Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EĞİTİMDE İYİ BİR GELECEK ASİYE COŞKUN İLE GELECEK

Gürsu'da bulunan, Özel Asiye Coşkun Okulları Müdürü ve idari sorumlusu Mehmet Sevik İle keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EĞİTİMDE İYİ BİR GELECEK ASİYE COŞKUN İLE GELECEK

Kaliteli ve başarılı eğitimin adresi olan Özel Asiye Coşkun Okulları modern tekniklerden, yüksek teknolojiden yararlanan bir eğitim kurumudur.

Mehmet Hocam, okulunuzun tarihçesi, kapasitesi ve fiziki koşulları ve bilimsel özelliklerini bizlerle paylaşır mısınız?

2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında öğretime başlayan Özel Asiye Coşkun Lisesi ve İlköğretim Okulu, Hidayet Eğitim ve Sağlık Kardeşlik Vakfı tarafından 4700 metrekare arsa üzerine 4 katlı bina olarak inşa edilmiştir. Okulumuz bünyesinde 19 ilköğretim, 22 lise olmak üzere 41 derslik, 1 fen ve teknolojileri laboratuvarı, 1 fizik laboratuvarı, 1 kimya laboratuvarı, 1 biyoloji laboratuvarı, 1 görsel sanatlar laboratuvarı ve 1'de teknoloji ve tasarım laboratuvarı olmak üzere toplam 6 laboratuvarımız bulunmaktadır.

Özel Asiye Coşkun Okulları;

Eğitim ve öğretim için modern tekniklerden, yüksek teknolojiden yararlanan bir eğitim kurumudur. Özel Asiye Coşkun Okulları 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında Fen Lisesi’ni, 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında da Anadolu Lisesi’ni açarak eğitim öğretime; Özel Asiye Coşkun Anaokulu, Özel Asiye Coşkun İlköğretim Okulu, Lisesi, Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi olarak devam etmektedir. 2002 yılında merhum işadamı Musa Coşkun tarafından, Hidayet Eğitim Sağlık ve Kardeşlik Vakfı'na devredilen okul binası vakfımız tarafından tamamlanmış ve hâlihazır da eğitim hizmetleri vermeyi sürdürmektedir. Vakıf Kurucumuz Gülten Tekin' dir. Özel İlkgüneş okulları, Şevkat Faruk Anaokulu ve Güzel Şevkat Faruk Anaokulu Vakfımıza bağlı diğer eğitim kurumlarıdır.

Okulunuzun misyon ve vizyonuyla ilgili, neler söylersiniz?

Tüm insanlara yararlı olmak, çağın teknik bilgisiyle en üst düzeyde donanmış,  gelecek çağa hazırlanan sağlıklı, saygılı ve sevgi dolu bir gençlik yetiştirmektir. Toplam kalite yönetimi ilkeleri doğrultusunda mükemmeli yakalamak en büyük hedefimizdir. Deneyimli ve güçlü kadromuzla Özel Asiye Coşkun Okulları olarak her zaman hizmet vermeye devam edeceğiz. Diyerek sözlerini tamamlayan hocamız Mehmet Sevik' e bundan sonraki çalışmalarında Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz. Biraz önce hocamızın da belirttiği gibi Gürsu'daki Asiye Coşkun Okullarının binası başta olmak üzere birçok, okul ve lojman yaptırmış olan merhum Musa Coşkun'u tanıyalım. Musa Coşkun gibi eser bırakan insanların çoğalması dileğiyle. "Musa Coşkun 1933 yılında Elazığ İli Keban İlçesine bağlı Pınarlar Köyünde doğdu. Ortaokulu bitirdikten sonra İstanbul’a giderek Kapalı Çarşıda iş hayatına atıldı. Evli ve 5 çocuk babası olan Musa Coşkun 1986 yılına kadar tekstil işi ve müteahhitlik yaptı. 1986 yılında tüm işlerini tasfiye ederek Milli Eğitime okullar ve hizmet binaları yapmaya başladı. İlkokulunu 1981 yılında Keban’a 12 derslikli Musa Coşkun İlköğretim Okulu yaparak başladı. Daha sonra Kestel’de 1992 yılında Musa Fırat Coşkun İlköğretim Okulunu ve külliyesini, 1996 yılında Hasan Coşkun Lisesini, 1999 yılında Ali Coşkun Spor Salonunu, 1996 yılında Baba Sultan Köyüne İlköğretim Okulu ve 6 daireli öğretmen lojmanını, 1997 yılında Gürsu`da Asiye Coşkun Lisesini, Kestel`de ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasını, Öğretmenevi ve lokalini, Halk Eğitim Müdürlüğü binasını yaptırmıştır. Hayır sever iş adamı Musa Coşkun 2012 Ağustos ayında hayatını kaybetmiştir."

İLETİŞİM ADRES: İSTİKLAL MAH. MALAZGİRT CAD. NO: 2 GÜRSU/ BURSA

TEL: (0224) 371 78 51

GSM: 0554 830 91 58

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.