Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK HİÇBİR FERT YOKTUR

Kurulduğu günden günümüze kadar, yaptığı çalışmalarıyla tüm Dünya’da ses getiren, T.C. MEB Onaylı Özel Bilgiç Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurum müdürü, Sayın Zekiye Yıldız Demirtaş ve Fahrettin Demirtaş ile çok keyifli ve önemli bilgiler içeren güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK HİÇBİR FERT YOKTUR

22 Nisan 2003 tarihinde başlamış olduğu özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetinde şirketleşerek Ltd. Şti. haline gelen kurum, TC MEB, tarafından onaylanmış programlar ve yöntemler ile öğrencileri gelebilecekleri en ileri noktaya ulaştırarak topluma adapte olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Yıldız Hanım, Özel Bilgiç Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini bize tanıtır mısınız? Ne zaman kuruldu? Nasıl kuruldu? Kurumun amacı nedir? Yaptığı çalışmalar nelerdir?

Elbette. Öncelikle kurumsal geçmişimizden bahsedeyim. 1986 yılından 2003 yılına kadar Özel Bilgiç Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi olarak hizmet veren kurumuz, 2003 yılında kurumsal kimliğine kavuşmuş, T.C. MEB. Onaylı Özel Bilgiç Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak günümüze kadar başarılı bir şekilde yaptığı çalışmalar ile dünya çapında tanınmış ve birçok ödül almıştır. Eğitim konusunda okul dışı eğitiminde önemi tecrübe edilen 17 yıllık çalışma sonucunda, Özel Bilgiç ailesi olarak, Bursa'mızın yetişen genç neslinin eğitiminde hemen hemen her yıl öğrenme güçlüğü ve eğitim problemleri olan öğrencilerimizde oldu. Engelli bireylerin eğitim ve rehabilitasyonu konusunda ilkeli ve kaliteli hizmet ihtiyacını güden kurumumuz, çalışanları geçmişimizden de yabancı olmadığımız bu konuda hizmet vermeyi amaçlamış ve bu konuda uzman hale gelmiştir.

Eğitim ve idari personelimizi dönem dönem açılan hizmet içi eğitim kurslarına ve seminerlere göndererek alanımızda gelişmeleri takip etmeye çalışmaktayız.

Amacımız, engelli bireyleri topluma kazandırmak, toplumun engelli bireylerle kaynaşmasını sağlamak amacını taşıyan Özel Bilgiç Ailesi, Milli Eğitim Bakanlığından Onaylı aşağıdaki program amaçlarını, modüllere bölünmüş eğitimleri esas alıp günümüzün tüm yeniliklerini de çalışmalarında kullanarak hizmet vermektedir.

Kurumumuz, bedensel, işitme, zihinsel engelli ve yaygın gelişimsel bozukluklar, çocuk ve gençlerin fiziksel ve ruhsal olarak becerilerini geliştirmek ve topluma daha hazır hale getirmek için eğitim stratejileri sunmaktır. Bunun yanında Atatürk'ün "Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur" sözünden yola çıkarak eğitim olanakları bedensel ve zihinsel nedenlerden dolayı kısıtlanmış insanların, daha iyi eğitim şartlarında eğitimlerine devam etmeleri ya da sahip oldukları beceriler geliştirilerek meslek sahibi olmaları sağlanmaktadır.

KURUMSAL VİZYONUMUZ;

 “Sevgiyle aşılamayacak engel yoktur.” Düşüncesi ile yola çıkan ekibimiz, bu düşünce önderliğinde amatör ruh, profesyonel çalışma zihniyetine sahip ekip, tüm öğrencilerini öncelikle oldukları gibi kabul edip, sonrasında onları ulaşabilecekleri en iyi seviyelere getirmeyi ve kapasiteleri dahilinde, hayata aktif katılımlarını sağlamayı ilke edinmiştir. Bu süreçte güven duygusuna dayalı ekip ruhu oluşturup, koruyarak, hizmet alan bireyler ve aileleri ile işbirliği içerisinde, üretken, değişime ve yeniliğe açık, her durumu bir öğrenme fırsatı olarak değerlendirmeyi bilen bir bakış açımızla en uygun hizmeti vermeye devam etmektir.

KURUMSAL MİSYONUMUZ;

Tüm öğrencilerimize hak ettikleri ve ihtiyaç duydukları eğitimi eksiksiz olarak vermektir. Öğrencilerimizin bütünsel gelişimini sağlamak amacıyla, onlara çok yönlü öncülük etmek, bilgi ve becerilerini arttırarak, onları kendilerine güvenen, mutlu bireyler haline getirmektir. Bu bağlamda, öğrencilerimize ve ailelerine doğru davranış kalıplarını öğreterek, problemli davranışları en azamiye indirmektir. Gerekli eğitim ortamını ve eğitim materyallerini sağlamaktır. Kazandırılması gereken ihtiyaçları önceliklerine göre belirleyip, her öğrenci için ayrı ayrı olarak süreç takibini yapmaktır. Öğrencilerimizin toplumsal uyumluluklarını arttırmak amacıyla, sosyal becerilerini kullanabilecekleri fırsatları yaratarak, velilerimizin de aktif sürece katılımlarını sağlamaktır. Veliler ile kurulan iletişim sayesinde onları sosyal ve duygusal açıdan desteklemek, sahip oldukları özlük hakları ile ilgili onları bilgilendirmek ve onlara yol göstermektir. Merkezimize bağlı tüm idari kadromuz, eğitmenlerimiz, psikolog ve fizyoterapist ekibimizle vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımıza devam ederek, kaliteli eğitim anlayışımızı kurumsal bakış açısıyla sürdürmek ve yaymak en temel misyonumuzdur.

