verdikleri Mental Aritmetik ve Hızlı okuma eğitimlerinin bireyin direkt beyin geliştirme fonksiyonunu harekete geçireceğini ve olumlu sonuç elde edileceğini söyledi.
Mental Aritmetik ile çocukların dikkat eksikliği, konsantrasyon ve odaklanma sorunun ortadan kalktığını söyleyen Küçük, ''Beynin her iki lobu aynı anda egzersiz yapıyor ve mükemmel şekilde çalışan beyinler ortaya çıkıyor.Mental Aritmetik programı ile eğitim gördükçe, aritmetik işlemleri (toplama, çıkarma, çarpma, bölme) kağıt, kalem, hesap makinesi gibi benzeri araçlara ihtiyaç duymadan kolaylıkla zihinden yapabilme becerisine sahip olurlar.'' dedi.
Hızlı okuma etkinliğiyle de kişinin okuma hızınızı artırarak, hızlı anlama ve kavrama becerisi ile birlikte dikkat ve konsantrasyonunuzu artırabileceğini ifade eden Küçük bu sayede okuma ve öğrenme hızı gelişerek kişinin sınavlarda 35-40 dakikalık zaman kazanacağını belirtti.

EVLATLARINIZ EMANETTİR

En değerli varlıkları olan çocuklarını bize emanet eden ebeveynlerin çocukları Allah'ın emaneti olarak gördüğümüzü ve sorumluluğumuzun yaratıcıya karşı olduğunun farkında bir tutum izlediğimizi bilmelerini isterim diyen Fatma Küçük ''Bu bilinç sayesinde motivasyonumuz düşmüyor ve daha özverili davranıyoruz. Çocukların bedenleriyle olduğu kadar ruhlarıyla da ilgileniyoruz. Emanetlerimize paylaşmayı, kanaatkarlığı, hoşgörüyü ve peygamber ahlakını öğretmeye çalışıyoruz.'' dedi.

VELİLER DE BİLİNÇLENMELİ VE ÇABALAMALI

Eğitimde tüm sorumluluğu eğitimci ve çocuğa yıkmanın yanlış olduğunu ifade eden Küçük velilere de bilinçlenmelerini tavsiye ederek şunları söyledi: '' Aile-Okul-Öğretmen bir arada hareket etmeli. Veliler de bilinçli biçimde çocuklarıyla nitelikli vakit geçirmeli. Vakit geçirmek, giydirmek, yıkamak ya da beslemek değil çocuğu dinlemek ve onunla beraber bir şeyler yapmak; onun gözlerine bakmaktır. İlgiyi fazla tutup her dediğini yapmanın da doğru olmadığını söylemek isterim. Her şeyi dengeli ve kararında uygularsak olumlu sonuçlar kaçınılmaz hal alır. İyi niyetiniz olumsuz sonuçlar doğurabilir. O yüzden kesinlikle veliler de bilinçlenmeli ve çabalamalıdır. Çabalarsa olumlu sonuçları elde etmesi kaçınılmaz olacaktır. Ama unutulmamalı ki bilinçli bir çaba olumlu sonuç doğurur. İkisi bir arada uygulandığı takdirde ebeveynler için de her şey daha güzel olacaktır.''

 

İLETİŞİM
MERKEZ: Yeni Ufuklar Anaokulu
Adres: 152 Evler Mahallesi, 1. Dumlupınar Sokak No: 42
Tel: 0224 360 60 56
www.yeniufuklar.gen.tr

Şube: Pür Dikkat Etüt Merkezi
Adres: Bağlaraltı Mahallesi 2. Cadde No:74
Tel: 0224 340 00 62
www.purdikkat.com

HABER VE FOTOĞRAF:SERCAN SELÇUK


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.