Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim Ve Sendikacılıkla Geçen Bir Ömür

Uzun yıllardır hem eğitim hem de sendikacılık faaliyetlerinin içinde olan Eğitim Sen'de şube Başkanı Cihat Uğur Bursa Haber’e eğitim, iş güvencesi gibi sorunlardan bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim Ve Sendikacılıkla Geçen Bir Ömür

Eğitim, iş güvencesi ve taciz gibi ülkenin sorunlarına değinen Cihat Uğur toplumdaki tüm duyarlı kesimlerle birlikte bu olaylara karşı dimdik ayakta duracaklarını belirtti.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR:  ÖZKAN YILDIRIM

Cihat Uğur Kimdir?

1955 yılında Artvin'de doğmuşum, Artvin öğretmen okulundan mezun oldum.1974 den beri kamuda öğretmen olarak olarak görev yaptım.1977-80 arası Hopa TÖDER yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım. Daha sonraları da çeşitli illerde öğretmenlik yaptıktan sonra 1980 sonrası sendikalaşma sürecinde yer aldım.1986'dan itibaren ACD dergisiyle başlayan sendikal örgütlülüğüm Eğitsen ve Eğitimsen sendikasıyla devam etmektedir.  2014 Kongresinden itibaren2015 Ağustos ayına kadar Hukuk Sekreteri olarak, aynı tarihten itibaren de Şube Başkanlığı yapmaktayım.

2006 yılında kaybettiğimiz Kazım Koyuncu ‘ya da öğretmenlik yaptığımı söylemeden geçmek olmaz.

 

ÇAĞDAŞ EĞİTİMİN LOKOMOTİFİ

Bursa'da aktif olarak 20 yıldır bu alanda uğraşmaktayım. Bugünkü üye sayımız 2800,üye çoğunluğumuz bayanlardan oluşmaktadır. Sendikamız dünya Eğitim sendikaları konfederasyonları üyesidir. Bu Eğitimsen ‘in Türkiye'deki bütün sorunlara bakışı ve çözüm yöntemleri konusundaki tutumundan dolayı kabul görmüştür. Eğitim Sen daima Türkiye'de çağdaş eğitimin lokomotifi olmuştur.

Ülkemizde eğitimin her kademesinde dinselleşme hüküm sürmektedir. Bugün anaokulları mecburiyetten kaldırılmıştır. Bu Eğitimsen ‘in bilimsel demokratik, laik sistemine aykırıdır. Bunun sonucudur ki son zamanlarda basından öğrendiğimiz kadarıyla bazı vakıfların korunması gereken çocuklara karşı tacizci eğitimcileri ikame ettikleri ortaya çıkmıştır. Uluslararası çocuk hakları sözleşmesini hiçe sayanlar ülkede eğitim ve öğretimi güvensiz bir ortama doğru sürüklemektedirler.

BURDUR'DAKİ SKANDAL

Eğitim bir Sen Genel sekreteri Burdur'da yaptığı konuşmada bu ülkenin kurucusu ve cumhuriyet değerlerine saldırmaktan geri durmamıştır. Hak arayanlara karşı ülkeyi yönetenler adli ve idari yetkisini sınırsızca kullanırken yukarıda adını beyan ettiğimiz yöneticiye karşı şu ana kadar ses çıkarmamışlardır. Çocuklardan ve kadınlardan sorumlu bir bakan bir anne taciz olayı ile ilgili bir seferle bir şey olmaz gibi bir şey diyorsa, tuzunda koktuğu bir yerdeyiz.

EĞİTİM SEN TÜRKİYE'DE 130 BİN ÜYESİYLE DİMDİK AYAKTADIR

Ülke genelinde 130 bin, Bursa’da 2800 üyesiyle Eğitim sen her türlü mücadele yöntemini kullanarak toplumdaki tüm duyarlı kesimlerle birlikte bu olaylara karşı dimdik ayakta duracaktır.