Bu güne kadar, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, SGK ve Engelliler Derneklerinden alınan ödüller bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzun somut birer kanıtıdır. Bu yüzden devletin denetimlerinden de tam not almaktayız.

Basında, bu güne kadar birçok haberimiz yapıldı. Özellikle yaptığımız çalışmalar ilgi görmüştür. 2006-2007 yıllarında TRT’nin Bedensel Engellilerle ilgili Belgeselinde yer aldık.

Kurumda verdiğimiz hizmetlerden bahsetmek gerekirse; Fizyoterapi olarak, Cerebli palsi, kas hastalıkları, spina bifita, down sendromu, çocuklukta oluşan kafa trawmaları, çocuklukta oluşan omurilik yaralanmaları, gelişim gerilikleri, doğumsal anormallikler, genetik hastalıklar olarak sayabiliriz. Bu hastalıklardan kaynaklanan rahatsızlıkların giderilmesi için tedaviye yönelik çalışmalarımız ise; Motor gelişim basamaklarına göre tedavi, oturma, yürüme, merdiven inme ve çıkma, koşma, kuvvet kazanımı, denge kazanımı, kas gevşeme çalışmaları, duruş bozuklukları giderme çalışmaları, ince motor becerileri olarak sıralayabiliriz. Tüm bunları yaparken amacımız, öğrencilerimizi mümkün olan en üst seviyede bağımsız bir hayat sürdürebilmelerini sağlayarak günlük hayata adapte edebilmektir. Fiziksel durumlarını olabilecek en iyi duruma getirmek, fiziksel şikâyetlerini iyileştirmek, hareket fonksiyonlarında en iyi seviyesini yakalamak, gerekli yardımcı araç ve gereçleri önermek ve kullanımları konusunda eğitim vermektir.  Konuyla ilgili olarak, bedensel engelli öğrencilerimize ve ailelerine fizyoterapinin yanında psikolojik destekte sağlanmaktadır. Bu durumda öğrencilerimizin gelişimi ve ailelerinin bilinçlendirilmesi için çok önemli bir destektir.

                Beş katlı binamızda, elli kişilik uzman kadromuz ile, beş yüz üzerinde öğrencimize bire bir eğitim ve rehabilitasyon desteği,  45 dakikalık ders aralıkları ve alması gereken özel programlar doğrultusunda her bir öğrenci için tek tek programlanarak, onların diğer kurumlardan aldıkları eğitimleri de aksatmayacak şekilde, her bir öğrencimiz için ayrı ve tüm gün boyunca verilmektedir. Öğrenci gelir alması gereken eğitimi 2 saat boyunca alır ve diğer eğitimine gider. Servisimiz ile gelir ve yine eğitimi bittiğinde servisi ile gider. Bursa ili yanı sıra, çevre ilçelerden de öğrencilerimize hizmet vermekteyiz. Bursa’mızın, başta Osmangazi İlçesi olmak üzere, Yıldırım ve Nilüfer’de dahil değişik bölgelerinden, 5 araçlık servis filomuz ile evlerinden eğitim binamıza ve tekrar evlerine veya gidecekleri okula kadar öğrenci servisimizle hizmet vermekteyiz. Gücümüz doğrultusunda da verdiğimiz hizmet her geçen gün biraz daha büyüyüp gelişerek, kesintisiz olarak devam edecektir.   

Rehabilite etmek, kişiyi topluma kazandırmak demektir. Biz kurumumuzda 0 ila 20 yaş arası öğrencilerimize ve ailelerine destek oluyoruz. Kurumumuzda her ay seminerler düzenliyoruz. Öğrencilerimizin derslerindeki durumları ile ilgili, problemlerini çözmek için her hafta düzenli olarak okul ziyaretlerinde bulunuyoruz. Kurumumuzda eğitim aldığı öğretmenleri ve devam ettikleri okullardaki öğretmenlerinin görüşleri doğrultusunda öğrencinin eksikliklerini tespit edip, eksikliklerin ortadan kaldırılması ile ilgili işbirliği yapıyoruz. Kaybedilen özgüvenleri ile ilgili sosyal sorumluluk projelerinde öğrencilerimize sorumluluklar vererek, onlara başarma duygusunu kazandırmaya olanak sağlıyoruz. Bu, hem biz eğitmenleri çok mutlu ediyor hem de öğrencilerimizi. Ayrıca, gerekli durumlarda ailelerine de psikolojik destek sağlamak sureti ile onların daha mutlu bir yaşam sürdürmelerine yardımcı oluyoruz. Bu parayla pulla ölçülemeyecek, gönülden içten gelerek yapılabilecek bir özveri. Bunun bilincinde olmak, bizlere ayrı bir has ve mutluluk veriyor.

Yaptığımız çalışmaları, verdiğimiz eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerini tüm halkımız www.ozelbilgic.com.tr web adresimizden de takip edebilirler. Bizleri ziyaret ederek bilgi alabilirler. Biz onlar için buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.

Yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı, Bursa Haber Ailesi olarak, Özel Bilgiç Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerine, idari kadroya, tüm eğitmen, psikolog ve fizyoterapistlere, öğrencilerine tüm toplum adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

İLETİŞİM

ADRES: HİSAR KAVAKLI CAD. NO:29 OSMANGAZİ/BURSA

TEL: (0224) 220 50 60  - (0224) 221 44 41

E-MAİL : info@ozelbilgic.com.tr

WEB ADRESİ :  www.ozelbilgic.com.tr

HABER VE FOTOĞRAFLAR: NAYİL TOĞRUL

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.