Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği ‘nden birlik çağrısı

‘Yeni Fethi’lerin Şehit Olmaması için Birlik Şart’

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2017 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği ‘nden birlik çağrısı

Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın İbrahim Karaçin ile dernek çalışmaları ve güncel konularla ilgili röportaj gerçekleştirdik.

Genel kurulumuzda Ufak tefek değişiklikler yaptık, ve çalışmalarımıza aralık vermeksizin devam ediyoruz diye ifade eden İbrahim Karaçin ‘Eylül ayının sonuna doğru Elazığlılar gecesi adı altında konser yapmayı planlamaktayız’ dedi.

Başkanım, Öncelikle sizi, sonrasında derneğinizi tanıyabilir miyiz?

Elbette,1961 Elazığ-Merkez, Çağlar Köyü doğumluyum.1976 yılında Bursa'ya yerleştik. Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesinden 1985 yılında mezun oldum. Evliyim, 1 erkek ve 2 kız çocuğu sahibiyim. İlk zamanlar bir dönem Doğan Ersöz'ün yanında ve yine bir süre Paşa Çiftliğinde Ali Muhittin Dinçsoy'un yanında muhasebe bölümünde çalıştım. 1989 yılından itibaren kendi büromda mali müşavirlik yapmaktayım.1979-1981 yılları arasında İstanbul Millet Gazetesinde bir dönem muhabirlik yaptığımı da belirtmek isterim. 1974 yılında kurulmuş olan Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği'ne 2002 yılında yapılan Genel Kurulunda başkan seçildim ve halen bu görevi sürdürmekteyim.

Başkanım, Ülkemizin geçmiş olduğu bu süreçle ilgili neler söylersiniz?

Yaşanılan bu sıkıntılı dönemde Elazığ'ın ismi bir çok kez ülke gündemine oturdu. Bilindiği üzere ilk olarak geçtiğimiz yıl Elazığ Emniyet Müdürlüğünde olan patlama ve son olarak kısa süre önce İzmir Adliyesi'nin önünde çıkan çatışmada şehit olan Elazığlı  Polis Memuru Fethi Sekin'e olabilecek çok büyük terör eylemini bitirdiği için buradan tekrar tekrar , gani gani rahmet diliyorum.

Elazığ dernekleri olarak bizde onu unutmadık ve 14 Ocak’ta Başta Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği olmak üzere İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, İzmir , Elazığ dernekleriyle beraber İzmir Adliyesi önünde olayın yaşandığı yere çelenk bıraktık ve İzmir Emniyet Müdürlüğüne geçerek  başsağlığı dileklerimizi ilettik. Elazığ halkı daima milliyetçidir, vatanını milletini sever ve bağrına basar. Son dönemde yaşanan olaylarda gördük ki "Türkün Türk'ten başka dostu yoktur".

Biz sivil toplum kuruluşu olarak terörün daima karşısındayız, terörün acısını tüm ülkede bütün insanlarımız yaşıyor, buradan bütün şehit ailelerimize taziyelerimizi iletiyorum. Gün birlik beraberlik günüdür, uyanık olmamız lazım, fitne fesatta geçit vermememiz lazım. Her zaman güçlü olmamız lazım, şu bilinmelidir ki hepimiz Fethi olmaya hazırız!!!

Başkanım ,İsterseniz birazda çalışmalarınız ,hizmetlerinizle ilgili okuyucularımızı                     aydınlatır mısınız ?

Ramazan ayının hemen bitiminde "peynirli ekmek pikniği" dediğimiz pikniğimizi Kirazlıyayla'da gerçekleştireceğiz. Eylül ayının sonuna doğru Elazığlılar gecesi adı altında konser yapmayı planlamaktayız.

Genel kurulumuzda Ufak tefek değişiklikler yaptık, ve çalışmalarımıza aralık vermeksizin devam ediyoruz. Yine Genel kurulumuzun kararıyla Her ayın ikinci cumartesi akşamı Kürsü başı programlarının yapılması karara bağlandı.

Başkanım sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili ne tür çalışmalarınız var.?

İhtiyaç Sahibi ailelerin tespitlerinde olsun , onları ziyaret etmeleriyle olsun kadın kollarımız çok aktif olarak çalışmaktadırlar.

Gıda Yardımları hususunda  olsun, yakacak yardımları hususunda olsun, ödenememiş yakıt faturaları konusunda olsun, Ramazan erzakları dağıtımında olsun derneğimizin sadece hemşehrilerimize değil ,Bursa'da yaşayan bütün Bursalılara yardım etmeye çalışıyoruz.

Aktif çalışmalarıyla Bursa’da ses getiren "Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın İbrahim Karaçin’e bundan sonraki çalışmalarında da Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılarının devamını diliyoruz.

   

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Koğukçınar Mahallesi  Dr.Sadık Ahmet Caddesi

Kanlıceviz Sokak No:1 Osmangazi /Bursa

GSM:0 532 425 41 48

HABER VE FOTOGRAF

ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.