Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dostların Buluşma Noktası ‘Tostum Cafe’

Bursa’da dostların, öğrencilerin ve ailelerin buluşma noktası haline gelen ‘Tostum Cafe’ sahibi Pınar Kelle başarı hikayesini Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 03:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 03:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dostların Buluşma Noktası ‘Tostum Cafe’

Kükürtlü Mahallesi Belde Caddesi üzerinde Tostum Cafe’yi açıp kendi işinin patronu olan Pınar Kelle diyor ki, “Gerçek patron müşteridir, biz hizmet sektörüyüz. Hizmet sektöründe patron müşterilerimizdir.” Dedi.

 

HABER-FOTOĞRAF: İRFAN BİLEK


HAKKINDA

Kadın girişimci, gerekli riskleri alarak yenilik yapmaya çalışan kişi, girişimci olarak tanımlanmaktadır. Başarılı girişimcilerin ortak karakterleri azim, tutku, belirsizliklere karşı hoşgörülü olma, vizyon sahibi olma, kendine inanma ve güvenme, esneklik, yeni kurallar yaratma diye sıralanabilir. Bir girişimcinin sahip olması gereken üç özellik şöyle sıralanabilir. Birincisi hedeflediği alanda başarılı olabilmeye yönelik motivasyona sahip olma, ikincisi risk alma ve yenilikçi olma, üçüncüsü girişilen alanla ilgili olarak bilgi sahibi olma şeklinde ifade edilebilir. Almanya’da doğan, daha sonra Türkiye’ye kesin dönüş yapan Tostum Cafe sahibi Pelin Kelle Hanımefendi’de yukarıda saydıklarımızın hepsi mevcut. Pelin Hanım’la biraz sohbet ettik. Sanki kırk yıllık dost gibi, o kadar içten, samimi, tatlı sohbetli, güler yüzlü, o kadar natürel ki su gibi berrak, bir o kadar onurlu, dik duran, vizyon sahibi bir kadın girişimci. Bir süre çok saygın firmalarda( Ankara Balıkçı köy Fahri usta ve Ankara Hazar Restoran çalışarak deneyim sahibi olan Pelin Hanım, sonunda kendi işyerini açmaya karar vermiş.  

Pelin Hanım, kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Pelin Kelle: 1975 yılında Almanya’da doğdum. İlk Türkiye’ye döndüğümde İstanbul’da ikamet ettim. Daha sonraki yıllarda Ankara’ya yerleştim. 18 yaşımda Ankara’da büyük kurumsal firmalarda çalışmaya başladım. 20 yıl ücretli olarak çalıştım. 2012 yılında Bursa’ya geldim. 3 yıldan beridir kendi işimi yapma düşüncem vardı. TOSTUM CAFE’Yİ açarak kendi işimi yapmaya başladım. Bekarım, işimden ve hayatımdan memnunum.

BURSA’YA YERLEŞME FİKRİ SİZİN TERCİHİNİZ MİYDİ?            

Bursa çok sevdiğim bir şehir. Bursa’da çocukluk arkadaşlarım vardı. Bu çok sevdiğim arkadaşlarımı ziyaretlerim sırasında beni ikna ettiler. İşin açıkçası Ankara da beni biraz yordu. Restoran işi çok yorucu bir iştir. Çok zamanınızı harcıyorsunuz. Benim işletme müdürü olarak çalıştığım çok ciddi kurumsal firmalardı. Bürokratların (milletvekilleri, bakanlar gibi) sıkça gelindiği mekânlardı, çok saygın yerlerdi. Buralarda edindiğimiz tecrübe ve deneyimi Bursa’da küçük bir yer açarak hayata geçirdim, çok da isabetli olmuş. Zaman geçtikçe bunu daha iyi anlıyorsunuz. Dostlarımızın ve arkadaşlarımızın buluşma noktası oldu. Bu da bizi çok memnun ediyor.

ZENGİN KAHVALTI MENÜSÜ

Sabah kahvaltı çeşidimiz oldukça zengindir. 15 çeşit kahvaltılık sunumumuz oluyor, bir kişilik kahvaltı tabağı sunumumuz var, iki kişilik serpme kahvaltı sunumumuz oluyor, daha kalabalık gruplar olduğunda yine serpme kahvaltı çeşidimizi sunuyoruz. Müşterilerimiz oldukça memnun oluyorlar. Ürünlerimizin tamamı marka ürünlerdir. Bunu söylerken müşterilerimizden de bahsetmek gerekir. Bizim müşterilerimiz büyük bir kısmı öğretmen grubu ve esnaf grubundan oluşmaktadır, öğrenci kardeşlerimiz de geliyor. Kısacası çok saygın ve değer verdiğimiz müşterilerimiz var. Bizim kendi yiyebileceğimiz ürünleri mekânımızda bulunduruyoruz. Biz para kazanmaktan ziyade birinci planda dost kazanma peşinde olduk. Bunu da çok şükür ziyadesiyle kazandık ve bu dostların sayısını arttırmayı planlıyoruz.

