Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gayrimenkulde Lider Oluşum

Gayrimenkul ve yatırım sektörü denildi mi akla gelen ilk işletmelerden olan ve yapmış olduğu çalışmalarla Hüdavendigar Mahallesi çevresinde aynı zamanda bütün Bursa'da sektörün lider firmalarından biri olan "Bursa Emlak Pazarı" na konuk olduk.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gayrimenkulde Lider Oluşum

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

Sertaç Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Sertaç  Sağır:  “1984 yılında Bursa'da doğdum . Doğma büyüme Bursalıyım ve Hüdavendigar Mahallesindenim. Uludağ Üniversitesi ön lisans mezunuyum aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 4. sınıf öğrencisiyim. Askerliğimi Ordu Milli Takımında Taekvando sporcusu olarak yaptım. Güney Kore'de düzenlenen Dünya Kupası’na katıldım, orada bina ve yapılar dikkatimi çekti. Bu durum ülkeme döndüğümde Gayrimenkul sektörüne girişimi hızlandırdı.


Emlakçılar Odası eski başkanlarından Ahmet Gür'le beraber sektörde uzun yıllar çalıştıktan sonra bir yıl kadar önce doğduğum , büyüdüğüm mahalle olan Hüdavendigar'da işyerimizi açtık, çok şükür işlerimiz çok güzel gidiyor ve şubelerimizi arttırmaya başlıyoruz.”

YABANCI VE YERLİ GİRİŞİMCİLERLE ORTAK ÇALIŞIYORUZ

“Yerli ve yabancı girişimcilerle beraber çalışıyoruz. Ön çalışmalar yaparak yatırımlık arazilerin bulunması ve yerli ve yabancı girişimlerle proje çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca müteahhitlerin projelerinde satış desteği veriyoruz. İlaveten Bursa Emlak Pazarı'nın geçen sene patentini de almış bulunmaktayız.”


BURSA EMLAK MÜŞAVİRLERİ ODASI ÜYESİ OLMAYANLARA İTİBAR ETMEYİN

“Kayıtdışı çalışan çantacı diye tabir edilen kamu emeklisi, erken emekliler, bakkallar, merdiven altı çantacılar, asker emeklisi ve böyle aşağı yukarı Bursa'da yüzlerce kaçak emlakçı bulunmaktadır. Bu tür geneli itibarı ile çantacı denen emlakçılara güvenilemediği gibi yaptığı işlere ve işleyişlerine de güvenilmez.”

BURSA EMLAK PAZARI'NDAN YATIRIMCILARA TAVSİYELER

“Durum böyle olduğu halde hala piyasada çantacılar iş yapmaktadır. Emlakçılarla iş yapacak olan kimselerin mutlaka işyerlerinde "BEMO" yani "Bursa Emlak Müşavirleri Odası" arması olup olmadığını mutlaka kontrol etmesi, gerekli görürse Odayı arayarak soruşturması ve böyle bir adreste bulunan emlakçının kayıtlı olup olmadığını öğrendikten sonra onlara güvenerek iş yapabilirler. Alacakları daire, arsa ve arazileri araştırmalarını, güvendikleri emlakçılarla çalışıp bilgi alışverişinde bulunmaları resmi dairelerden bilgi alıp ondan son tasarrufta bulunmaları çok önemlidir. Bilhassa arazi alımlarında muhakkak arazi ölçümü yapılması gerekir.”


EMLAKÇILARA STANDART GETİRİLMELİ

“Emlakçılar için mutlaka bir standart getirilmeli. Mutlaka Emlak Yasası çıkarılmalı, hatta bu işleyen güzel bir yasa olmalı. Emlakçı olacaklardan,sabıka kaydı ve eğitim seviyesi ile ilgili standartlar getirilerek mutlaka sektöre gireceklerin süzgeçten geçirilmesi gerekmektedir.”

ERİKLİ'DE ŞUBEMİZİ KISA ZAMANDA AÇIYORUZ

“Gelecek haftalarda Erikli' de şubemizi açıyoruz, orta vadede Nilüfer'de de bir şube daha açmayı planlıyoruz. Sonrasında da iyice kurumsallaşmış bir şekilde francihising sistemiyle Bursa ve yurt çapında şubeleşme çalışmalarımızı hızlandıracağız.”

GÜVEN ESASLI BİR SEKTÖRÜMÜZ VAR

“Bütün ticaret dallarında olduğu gibi sektörümüzde de sıcak para ilişkileri ve alışveriş hareketlerinden dolayı insani değerler ve ilişkiler çok önemlidir. Ve tabi ki güven güvenmek insanların için en önemli değerlerinden biridir. Bu güveni kötü kullanıp insanları dolandıran çantacı emlakçılarla çalışmamak. Bilinen, tanınan, güvenilen emlakçılarla çalışmalarını öğütlüyoruz.”


İNTERNETTE İLGİNÇ UYGULAMALARA İMZA ATILIYOR

İnternetteki bazı sitelerin sektörle alakası olmayan kişi ve kuruluşlara üyelik vermesi bizleri ve sektörü zor durumda bırakabilmektedir.

Bu güzel röportaj ve sohbet için Sertaç Beye teşekkür eder  hem iş hem de spor hayatında Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak başarılar dileriz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

 

HÜDAVENDİGAR MAHALLESİ

KANAL CADDESİ NO:60 OSMANGAZİ/BURSA

TEL VE FAKS:0 224 239 43 21

GSM:0 546 586 6 586

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.