Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Vatandaşlığının Anahtarı "La Fontaine Dil Atölyesi"

Yabancı Dil kurslarını herkes bilir, yabancı dil dendiğinde şehrimize yeni bir soluk kazandırmış olan Pınar Akar ile ‘La Fontaine Dil Atölyesi’nde keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 01:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 01:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Vatandaşlığının Anahtarı "La Fontaine Dil Atölyesi"

Uygulama tekniğiyle eğitim verilen La Fontaine Dil Atölyesi’nde ezbere yer yok. Yetişkinlere özel dersler şeklinde yabancı dil eğitimi verilen bu atölyede , en az 2 kişilik gruplara bile sınıf açılabiliyor.

 

HABER-FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM



Pınar Hanım öncelikle sizi tanıyabilir misiniz?

  1977 yılında Fransa –Paris doğumluyum. İlk Orta ve Liseyi Paris'te okuduktan sonra Bursa'da 2002 yılında Uludağ Üniversitesi Fransızca Öğretmenliğini bitirdim. İngilizce dil eğitimiyle ilgili Amerika'nın Chicago şehrinde bir yıl eğitim aldım, sonrasında Otomotiv sektöründe Özel tercümanlık, ayrıca özel okullarda ek dersler vermeyi de ihmal etmedim.

  Pınar Hanım, Peki böyle bir dil atölyesi açma fikri nasıl aklınıza geldi?

Sıradan Dil kurslarını bilirsiniz. Mutlaka her evden çocuklarımız, yeğenlerimiz ya da tanıdıklarımız giderler. Giderler ama maalesef günler, aylar geçer fakat gelişme ya yoktur, ya da yok denecek kadar azdır. Bizim Atölyemizde ise pratik uygulamalar şeklinde yeri geliyor mutfakta Fransız mutfağından Makaron yapıyoruz, yeri geliyor Atölyemizde el işi çalışmaları bazen de Fransızca şarkılar eşliğinde yada oyunlar eşliğinde Fransızca öğretmeye çalışmaktayız, ama kesinlikle ezber yok, çünkü ezberlenen kelimeler çok kısa sürede unutulduğundan, yaptığımız atölye çalışmaları uygulamalı ve komutlarla ve tamamen Fransızca olduğundan  çok daha kalıcı ve öğretici olmaktadır.


Niçin La Fontaine ismiyle yola çıktınız acaba?

 Bilindiği üzere La Fontaine önemli bir Fransız Masal yazarıdır. Masalları hayvanlar üzerinedir ve hayvanları konuşturur. İlk bakışta eğlenceli olan bu hikayeler tavşanla -kaplumbağa, tilkiyle karga arasında ki masallar gibi çocuklarımız eğlensinler istiyoruz ve dili eğlencenin içine saklıyoruz. Onların ezber olmadan, Atölyemiz sayesinde kalıcı Fransızca öğrenmelerini sağlamaktayız. Aslında sadece Fransızcada değil, çocuklarımızın çeşitli ülkelerin kültürleriyle yoğrularak tam bir dünya vatandaşı olmalarını sağlamaya çalışmaktayız. Ayrıca çocuklarımız burayı bir kurs olarak değil, bir hobi evi gibide gördüklerinden başarımız kat be kat artmaktadır. 

Atölye Çalışmalarını bize biraz daha açar mısınız?

Atelier de chocolat:

Fransız Mutfağından ve Dünya Mutfağından seçtiğimiz lezzetleri malzemelerinden, tarifine, yapılışına, kap kaçak ve kullanılan bütün aletlerine, yapım aşamasında verilen bütün komutlara ve yönlendirmelere kadar her konuşmalarımız Fransızca olduğundan bir çocuğumuz örneğin yumurtayı kırması gerektiğinde anlayamadığında, yanındaki anlamış olan arkadaşına bakarak yumurtasını kırması gerektiğini anlayarak o anı kafasında yaşayarak, kalıcı bir şekilde anlayabilmektedirler. Mutfağımızda Dondurmadan, Pastaya çocuklarımızın sevdiği lezzetleri yaparak onları her zaman bu çalışmalarımızda istekli görüyoruz. En verim aldığımız mutfaktaki çalışmalarımızdır.


Atelier de bricolaga

Kesme, boyama, el işi gibi çalışmalarla Fransızca eşliğinde bir şeyler elde etmeye çalışmaktayız. Bu tür çalışmalar çocuklarımızın yaratıcılığını çok geliştirdiği gibi, Fransızcalarını da çok geliştiriyor.

Atelier de musigue

Fransızca Müzik ve şarkılar eşliğinde yaptığımız çalışmalar.

Atelier de jeux

Çeşitli oyunlar eşliğinde yaptığımız atölye çalışmalarımız.

Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki bu yazdan itibaren yoğun ilgiden dolayı çocuklarımıza da aynı konzeptle İngilizce Eğitimler başlayacaktır.

Pınar Hanım söyleşimizin sonuna yavaşa yavaş geliyoruz. Yetişkinlerle ilgili çalışmalarınız var mı acaba?

 Yetişkinlerle İlgili:

Özel Dersler

En az 2 Kişilik grup sınıfları

Sınavlara hazırlık ve konuşma geliştirici çalışmalar.

Yetişkinlere özel dersler şeklinde yabancı dil eğitimi verdiğimiz gibi, en az 2 kişilik gruplara bile sınıf açabilmekteyiz. Ayrıca Yetişkin Gruplara Fransızcadan başka İngilizce, Rusça, İspanyolca, Arapça eğitimlerde vermekteyiz. Ayrıca sınıflarımızın Butik olması kişiye özel ev gibi olmasıyla, normal kurslarda kaçırılan derslerin telafisi olmadığı halde, bizde önceden haber vermek koşuluyla dersler ertelenerek öğrencilerimizin mağduriyeti önlenmiş oluyor. Tamamen öğrencilerimizin isteği ile gün ve saatleri de ayarlıyoruz. Ayrıca çalışan öğrencilerimizle de ilgili seyahatlerine göre derslerini ayarlıyoruz, kesinlikle öğrencilerimizi mağdur etmiyoruz. Diyerek sözlerine son verdi.

Bu güzel söyleşi için başta Pınar Hanım olmak üzere değerli ve güler yüzlü personellerine de Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürü bir borç biliriz.


İLETİŞİM BİLGİLERİ:

FATİH SULTAN MEHMET MAHALLESİ

ALEV SOKAK NO:1 D:2 BURSA

TEL: 0 224 453 37 38 GSM:0 533 388 42 66

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.