 

 

 

 

TOST ÇEŞİTLERİMİZ

Çeşit olarak oldukça zengin tost çeşitlerimiz var, bunların arasında en çok istenen tostlar arasında beyaz peynirli domatesli ve kavurmalı kaşarlı, bu iki çeşit çok tercih ediliyor. Bunların yanında kaşarlı tost, sucuklu tost, karışık tost, beyaz peynirli tost, kavurmalı sucuklu tost, bu tostların yapımında isteğe göre salça, mayonez, turşu gibi garnitürler de eklenebiliyor.

TOSTUM SPECİAL

Yine kendi ürünümüz olan kepek ekmeğe zeytin ezmesi, beyaz peynir, domates tostu da çok tercih edilenler arasında.

Ayvalık Klasik

Ayvalık kaşarlı

Ayvalık sucuklu-kaşarlı

Bu ürünlerimiz de çok özel ürünlerdir.

HAMBURGERLER VE KÖFTE

TOSTUM CAFE’DE hamburger çeşitlerimiz hamburger, çizburger, patates kızartması, ekmek arası patates, kumru gibi sunumlarımızın yanında tavuk dönerimiz de mevcuttur. Köfte yemeğimiz marka diyebileceğimiz bir ürünümüzdür. Köfteyi herkese tavsiye ediyorum. 23 yıllık deneyime sahip bir bayan olarak bunu söylüyorum. Bizzat kendim hazırlıyorum Bursa’da TOSTUM köfteyi müşterilerimiz birbirlerine anlatarak bizim reklamımızı yapıyorlar. Bu lezzetin mutlaka denenmesi gerekir. Lezzetin püf noktaları tabii ki var, bu da bizde saklıdır.


YUMURTA İLE ÇOK ÇEŞİTLİ YEMEK YAPILIR

Yumurta ile oldukça çok çeşitli yemekler yapabilirsiniz. Ben TOSTUM CAFE’DE yaptıklarımızdan bahsedeyim. İsteğe göre tereyağında sahanda yumurta, sahanda sucuklu yumurta, sahanda kavurmalı yumurta, sahanda peynirli yumurta, omlet sade, omlet peynirli, menemen gibi çeşitlerimiz mevcuttur.

Sucuk Afyon’dan, çok marka bir firmadan ve %100 dana sucuk kullanıyoruz. Bizde sucuk yiyen müşterilerimizin bazıları evine götürmek için sucuk alıyor.

İÇECEKLER (SOĞUK)

Kola, fanta, gazoz, fuse tea (şeftali, limon), soda, ayran, limonata, sıkma portakal gibi içecekler mevcut.

İÇECEKLER (SICAK)

Çay, nescafe, Türk kahvesi gibi çeşitlerimiz var.

Ayrıyeten paket servisi Kükürtlü, Çekirge, Doburca, altıparmak bölgelerine de paket servisi yapmaktayız.

Sabah 07:00’de açılış

Akşam 20:00’de kapanış

İrfan Bilek: Son olarak birkaç cümle ile sohbetimizi bitirelim, buyurun.

Pelin Kelle: İş açısından benim hep felsefem diyeceğim şey, işteki başarınızın %85’i sizin kişiliğiniz ile iletişim, müzakere ve liderlik beceriniz ile alakalıdır. Şaşırtıcı olan diğer geri kalan %15 teknik bilgi ile alakalıdır, diye düşünüyorum. Bizim sektörde en önemli olan şey temizlik ve hijyendir. Yemeğe sevginizi katarsanız her yemek lezzetli olur. Ama bir iş yerinde temizlik ve hijyen yoksa orada bırakın lezzeti hiçbir şey olmaz. Biz bu konuda büyük bir çaba sarf etmiyoruz çünkü temizlik, hijyen, güler yüz, hoşgörü bizim doğamızda var. Bu vesileyle bizi tanıyan, tanımayan herkesi TOSTUM CAFE’YE bekliyoruz. Bursa Haber’e ve size de bizlere geniş yer verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Bursa Haber okuyucularını bilgilendirdiğiniz için bizde size teşekkür ediyoruz. Başarılar diliyorum.

 

 

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

ADRES: KÜKÜRTLÜ MAH. BELDE CAD. NERGİS APT. NO:2/A (ZÜBEYDE HANIM DOĞUM EVİ ÇAPRAZI) OSMANGAZİ/BURSA

TEL: 0 224 234 66 40

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.