Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gayrimenkul Adına Her Şey ‘Kayı Boyu Gayrimenkul’

Emniyet kuvvetlerinden emekli 11 yıl Bursa'da Organize Suç Departmanında görev yapmış ve emlak sektörüne dik duruşuyla kaliteli bir vizyon getirme hedefinde olan Şenel Erişmiş gayrimenkul sektörüne dair hedeflerini Bursa Haber'e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 00:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 00:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gayrimenkul  Adına Her Şey ‘Kayı Boyu Gayrimenkul’

     Emekli olmasının akabinde çevresinin teşvikiyle emlak sektörüne adım atan Şenel Erişmiş Kayı Boyu Gayrimenkul olarak sektördeki her unsura hakim, dürüst ve güvenilir işler çıkartmak adına gereken ne varsa yaptığının altını çizdi. Kayı Boyu'nun ismiyle ofisi şereflendirdiğini belirten Erişmiş, kendi soyunun da Kayı Boyuna dayanması ve milli bilinçle hareket ettiğini göstermek amacıyla bu ismi tercih ettiğini ifade etti.

HABER VE FOTOĞRAF: SERCAN SELÇUK



DEVLET DAİRESİ MANTIĞINDAYIZ

     Sektöre girmeden evvel gereken hukuki tüm belgeleri topluyorum. Yaptığım geniş bazlı fizibilite çalışmalarıyla altyapımı sağlam oluşturma gayretindeyim.'' Müşteri gelsin, bana kazandırsın gerisi önemli değil.'' mantığında asla değilim. Ben özel kurumumu devlet dairesi mantığında işletmek istiyorum. Yani gelen müşterilerimiz burada zarar etmeyeceğini bilmeli ve hakkını fazlasıyla alacağının bilincinde olmalı. Talepleri değerlendirerek ''zararı hiçe, karı zirveye'' bakış açısıyla hizmet vermeyi hedefliyorum.

ALICI VE SATICI ARASINDA TARAFSIZLIĞI GÖZETİYORUZ

   Kamu yararı gözeterek, vatandaşı memnuniyetsiz göndermeyerek işlerimizi sürdürmeyi hedefliyorum. Gayrimenkul danışmanı asla satış esnasında taraf olmamalı ve dengeyi sağlamalı bana göre. Bunun dışında özen gösterdiğim unsurlar; mesleki imajı zedeleyici tutumlardan kaçınmak, dürüstlükten taviz vermemek, ahlaklı ve sorumlu davranmak, yeterli alt yapı ve deneyime sahip şekilde hareket etmek, kanuna ve mevzuata uyumlu hareket etmek, hukuk kurallarını asla göz ardı etmemek ve etiğe uygun hizmet vermektir.



GERÇEK DANIŞMAN HEM YETKİLİ HEM SORUMLU OLACAK

  Öncelikle her eline çantasını alan kişinin gayrimenkul danışmanı olmadığını bilmemiz gerekiyor. Vatandaşlar genelde verilen vaatlerin büyüsüne kapılarak kolayca aldatılıp dolandırılabiliyor. Bu yüzden kesinlikle profesyonellerle çalışması gerekiyor yatırımcının. Üç kuruş kar elde edeceğim diye tüm sermayesin yitiren yatırımcılardan olmamak için benim tavsiyem herkese güvenmemek ve işi nitelikli yapan kurumlarla çalışmaktır.

     Aslan yattığı yerden belli olur hesabı nitelikli danışman da ofisinden anlaşılır ilk etapta. Akabinde en önemli unsurlar emlakçılık belgesi ve vergi levhasıdır. Danışmanların sektörde yetkin olduğu emlakçılık belgesinden, sorumluluk sahibi olduğunu da vergi levhasından anlayabiliriz. Bu şekilde danışmanlarla yapılacak işlerde karşınızda resmi bir muhataba sahip olmanın avantajıyla adım atacaksınız. Kazanmanın da başlıca kuralı bu tür işletmelerle çalışmaktır.

 

‘GÜVEN HER ŞEYDİR’

   Yatırımcılar iş yaptıkları danışmanları mutlaka olabildiğince iyi tanımalı ve onlara güvenmelidir. Yatırımcının kafasında 'Acaba?' sorusu asla yer almamalı yapılan yatırımdan kuşku duymamalıdır. Bu şekilde daha verimli sonuçlar elde edileceği şüphesiz.

   Eğer dürüst olup işini güvene dayalı yaparsan büyük şehrin tüm  olanaklarına sahip olan ama olumsuzluklardan uzak olan, ticaret kentlerinin merkezi durumundaki Bursa gibi bir şehirde emlak sektöründe olmak son derece avantajlıdır. Türkiye'nin emlak döngüsünün en yoğun olduğu şehirlerden birindeyiz. İşi niteliğine uygun yapmayanların önü kapatılınca sektör daha da iyi bir konuma gelecektir.

NE UYU NE KÖTÜ RÜYA GÖR

     Yatırımcılara bu sektörde büyük görev düşüyor. Evvela onlar bilinçli şekilde hareket etmeliler ve dikkatli olmalılar. Ne uyusunlar ne de kötü rüya görsünler diyerek uyanık olmaları gerektiğini vurguluyorum.  Yatırım yapacak kişi araştırma yapmalı, tapu kadastro dairelerinden alacağı yerin imarına göz atmalı, ablukasyon yapmalıdır. Alınacak yer bilinerek alınmalı. Büyük meblağlar bağlanan toprakları ince eleyip sık dokuyarak karar vermeliler. Dolandırıldığını düşündüğü an emniyete ve savcılığa başvurmalı; profesyonellerden her konuda destek almalılar.

BURSA EMLAK MÜŞAVİRLERİ ESNAF ODASI'NA TEŞEKKÜRLER

     Odamız son derece yoğun biçimde çalışmakta ve Başkanımız Erdal Çelebi nazarında üyelere 24 saat hizmet sunmaktadır. Ben odada çok yeni olmama rağmen edindiğim gözlem sonucu  olumlu yönde çalışmalar olduğunu düşünüyorum. Sayın başkan ve ekibi emlakçılık mesleğinin itibarı için canla başla çalışıyorlar. Verilen eğitim ve seminerlerde yetkin kişileri ayağımıza getiriyor odamız.  Bilgili, donanımlı, hakka hukuka dayanan tarzda olan başkana şükranlarımızı sunmamak nankörlük olur.

SON OLARAK; 

     Sorumluluk, tarafsızlık, kamu yararı, mesleki özen, yetkinlik, kapsamlı ve nitelikli hizmetin yanında hukuka uygunluk olmazsa olmazlarımızdır. Ayrıca bakış açımıza ve edindiğimiz prensiplere göre ''Güven her şeydir.'' Bunlardan taviz vermek kendinden taviz vermek demektir. Bunlardan taviz vermeyen, müşterinin gözü kapalı itimat edeceği yapıda olan tarzda bir hizmet sunacağımızın garantisini veriyor yatırımcıları bekliyorum...


  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.