Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erol Türkün İle Çok Özel

Bursa'nın ünlü işadamlarından Erol Türkün’e Türkün Holding'de konuk oldum ve sizler için Erol Türkün ile samimi bir sohbet gerçekleştirdim.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erol Türkün İle Çok Özel

HABER VE FOTOĞRAF: ERDEM BERK

EROL TÜRKÜN’ÜN BİR GÜNÜ


Sizi Bursalı bir İş adamı olarak tanımaktan ziyade biraz daha yakından tanımak istiyorum. Erol Türk'ün bir günde ne yapar?

Aslına bakarsan sıradan bir hayatım var. Sabahleyin erken kalkma alışkanlığımın yanı sıra her sabah ilk önce hafif bir jimnastik ile güne başlarım, daha sonra güzel bir şekilde sabah kahvaltısını yaparım. Bu arada kesinlikle kahvaltı yapmadan dışarı çıkmam öğle yemeğini ise genellikle çok az yemeye dikkat ediyorum. Kahvaltıdan sonra fabrikaya gidiyorum ve kesinlikle her gün annemi aramayı ihmal etmem. Fabrikada genellikle ARGE bölümünde zaman geçirmekteyim ve fabrikaya severek gelir sevinç ile de Ayrılırım.


Her hafta düzenli olarak çocukluk Arkadaşlarınızla görüştüğünüzü  duydum doğru mudur?

Evet düzenli olarak her hafta pazartesi günleri işten sonra akşamleyin arkadaşlarla beraber bir araya geliriz. Tabii ki bizim bu arkadaşlığımız arkadaşlıktan çok öte dostluk mertebesindedir ve her hafta bir araya gelip eskilerden konuşup hasbihal eder çok sıcak samimi bir sohbet içerisinde gündemle siyasetle alakalı sohbetler edip ve zaman zaman birbirimizi kızdırarak günümüzü geçiririz.

Erol Türk'ün mutlu mudur ve çocukluğu nasıldı  kendisini nasıl ifade eder, bu bağlamda?

BİR KARPUZU 12 KİŞİ YERDİK

Kesinlikle çok mutlu bir adamım bugüne kadar mutsuz olmamı gerektirecek hiçbir durum olmadı. Çocukluğum koskoca bir ailede geçti dört erkek kardeş hep beraber aynı evin içerisinde büyüdük yardımlaşma ve paylaşmayı da bu koskocaman ailen içerisinde öğrendim. Evimize bir tane karpuz gelirdi, 12 nüfus karpuzu 12 dilime bölerdik ve herkes kendi payına düşeni yerdi. Çok iyi okullarda okudum ve bizlere çok iyi bir aile eğitimi verildi. İnsan hayatında çocukluk gençlik ve yuva çok önemlidir.


ŞANSLI BİR EVLİLİK YAPTIM

Evliliğinizi bize nasıl anlatırsınız mutlu bir yuva ya sahip misiniz peki?

Kesinlikle çok şanslıyım. Bu bağlamda ve yeni bir fırsatım olsa yine aynı hayat arkadaşımı seçerdim. 35 yıldır evliyim Ve Tanrı'ya şükürler olsun çok mutlu bir yuvam var

Evcimen misiniz peki?

Evet genellikle evde zaman geçirmekten hoşlanırım müzik dinlemeyi çok severim Bu anlamda klasik müzik, Türk sanat müziği, Jazz dinlemeyi severim müzik benim hayatımda çok önemli bir yer oluşturmaktadır sabahleyin müzikle kalkar gece müzikli yatarım.

Hatta fabrikada çalışan arkadaşlardan bir kor oluşturduk Türk sanat müziği türünde bir konser verdi arkadaşlarımız life müzik dinlemekten Çok büyük keyif aldım.

Benim için çalışan personelimin yani iş arkadaşlarımın mutlu olmaları çok önemli. Bu bağlamda işin dışında kültür alanında Buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Hatta geçtiğimiz günlerde 10 tane otobüs kaldırarak hep beraber Anıtkabir'e gittik. Personelimizin  bu tarz aktivitelerden sonra hem firmaya bağlılıkları artmakta hem de üretim kapasiteleri artmaktadır. İnsanların sevdikleri ortamda çalışmaları çok önemlidir


SPORTMEN TÜRKÜN

Okul yıllarında spor ilgilendiğiniz doğru mu?

Evet, özellikle gençlik yıllarımda sporla epey ilgilendim. Ortaokulda ve lisede voleybol takımına girdim. Voleybol oynarken genelde orta alanda oynardım. Bunun yanı sıra futbol basketbol ve yelkenli sporlarıyla da ilgilendim.

SİYASETE GİRMEYİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ HİÇ?

Hayır, siyaset yapmayı hiç düşünmedim kendimi tamamen işe adadım. Busiad’da 2 dönem başkanlık yaptım. Benim için ülkesini seven bir iş adamı olmak siyaset yapmaktan daha önemli ve bunu ev tekstili konusunda dünyada söz sahibi olarak göstermiş olduk bu gurur bizim için fazlasıyla yeterli.

Başarılı bir iş adamı olarak gençlere nasıl seslenmek istersiniz?

Gençlere söylemek istediğim konu şu ki;
Genellikle herkes çok çalışmak diyor ben böyle bir şey söylemeyeceğim Çok çalışmaktan ziyade insanların içinde çalışma azmi elbette olacaktır. Ama bence daha önemlisi başarı azminin olması.

Gençler kesinlikle önlerine bir hedef ve hayal koymalılar ama bu arada hayal kurmak başka bir şeydir, hayalperestlik başka bir şeydir. Bunun arasındaki ince çizgiyi iyi fark etmeleri gerekmektedir ama kesinlikle hayalleri gerçekleştirdiklerindeki hazzı  Dünya’da hiçbir şey de alamazlar.


 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.