İlimizde eğitimi yöneten ve yönlendiren il milli eğitim müdürü 4688 nolu yasaya göre kurulmuş olan ve muhatabı olan sendikamızla görüşmemek için elinden gelen çabayı göstermektedir. Var olan sorunları bir alt kademedeki iyi niyetli yöneticilerle çözmek zorunda kalıyoruz. Unutulmasın ki oturduğumuz yerler kalıcı bizler gidiciyiz. Yaptığımız işler, ortaya koyduğumuz ilişkiler insana ve insanlığa bir hizmet olarak algılandığı sürece geçerlidir. Bursa Haber aracılığıyla Sayın Milli Eğitim Müdürüne sesleniyoruz. Kapılarınızı sizin gibi düşünmeyenlere açtığınızda sorunlar çözülecektir, başarı artacaktır. Asıl ilgilenmeniz gereken okullardaki çalışanların uğradıkları mobing, çocukların taciz, öğrencilerin daha rahat ortamda eğitim, öğretmenlerin norm kadro sıkıntısı çekmeden görev yapmalarıdır.

ÜYELERİMİZE YÖNELİK AÇIK TEHDİTLER YAPILMAKTADIR

Eğitimsen olarak son zamanlarda üyelerimize yönelik açık ve kapalı tehdit devam etmektedir. Bunlarla ilgili adli ve idari olarak başvurularımız yaptık. İstedi ki bu tür sorunları yerinde ve kurumu sıkıntıya sokmadan çözelim. Fakat Milli Eğitimi yönetenler bu konuda taraf olmuşlardır. Mağdur olandan hakkı yenilene karşı duyarsız davranmışlardır.

KAMU ÇALIŞANLARININ İŞ GÜVENCESİNDEN YOKSUN ÇALIŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Çalışanlar için en büyük tehlike 657 sayılı Devlet memurluğu kanunun değişmesi ve güvence olan iş güvencesinin ortadan kalkmasıdır. 64. Hükümetin sunduğu programda 3 milyonun üzerindeki kamu çalışanından yüzde onunu garanti kapsamına almakta diğerlerini güvencesiz çalışmaya itmektedir. Yani askeriyede çalışan memurlar, emniyet görevlileri, hakim ve savcılar iş güvencesi kapsamındadırlar. Ama bizler iş güvencesi kapsamı dışında kaldık. Eğitimsen ve Kesk olarak hiçbir kamu çalışanının iş güvenliğinden yoksun çalışmasını kabul etmeyeceğiz.

TEMEL LİSELER BÜYÜK PROBLEM

Bir diğer önemli sorun ise temel liselerdir.(temel dershane liseleri) İlimizde en son verilere göre 45 tane temel lise vardır. Bu temel liseler velileri dershaneye para vermekten uzaklaştıracağını söyleyenlere 4 yılda bir velinin ortalama 60 bin TL ödediğini bilmeleri gerekir. Akabinde eğitim çalışanları için sözleşmeli çalışmanın önünü açmıştır. Buda önemli liselerde öğrencilerin özel liselere kaymasını sağlamıştır. Bu arada öğretmenlerin norm kadro fazlası olma durumunu yaratmıştır.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HERKESE EŞİT MESAFEDE OLMALI

Norm kadro konusunda Milli Eğitimin keyfi tutumu eğitim çalışanlarını zor duruma sokmuş ve hak kayıplarına sebep olmuştur. Eğitimdeki özelleştirmenin toplumu ve eğitim çalışanlarını ne duruma getirdiğinin kanıtıdır. Yukarda saydığımız sorunların çözümünü Ensar vs. Vakfı gibi vakıflardan yetişenler yapmayacaktır. Bunlar demokrasiden bilimsel demokrat, laik eğitimden, ana dilde eğitimi savunan Eğitimsen ve onun bileşenlerine aittir.  Topluma kapsayıcı uluslararası normlara uygun hareket eden meşru mücadeleyi savunan ve 110 yıllık geleneksel olan Eğitimsen bu yoldaki karalı mücadelesine devam edecektir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

ADRES: TAHTAKALE MAH. VEZİRİ CAD. KENT İŞ MERKEZİ KAT:5 OSMANGAZİ/ BURSA

Telefon: +90 (224) 223 56 49

Fax: +90 (224) 224 223 27 26

E-Posta: bursa@egitimsen.org.tr

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.